Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

aguniada pisze:Mamo, ja nie lubię świderków, czy mogę z nitkami? ;-))
Jagódko, po tych zdjęciach zaraz będziesz miała gości u drzwi ;-))
Placek wygląda wspaniale!
Możesz dziecko , możesz ...zaraz Ci zrobię niteczki ...a może kluseczki francuskie z kaszki manny - kładzione ? Sa zaje...fajniaste ;:108 .
Uwielbiam gości - dzisiaj zapowiedziała się z wizytą Ewunia/evluk - " Wiedźma " z Tajemniczego Ogrodu :tan .
Placek równie wspaniale smakuje , jak wygląda .... mmmmniam , mniam ...poezja ... ;:224

Ewuś ..., poleż Kochana , poleż i odpocznij sobie ;:19 ....( a Ty w pracy ?)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Jagódko może zdradziłabyś sekret jak dochować sie takiej ślicznej wnusi ,u nie tylko 2 wnuki .No cóż ,,,,,,ale z wnuków też jestem dumna ;:167 .Powiedz mi proszę czy skalnice zamierają po kwitnieniu ,albo ta moja mi padła ;:174 .Uwielbiam świderki w zupce a także placek ze śliwkami .Jak będę obcinać Jadwiżkę to nie omieszkam Ci ją ukorzenić nie ma sprawy . ;:108 Pomidorowy okaz chyba ze szklarni, bo moim jeszcze daleko do dojrzewania .Ciekawe czy w ogóle zdążą to zrobić .RU ślicznie kwitnie jednak słoneczko bardzo pomaga kwiatkom
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagódko placuszek ze śliweczkami wygląda wspaniale i na pewno tak smakuje. JA jutro chyba zrobię szarlotkę, bo dostałam sporo jabłuszek :D
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

AGNESS pisze:Jagódko placuszek ze śliweczkami wygląda wspaniale i na pewno tak smakuje. :D
AGNESS - w rzeczy samej -smakuje, jak wygląda-wybornie :lol: Albowiem i ja tam wczoraj byłam, placuszka próbowałam, ogród - piękny,kolejny raz zwiedziłam, i co nieco z niego uszczknęłam :wink: Gospodyni ma hojne rączęta :idea:
Iguś-dziękuję Ci za przemiło spędzone popołudnie. Twoje towarzystwo jest bezcenne ;:168 A za resztę można zapłacić kartą M....r Card :;230
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jagódko,miej litość dla głodnych antytalentów kulinarnych jak ja.Jak tu rozpocząć dzień kiedy kiszki marsza grają,w lodówce żadnych specyfików,a ty serwujesz takie pyszności. ;:223
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzieńko...to nie moja zasługa , mam jedną , a chciała bym więcej ;:108 . Chciala bym wreszcie , by synowie zalożyli rodziny i bym doczekała kolejnych wnuków . Dziękuję za miłe słowa ;:196 - uważam ,że wszystkie dzieci - niezależnie od płci są kochane , a rodzice są od wychowywania , natomiast od rozpieszczania ( na zasadach zdrowego rozsądku ) są dziadkowie i babcie .
Skalnice nie giną po przekwitnięciu - zostają rozety liści .
Tak , pomidor ze szklarni ...kolejne dojrzewają . Za chęć ukorzenienia Jadwiżki dziękuję ;:196 .
Zapraszam na placuszek , jeszcze zostalo trochę .

Aguś ...smak i zapach lata - też uwielbiam szarlotkę . Kojarzy mi się z babcią , która piecze dla wnuków .

Ewuś...to ja Wam dziękuję za przemiłe spotkanie , rozmowy - aczkolwiek nie tylko o ogrodach , roślinach . Bylo mi to bardzo potrzebne ;:196 .
No , gdyby tak mieć kartę bez limitu ...to dopiero by było ; szalej dusza .... ;:224
Zapomniałam o liliowcu i wrotyczy .
I ja serdecznie pozdrawiam :wit .
P.S. Martusia zostawiła skarpetki .

Gosiu...jak kupisz sobie miskę Tupperware , to ciasto się samo w niej robi . Reszta , to tylko sama przyjemność ;:196 .
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Iga, na to ciasteczko do kawki jak znalazł :D
A i obiadek będzie :;230
mam nadzieję, że dzisiaj pogodny dzionek.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Justysiu :wit - zapraszam bardzo serdecznie , a jakże - częstuj się ;:196 .
Dzionek pochmurny - podobnie jak i wczorajszy ...tyle ,że bez opadów .
Muszę zasadzić dzisiaj roślinki od Ewuni/evluk i od Pawła / Xipe :tan - więc pogoda w sam raz na buszowanie między rabatami ;:108 .
A u Was jaka pogoda ?

