Pomidorowo ogórkowy szał "podfoliowy"cz.1

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kamma
500p
500p
Od: 25 gru 2010, o 18:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pomidorowo ogórkowy szał "podfoliowy"

Post »

Alembik i tego się trzymajmy :;230 :;230 tylko bron Cię Bóg nie wchodź na stronę wymiany nasion,bo cały misterny plan ........ jak u mnie w tym roku.
Awatar użytkownika
Alembik
500p
500p
Od: 1 cze 2012, o 13:56

Post »

He he, będę musiał wejść, no bo przecież muszę jakieś nasionka sam na tę akcję wysłać. Większość moich pomidorów to odmiany z akcji wymiany. Mam Carbon, Ispolin, Coustralee, zieloną zebrę, big zebrę, Kozulę 36WLK, Kozulę 37, sakiewkę, megagrona i już sam nie wiem co jeszcze.
Awatar użytkownika
GRANIA
500p
500p
Od: 3 lut 2012, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj ta pazerność na nowe odmiany,skąd ja to znam.Też przyrzekłam,że mniej rzędów.Zeby im nie deptać po korzeniach i nie łamać liści to albo niziutko, pozycja czołgania albo wspieranie na widłach jak akrobatka :;230
Jerry dziś zjedzony Twój Arkansas Marwel ;:180 ,smakował mi ale ani jednego ziarenka.
Awatar użytkownika
BRZOSKWINKA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 18:10

Post »

Wy narzekacie, że za dużo, a u mnie ciągle mało ;:145
Nie ma takiej ilości, która by nie znikła w ekspresowym tempie. :;230
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Awatar użytkownika
kanclerz
500p
500p
Od: 15 lip 2012, o 13:59

Post »

U MNIE JAK U BRZOSKWINKI ILE BY NIE BYŁO ZAWSZE MAŁO IDZIE TOWAR W MIG :heja
Awatar użytkownika
Alembik
500p
500p
Od: 1 cze 2012, o 13:56

Post »

GRANIA pisze: Jerry dziś zjedzony Twój Arkansas Marwel ;:180 ,smakował mi ale ani jednego ziarenka.
Pewnie betokson. Ja się starałem część zapylić ręcznie a część betoksonem i jak bym wtedy je jadł to bym znalazł te ręcznie zapylone, ale betokson wciął wszystkie nasiona. Liczę, że te u góry przynajmniej będą. Zebrałem trochę z zielonej zebry - tej mniejszej wersji, ale to nie wystarczy na akcję. Powinienem zebrać z tych co są najsmaczniejsze i najlepiej owocują u mnie: big zebry zielonej, coustralee i sakiewki. Sakiewka i coustralee bardziej mi przypominają w smaku pomidory malinowe, niż same malinowe same siebie przypominają.
Awatar użytkownika
GunnarSK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2009, o 17:10

Post »

Czy tak jest pod folią, bo ja mam na razie nikłe zbiory w gruncie? Bardzo by mnie pasowało, gdyby pogoda się poprawiła, i pod tym względem liczę na sierpień.
pozdrawiam, Gunnar
loginal
200p
200p
Od: 2 sie 2011, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

GunnarSK pisze:Czy tak jest pod folią, bo ja mam na razie nikłe zbiory w gruncie?
W mojej miejscowości w dzień 15'C, w nocy 12'C. W ciągu dnia deszczyk na zmianę z ulewą. Nic się nie czerwieni, nawet maskotki w szklarni. I tak od tygodnia, w tym roku w szklarni jest gorzej niż przed rokiem w gruncie.
Rumianka
500p
500p
Od: 31 paź 2011, o 22:40

Post »

Artur, u Ciebie to chyba powinno się "fioletowić". A tak serio, to jakie odmiany masz w szklarni? Ja poasdziłam po 4 Stupice i Harzfeuer , bo to są wczesne odmiany i od 1 lipca jemy swoje pomidory. Dojrzały też dwie szt.173 , kilka Megagronów i kilkanaście Koralików. Na inne odmiany czekam z niecierpliwością. Pogoda u mnie taka sama jak u Ciebie, temperatury podobne. Pozdrawiam ,Bożenka.
Pozdrawiam , Bożenka.
Awatar użytkownika
darbo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2011, o 13:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kolejne smakowanie
Brandywine Yellow - dobry, taki winny
Copia - szału brak
Aussin - dobry, typowa malinówka
Dzisiaj przyjdzie pora na Opałke (Bycze Rogi) i wreszcie czerwieni się jedyny krzak Polish Linqisa.
W dalszym ciągu rozczarowuje mnie VP1. Pomimo że ładne owoce, to smak taki sobie.

