Ogród w lasku

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w lasku

Post »

Ogród coraz piękniejszy,zdjęcia super.
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja również witam po wakacyjnej przerwie i czekam na Twoje kolejne cudeńka i z ogrodu w lasku i z Lazurowego Wybrzeża.
Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

:wit Witam wszystkich serdecznie po długiej wakacyjnej przerwie! :wit
Mam bardzo duże zaległości, ale na szczęście wróciłam w pełni sił i postaram się wszystko nadrobić.

Niestety nie mogłam w trakcie pobytu we Francji pisać na forum, jedyne co mogłam to pogadać z rodziną przez Skaypa i popatrzeć szybciutko na Facebooka. Internet był tam na godziny i zależało nam na nie wyczerpaniu wszystkiego. :)

Dziękuję Wam, mili goście, że nie zapomnieliście o mnie i odwiedzaliście mój wątek, miło czytać Wasze życzenia i komplementy, aż człowiekowi wraca wiara w siebie. ;:196
Zwiedziłam mnóstwo miejsc, począwszy od Saint Raphael przez Saint Tropez aż do Cannes i kurortu Cap Esterel. Jeśli ktoś z Was tam był, na pewno wie jaki to ogrom piękna. Najpiękniesze moim zdaniem były skaliste czerwone wybrzeża. Były też piekne pumeksowe skały i sławna wyspa Île d'Or.
Dużą uwagę zwracałam na roślinność i przyznam, że nie byłam nią tak bardzo zachwycona. Wyjątek stanowią oleandry (które były wszędzie, wszędzie, wszędzie!) hortensje, milin...i jeszcze jedna nieznana mi roślina, ale o tym później. Ja jakoś nie przepadam za palmami i kaktusami, po prostu nie sprawiają na mnie wielkiego wrażenia, choć inni marzą o posiadaniu choć jednej takiej. Trawa była spalona- co nie jest dziwne w tak gorących warunkach. Nawet w kurorie nie nastarczyli jej podlewać! Ogólnie- polska roślinność zachwyca mnie dużo dużo bardziej.

Kiedy wróciłam do domu nie mogłam uwierzyć w to co się działo w ogrodzie... Wszystko ogromnie wybujało i kwitnie cały ogród. Jest tyle kolorów, że aż mnie wzruszenie ogarnęło, kiedy to pierwszy raz zobaczyłam. Nawet Lazurowe Wybrzeże nie dorówna temu uczuciu, że jest się już w domu, w "oswojonej" krainie- jakby to powiedział Mały Książę.. Powrót tutaj to był właściwie punkt kulminacyjny wycieczki..
Nie będę za długo zanudzać opowieściami, muszę się pochwalić zdjęciami. Mam nadzieję, że się Wam spodobają.
Na początek coś o Francji.. ;:31

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Specjalnie dla 'Metalowców' :lol: ;:172 ;:172 ;:172
Obrazek Obrazek

Kurort Cap Esterel
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Wybrzeże w Cannes i wyspa Ile D'Or
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Czy to jest bundenwilia? Niesamowity kwiat. Kwitnie ZACHWYCAJĄCO! ;:215

Obrazek Obrazek

Zdjęcia z ogrodu dodam później. Nie wytrzymam, muszę iść na rower! :;230 ;:7
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękna wycieczka po francuskiej roślinności,kaktusy i palmy niczego sobie ,ale mi od razu rzucił się w oczy milin,hibiscusy i zdaje się że widziałam też budleję-albo coś bardzo podobnego-czyli w sumie to co rośnie również w naszych ogrodach
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

Teraz reszta zdjęć, tym razem powrót do ogrodu. Musiałyśmy nieco odchwaścić przed robieniem zdjęć, bo nazbierało się trochę dziadostwa w ogrodzie. Jeszcze nigdy w nim nie było tyle chwastów... ;:129 Ale usprawiedliwia to przecież miesięczna nieobecność! Nasi chłopcy mało się interesują roślinami, jedynie tyle ile musieli, dlatego mamy teraz z mamą pełne ręce roboty. ;:60

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jak widać wszystkie mieczyki leżą na ziemi, niektóre są połamane. ;:145
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Wyczekiwane tygrysówki pawie :tan szkoda tylko, że nie są różnokolorowe
Obrazek
Obrazek

