Ogródek Robaczka cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 3

Post »

Hallo! Wszystko ok u Ciebie, Robaczku? ;:196
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobry wieczór!
Goście wyjechali, mogę zajrzeć co tam nowego na Forum ;:173 Miałam małą inwazję przez weekend, najechała nas rodzinka, w sumie 12 osób :D Ogarnęliśmy to jakoś, ale na Forum czasu nie było, sami rozumiecie ;:131 Ogród zwizytowany, podobał się na tyle, że mimo kiepskiej pogody większość czasu przesiadywaliśmy na tarasie, każdy siadała gdzie mógł, na schodkach, na podłodze, na trawie, a moja bratowa usiadła nawet na Heidi Klum :D hihi, na szczęście nic się jej nie stało, choć o Heidi już nie mogę tego powiedzieć :;230
Było bardzo miło, poza tym goście przywieźli róże, więc zapunktowali na wejściu :D

Obrazek Obrazek

Ewa majowa, cieszę się, że fotki już widać :lol: Co do nowej rabaty różanej, to tak jak pisałam Gosi/Margo, planuję przerganizować rabatki na jesień i w miejscach, gdzie dotychczas było raczej krzaczasto-iglakowo chcę wprowadzić trochę róż.. ;:173 W sumie planuję też poszerzyć istniejące rabaty w kilku miejscach, więc jesienią będzie się działo ;:333 Powoli planuję kolorystykę nowych rabat, jedna będzie na pewno morelowo-pastelowa, takich róż mi troszkę brakuje. Kilka odmian mam na oku, ale im więcej zwiedzam Wasze ogrody, tym lista dłuższa.. ;:131
Monia, na tej rabacie o której mówisz jest Kent i Aspirine, a te już masz. Na innej mam Sheer Silk od Harknessa- ta jest zwarta i okrywowa, ale kwiat krótko się utrzymuje i generalnie jeśli idzie o kwitnienie, to jak na razie szału nie ma. Powiem Ci pewnie o niej więcej w przyszłym roku. A myślałaś może o Schneewittchien, o której pisze Jule?
Jule, jestem bardzo zadowolona z wyboru tych okrywowych róż - nie dość, że rosną jak szalone i już zakryły całą powierzchnię, to kwitną nieprzerwanie od początku czerwca ;:138 Pięciorniki u mnie rosną dobrze, choć mocno je przycinam wiosną (na małe kuleczki), zawiązują sporo kwiatów, ale ...nudne są. Myślę, jak wykombinować, żeby ożywić te pięciornikowe rabaty...Musiałabym mocno poszerzyć, żeby coś przed nimi posadzić, ale czy róże będą pasować z pięciornikami w tle?
Lulka, nie wiem co może dolegać Twoim pięciornikom, bo to faktycznie ogrodowy chwast. Cięłaś je wiosną? Moje kwitną i w cieniu i w słońcu, choć te drugie bardziej obficie. Za to przyrostu róż gratuluję, bo to żaden powód do zmartwieni, widać tak im u Ciebie dobrze ;:196
Agness, bardzo dziękuję ;:196 Ogromnie mi miło, że zaglądasz do mnie! Jeszcze wiele mi brakuje, ale chciałabym kiedyś stworzyć taki efekt, jaki Ty osiągnęłaś przepięknie dobranymi rabatami, zachwycającymi o każdej porze roku, pomiędzy którymi wije się trawiasta ścieżka ;:170
Marika, :wit Dziękuję za miłe słowa i witam serdecznie w moim ogrodzie!
Justynko, cieszę się, że wpadłaś! Zapraszam na podglądanie i spacery kiedy tylko masz ochotę ;:196
Maddy, moje truskawki rosną nieźle i owocują, ale różne latające stwory wyżerają owoce zanim ja się do nich dorwę ;:219 Dziwię się, że ten gatunek trawy Ci nie odpowiada, bo u nas na osiedlu jest u kilku osób i wszędzie wygląda rewelacyjnie..nawoziłaś go w sezonie? Może jednak ma za sucho?