Jak na razie jednak, żadna odmiana nie przebije mojej żółtej odmiany. Niestety nie znana nazwa. Pokażę zdjęcia jak zaczną dojrzewać. Smaczne Brendywine i Ispolin nie umywają się do niej. Jednak jest to mój gust.
Pozdrawiam
Dariusz
Kasencja

Post »

Po Byczych Rogach Darbo, też nie spodziewaj się szału :) . Smak przecierowy jak to nazwałam, smakował mi pod koniec sezonu, jak już się pomidory kończyły :wink: .

A ja ogólnie jestem niezadowolona w tym roku z pomidorów. Stupice wygląda jak wrak :twisted: - mały i postrzępiony. Carbon to jakaś miniaturka jest, fakt że w tamtym roku wielkością nie grzeszył, ale w tym roku przeszedł samego siebie :) .
Coustralee wyrósł jak mu się chciało, jeden wielki, drugi mały :roll:, ale owoce ma duże i ładne, a Opal essence wywalę na zbity p..k :twisted: , nie popisał się wcale.
jerry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 00:10

Post »

Grania , cieszę się że Ci smakował, u mnie nasionka były ale ja tylko potrząsam krzakiem ;:224
Na szybko spróbowałem już VP1 - dla mnie smaczny, mięsisty jak dobra malinówka, ale twardszy
do tego koktajlowe Malinowy Kapturek - też dobry, reszta powoli dojrzewa :D
Pozdrawiam
Jerry
Awatar użytkownika
aska73
100p
100p
Od: 2 lip 2011, o 19:32

Post »

Moje też powoli zaczynają dojrzewać, ale na razie nr 1 to Stupice za wczesność (pierwszy zerwany owoc 8 czerwca-miesiąc wcześniej od innych) i słodki smak, tylko mogłoby być ich więcej na krzaku.
Doszedł do siebie, po przejściach, Dyno & Orange Strawbery i też zaczyna dojrzewać.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam
Asia
baron
100p
100p
Od: 25 maja 2011, o 13:55

Post »

Rumianka pisze:Artur, u Ciebie to chyba powinno się "fioletowić". A tak serio, to jakie odmiany masz w szklarni? Ja poasdziłam po 4 Stupice i Harzfeuer , bo to są wczesne odmiany i od 1 lipca jemy swoje pomidory. Dojrzały też dwie szt.173 , kilka Megagronów i kilkanaście Koralików. Na inne odmiany czekam z niecierpliwością. Pogoda u mnie taka sama jak u Ciebie, temperatury podobne. Pozdrawiam ,Bożenka.
Rumianka,jaki w smaku jest 173? U mnie piękne grona na krzaku,ale jeszcze nie dojrzewają/są w gruncie/
Awatar użytkownika
GRANIA
500p
500p
Od: 3 lut 2012, o 20:29

Post »

Alembik,Jerry ,nie było zadnego betoksonu ale za mocno się objadły(no moja wina) i w połowie czerwca zaczęły wiednąć.Sława Nadrenii całkowicie padła ( owoce dojrzały w kartonie z jabłkami).Myślę,że to wpłynęło na brak nasion no i to był pierwszy owoc,zobaczymy następne.Któreś z Kozulowych tez nie miały nasion.Qrcze ale inne podwiędły a mają nasiona,no sama nie wiem od czego to zależy.A teraz mam wrażenie,że te owoce takie jakieś wodniste,czyzby to od nadmiaru wody?Albo ja wymyślata jestem.
Aśka ale piękności,szczególnie ta zeberka.
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”