Miłego dnia - pozdrawiam bardzo serdecznie ;:196 .
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagódko, muszę powiedzieć po cichu, że mazowieckie w tym roku pogoda rozpieszcza... od co najmniej kilku dni jest pięknie, gorąco, a nawet gdy były chłodniejsze momenty, to temperatura i tak oscylowała wokół 20 stopni... nie można narzekać, prawda?
Życzę, żeby i u Ciebie dziś słonko wyszło :)
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Iga, nowe roślinki ;:oj
Lubimy to, prawda ;:108
U nas bardzo słonecznie i upalnie (27C)
Życzę udanego dzionka. Ucałuj Oliwkę ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to moja skalnica przeszła na druga stronę tęczy .Szkoda mi jej bo tak ślicznie kwitła .Masz racje w misce z Tupperware ciasto samo rośnie też ją mam tylko nie chce mi się piec dla mnie samej .
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agusiu...owszem , mieliśmy gorąco ...teraz jest pochmurnie , duszno ...coś niecoś pokropi ...ale ...dzisiaj , to było nie tyle słonecznie ..od godziny 10 , co parno ...potem się ochłodziło - ale świecilo słoneczko . Wczoraj , między Wadowicami , a moją miejscowością ulewa była okropna ...wycieraczki nie nadążały ze zbieraniem wody z szyby .
No , jak już jest te 20 C , to da się żyć ...ale było nawet 33 w cieniu ...byle nie 12 C :twisted: .

Justysiu ...oczywiście ,że lubimy i to jak :tan ...część posadzona ...jutro reszta , bo dzisiaj miałam sporo gości .
Oliwkę ucałowałam ...a ona pyta a co to za Pani Justynka ? No to wytłumaczyłam , że z jej stron i jest Panią nauczycielką .

Jadzieńko...niestety ...kwitnie i raduje inne oczy zapewne - a nie była to rzadka odmiana , o którą pytałam i kwitła na żółto ? Jak to nie masz dla kogo piec :shock: ? A dla wnuków , Tosi , i innych babeczek znajomych ? Ja nawet , jak upiekę , to zaniosę siostrze , czasem bywalo ,że znajopmemu lekarzowi , bo lubi ciasto własnego wypieku .
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Witaj Jagódko Popatrzyłam na Twe piękności w ogrodzie i na wnusię bo ja też babcia i też czasami przyjeżdża do nas na kilka dni.
Mamy piękne wspomnienia i sporo czasu spędzamy na działce wynajdując rożne zajęcia i zabawy.
Trudno dzielić czas między dzieckiem, ogrodem i domem ale Tobie się udaje bo zupa pysznie wyglada a ciastem prawie o północy narobiłaś mi takiej ochoty,że aż w żołądku poczułam uścisk.
Wiesz ... ja z tych co dzień bez ciasta nie liczy się ... :;230
Pozdrawiam obie panie - malutka i tą większa czyli gospodynię.
Pa ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Krysiu :wit . No , może Ty masz bliżej i częściej się widzisz z wnuczką /wnuczkiem ...ja , niestety , tylko dwa razy do roku ;:145 . Więc czas spędzony ze sobą - bezcenny ...a ja przy okazji wracam do zabaw z mojego dzieciństwa , które poszły w większości w zapomnienie , a ile radości nam dają :tan .
Oliwia będzie u nas aż do 25 sierpnia , potem przyjadą po nią rodzice - moja córka z mężem .
Ciągle coś ' pichcę ' w kuchni , bo lubię piec i gotować na równi z ogrodem . Pamiętam ,że lubisz słodkości - wszak przesłałam Ci przepis na keks ...jutro robię kremówkę uproszczoną i szybką z francuskiego , gotowego ciasta .
Ja staram się nie dla siebie piec bo bym się nie mogła poruszać - , jedynie , a może przede wszystkim dla M , bo musi mieć kawałek ciasta do kawy poobiedniej - no i dla synów , a także dla każdego , kto wpadnie w moje progi - mam w zanadrzu jakąś pieczonkę / sałatkę .
Dziękuję za pozdrowienia i miłe słowa ;:196 ...( Mała już dawno śpi , a duża buszuje na FO ) .
Serdeczne tulaski Krysieńko ;:168 .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i upiekłam drożdżowe z borówką amerykańską i kruszonką .No i jeszcze ciepłym ciastem sie opycham teraz siedząc przed kompem ;:223 ;:223 .Wole nie piec ,żeby potem nie wchodziło w boki :;230 bo kawałek ze sklepu nie ma tylu kalorii co domowe na masełku ;:108 .Na dworze upał ,więc wolę posiedzieć w domu przed wentylatorem
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”