Winobluszcz się przyjmuje i powoli obrasta dziwaczną pergolę.. ;:333
Obrazek
Obrazek
Wilec niedługo obrośnie cały pień.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Malwa pełna est teraz główną ozdobą ogrodu i moją ulubienicą ;:167
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Biedne mieczyki ;:185
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ogród w lasku
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. Witaj w domku Anusia :wit

cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anulka i kto tu kogo szokuje-zasypałaś nas mnogością zdjęć z przepięknymi krajobrazami,roślinami,kwiatami,zresztą tak urodnymi jak i Ty.
Istny karnawał przepięknych barw tak z zagranicy jak i z ogrodu w lasku.
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Aniu witaj po wojażach , cudne miejsca odwiedziłaś , roślinność bajeczna ale Twój Ogród na przywitanie tak się wystroił ,że przebił te egzotyczne widoki ;:108
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aniu, witaj po długiej nieobecności :wit
Wyjazd do Francji był niesamowity - fantastyczne zdjęcia roślin i krajobrazów...
Jednak Twój ogród zachwyca bardziej... faktycznie ukwiecił się wspaniale.
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
serduszka
50p
50p
Od: 2 wrz 2011, o 20:53

Post »

Kochana Aniu, masz przepiękny i barwny ogród pełen uroku. Czekam na następne zdjęcia. :)
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Widoki z wypadu za granicę warte grzechu super :) ale w Twoim ogrodzie cudnie , jest się gdzie zatracić w marzeniach, malwa rzeczywiście zjawiskowa.
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

Ciąg dalszy

Double Delight i dzwonek karpacki
Obrazek Obrazek

The Fairy i Rozwar
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Ambridge Rose
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Różowa rośnie koło balkonu, a biała (która także miała być różowa) na skarpce. Z pomyłki wyszła nawet ładniejsza, niż by była!
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Clematis ostatnio choruje.. Pokazały się na nim duże czarne plamy i obsycha od góry. Hortensja wypuściła w tym roku tylko jeden pąk. Jednak tego to zazdroszczę Włochom i Francuzom... ;:98
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Casanova i The Fairy
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Witam wszystkich i dziękuję z miłe słowa. Najlepiej tutaj- w domu. ;:3 Nawet najpiękniejsze miejsce na ziemi mnie nie zatrzyma na dłużej gdzie indziej, bo nic nie kocham bardziej niż mój mały śwat. ;:167
Ogród w lasku
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

Ja też za karzdym razem gdy wracam z wakacji na południu Europy, to stwierdzam, że nasza zieleń jest przepiękna, tam takiej nie ma. Albo jeździmy w nieodpowiednim czasie. Ten kwiat o który pytałaś to faktycznie bugenwilla. Na Chorwacji widziałam takie ogromne dorastające do drugiego piętra domów. Ja mam dwie małe, w naszym klimacie niestety tylko w oranżerii można wychodować taką sporych rozmiarów. Ale ja swoją hoduję w domu i ładnie kwitnie ( w moim wątku są zdjęcia, możesz obejrzeć), tylko wymaga przechłodzenia w zimie, czyli temperatury ok. 8 stopni. A ogród po tak długiej nieobecności wyglada super - ja jak wracam po dwóch tygodniach, to mam albo spalony, albo dżunglę z chwastów.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Jak ten czas szybko leci ;:oj Dopiero szykowałaś się do podróży, a już możemy podziwiać cieplutkie widoki.
Osobiście bardzo lubię ciepełko, więc zazdraszczam, że było Ci dane spędzić, tak wiele czasu na południu Europy.
Anusiu kto zajmował się ogrodem w czasie waszej nieobecności ?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

KLEO1, heliofitka -
Kochani, właśnie w tym problem, że ogród był w tym czasie prawie że pozbawiony kogokolwiek, kto by mógł o niego zadbać. Na pierwszy rzut oka, widok się wydawał bardzo przyjemny- wszystko bardzo bardzo urosło i kwitło. Ale po pierwszym wrażeniu dostrzegłam niesamowitą wręcz ilość chwastów! Wiem, że to nic dziwnego, ale przecież w domu zostało dwóch mężczyzn, ale jak widać na pałają żadną miłością do roślin. Zobaczyłam, że wiele rzeczy zmarniało przez zagłuszenie, np. clematis- chwast się w niego wplątał, a nawet go przerósł! Skutkiem tego jest biedna, chora roślina.. ;( Pnącza pozarastały wszystkie siatki w zasięgu ich dostępu, a mieczyki leżały poprzewracane i połamane. Miałyśmy z mamą pełne ręce roboty przez kilka dni.. Wywiezłyśmy z pół tuzina taczek chwastów. To bardzo dużo. Teraz w ogrodzie nie jest już tak "dżunglowo" jak było wcześniej. :wink: :;230 Jeszcze i tak czeka nas mnóstwo pracy, bo rozsiały się nasiona kwiatów i mamy teraz dużo sadzonek niezapominajek i goździków.

Wszystko musi się unormować. ;:131
Ogród w lasku
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”