Hej dziewczyny
Dzięki wielkie za pochwały

dzięki nim maluchy rosną jak na drożdżach

(tfu... tfu... - żeby nie zapeszyć)
Iwona1968 Kalla niestety juz przekwitła i teraz wygląda mniej spektakularnie, za to anturium szykuje sie do następnego kwitnienia... krejzol z niego :P
oksi a czy ja mogę je (jak podrosną trochę rzecz jasna) oddzielić od listka, ale wsadzić wszystkie 4 do jednej takiej większej płaskiej misy, żeby mi wyszedł taki kwitnący bukiet? nie wiem, bo słyszałam, że one szybko się rozrastają, więc zastanawiam sie czy nie będzie im za ciasno i nie będą przez to gorzej rosnąć?
aga111 Co do Rhipsalisów to nie zauważyłam szczególnych wymagań (lubią słońce, ale półcień zupełnie im nie przeszkadza) oprócz tego, że bardzo lubią jak się je regularnie spryskuje, zwłaszcza w okresie silnego wzrostu

gdzieś kiedyś czytałam, że wiele ich gatunków w naturze rośnie na drzewach, podobnie jak nasza jemioła, dlatego chłoną wodę całą powierzchnią, a im szybciej woda dociera do najmniejszych gałązek tym szybciej się rozgałęziają

spróbowałam i u mnie działa, także polecam
ostatnio z braku czasu nie mogę się zmobilizować, żeby zrobić zdjęcia i je przedstawić światu, więc pokaże tylko to co kwitnie, póki kwitnie, bo potem mogę się spóźnić
a więc tak mnie mile zaskoczył mój eschynantus, który w zeszłym roku nie specjalnie chciał kwitnąć, za to w tym kwitnie pieknie, a wiele pąków czeka jeszcze na swą kolej

Uploaded with
ImageShack.us
miło zaskoczył mnie również oleander, który jest ze mną dopiero od tego roku i sczerze nie sądziłam, że na moim wietrznym balkonie doczekam sie u niego kwiatów tak szybko, a jednak

Uploaded with
ImageShack.us
dla zainteresowanych, w tle można dostrzec jeszcze jaśmin prawdziwy (to co sie pnie po drabince),który kwitł zimą, a teraz przybiera na masie, i który na pewno kiedyś pokażę w całej okazałości
pozdrawiam i życzę Wam i sobie dużo