Sporo! A jak nie będziesz się wzbraniać - będzie więcej - choćby ode mnie...Dołożyć się do Takiej kolekcji to zaszczyt.
1. Na pewno nie H. fasciata - to jedna z form H. attenuata (H. fasciata ma idealnie gładką, połyskujacą górną stronę lisci)
5. A to z kolei niekoniecznie H. attenuata - musiałabym przyjrzeć się bliżej - takie bywają też H. glabrata! (ja mam bardzo podobną- słabe białe punktowanie na spodzie lisci, na górze jednolicie rozmieszczone, drobniutkie, ale zielone gruzełki; na odrościk Twojej wcześniejszej H. glabrata z kępy piszę się koniecznie!)
8. Nie wydaje mi się, żeby to była Astroloba spiralis ani żadna inna - porównaj ją ze swoją H. viscosa var. tortuosa (daj znać do jakich wniosków dojdziesz, choc najlepiej byłoby obejrzeć kwiaty)
10. H. cymbiformis 'Variegata' (porawiam tylko zapis)
11. H. emelyae var. multifolia (ibidem) (zwróć uwagę, ze przestawiłaś literki/emelaye - podobnie w 12)
16. H. limifolia var. limifolia fa. nigra (wątpliwy takson, czasem wyróżniany jako forma typu)
20. To H. maxima (syn. H. pumila, H. papillosa); H. margaritifera - to rzadko już używany synonim H. minima (ale w czasach haosu był to też synonim H. maxima

)
21. Na pewno nie H. marginata. Dla mnie to grupa H. marumiana - ale Krzysztof/chromat powiedziałby więcej
22. Skąd wiesz, że to hybryda H. marginata x pumila. Mi wygląda na zwykłą H. pumila (H. maxima) - chyba, że oznaczył ten, co krzyżował!
23. To na pewno nie H. minima var. minima (syn. H. granata) - wg. mnie to jedna z form H. attenuata (na prawdziwą H. minima i jej najpiękniejszą odmianę var. poelnitziana poluję od lat, równie ciężko osiągalna co prawdziwa H. fasciata - ale fajnie, ze wciąż mam cele przed sobą...własciwie już na wyciągnięcie ręki -wybitny kolekcjoner, autor ksiazek i świetnego blogu o haworcjach i gasteriach
http://haworthia-gasteria.blogspot.com/ - Kuba Jilemicky z Czech zaczął oficjalnie sprzedawać haworcje i gasterie - podał listę oferowanych ze szczegółami, ale bez fotek - obia białe kruki są na liscie - aż mnie skręca, żeby spróbowac - min. zamówienie to 30 E))
25. H. nitidula to raczej rzadko używany synonim Haworthia mirabilis var. triebneriana (Poelln.) M.B.Bayer
36. H. viscosa var. tortuosa (uznawana też jako ssp. tortuosa, rzadziej jako samodzielny gatunek) - co to za 'Variegata' - ma coś pstergo?
38. To jedna z form H. attenuata (porównaj ja ze swoją tzw. H. granata z Rumii)
To na razie tyle - jeszcze się poprzyglądam!
Maluchy intrygujące! Kilka jest na mojej liście! Zdradzisz źródło? (H. subattenuata to po prostu H. attenuata)
H. limifolia var. slinner- pierwsze słyszę - wygląda jak var. keithi - pogrzebałam za nia trochę w necie - to dyskusyjny takson - Krzysztof twierdzi, że te wszystkie sine to var. umboboensis - ale pozwolę się nie zgodzić - nie mają m.in. gładkich liści ...
PS. Oprócz H. glabrata z kępy chętnie wymieniłabym się też na H. venosa ssp. tessellata var. simplex (ale masz tylko jeden odrost - może w tym roku jeszcze coś urośnie - wszak należy do tych szybko dających rozłogi!)