cdn. :wink:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

no jesteś, bo już się zaczynałam martwić ...... ;:196
rany 12 osób..........raaaaany........ :shock:
ojej biedna Heidi.......ekhm ekhm no bratowa też, ale różyczka...... chyba się tak mocno nie połamała, że tak nieśmiało zapytam ;:224
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Asieńko, witaj ;:196 Dzielna z Ciebie kobitka, że dajesz radę z tą ścieżką gdy M na terapii wyspiarskiej, jesteś niesamowita ;:180 Zaraz pobiegnę obejrzeć efekty, a o szczegóły techniczne oczka jestem spokojna - na pewno dasz radę i rozkminisz temat, a potem będziemy wszyscy (na czele z M) cmokać z zachwytu ;:196
Beatko, miło mi, że glicynia Ci się podoba ;:196 Będę kibicować Twojej żeby pięknie rosła! Ciekawa jestem tej konstrukcji i efektu - przesadzałaś ją teraz? Nie zaszkodzi jej? Moja po wichurach i ulewach straciła swoje dwa kwiatuszki ;:145
Gosia, w sumie racja, niespodzianka wyszła całkiem ok, nawet spasował ten duet ;:333 Ale i tak irytujące są te pomyłki, bo czasami kompletnie nie trafiona może być taka clemkowa zagadka ;:124 Pięciorniki u mnie rosną, trochę na przekór, bo nie przepadam za nimi... ;:224

Jackmanii & JPII
Obrazek Obrazek

Martuś, wichury i ulewy były, ale spoko, nie ma strat. Bardzo współczuję wszystkim na Pomorzu, to straszne ile szkód wyrządziły te trąby.. ;:185
Witaj Aguś ;:196 Wszystko u mnie ok, miło, że pytasz ;:173 To był dłuuugi weekend, a niestety jutro czas do roboty, więc zaraz spadam lulu... ;:19

To jeszcze kilka fotek na dobranoc ;:173

Ambridge Rose & Soeur Emmanuelle
Obrazek Obrazek

Pomponella & Eden Rose
Obrazek Obrazek

Creme Caramel - od nadmiaru deszczu robi się delikatnie różowa...
Obrazek Obrazek

Ambridge Rose & W. Shakespeare
Obrazek Obrazek

Indigolette & Piano
Obrazek Obrazek

Passiflora & Aphrodite
Obrazek Obrazek

Senteur Royale
Obrazek Obrazek

Aphrodite & Creme Caramel
Obrazek Obrazek

i takie tam

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ostatnie fotki prześliczne ;:63 ;:63 ;:63
Urzekła mnie też Ambridge Rose - nie znam tej rózy. Mogłabyś o niej coś napisać z włąsnych doświadczeń? Ścieżka wygląda wspaniale - niesamowicie szybko zarosła :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Oba powojniki dobrze wyglądają :D Jeszcze nie posadziłam dwóch razem, to błąd. Miejsce jest, tylko trzeba kupić powojnik, który będzie sobą. Ostatnio się okazało, że nie mam Purpurea Plena Elegans, tylko coś błękitnego. Bardzo ładne coś :D Tylko nie w tym kolorze.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Róze piękne,ale zdecydowanie wolę takie tam w twoim wykonaniu.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Niesamowicie wygląda ścieżka obsadzona błękitnymi kwiatuszkami, chyba lobelią ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Kasieńko piękne fotki . A ścieżka wygląda jakby wiła się u Ciebie od zawsze . Wpasowała sie idealnie.
Pozdrawiam :wit
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kasiu ja podobnie, jak ty miałam "gościnny" weekend, ale mnie nie obdarowano pięknymi różami...skąd oni wiedzieli, że to Twoje ulubione kwiaty ;:173
Twoje takie-tam poznałabym na końcu świata, czy w środku nocy ;:167 Czy będziesz cięła lawendę ?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

No dobra, co to za okazja była? Przyznaj się.
Ja w sumie też nie przepadam za pięciornikami, ale irytuje mnie czasem, że jakaś roslina mnie nie lubi.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Co ty Kasiu sypiesz swoim powojnikom, że bez przerwy kwitną? ;:oj Uwielbiam połączenie lawendy z różami, kiedyś chciałam tak przedogródek obsadzić, ale sąsiedzi już tak mają :roll:
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Kasiu jak zwykle pięknie i uroczo ;:180 Zastanawiam się tylko skąd u Ciebie tyle zapału i czasu na ogród ,jesteś młodą osobą i w ziemi ciągle ryyyyyjesz jestem pełna podziwu dla Ciebie ;:180 ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Kasiu, lawenda to aż mi przed ekranem zapachniała. :D Naprawdę masz talent, tak ładnie wszystko potrafisz połączyć. Pozwolisz, że dalej będę się od Ciebie uczyć, może kiedyś osiągnę efekt, choć zbliżony do mistrza. ;:108
Awatar użytkownika
katja
500p
500p
Od: 2 paź 2008, o 13:32

Post »

Cześć Kasiu, z przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogrodzie i na pewno nie ostatni raz. Ładnie komponujesz rośliny i widać, jak o nie dbasz ;:63 ;:63 ;:63
Mam podobne zdanie o Pomponelli ;:167 , zdrowa, nieprzerwanie kwitnąca róża, śliczna. Moja dwuletnia ma dziś 1,30m ;:oj
Gdzie kupujesz powojniki?
Pozdrawiam
Kasia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”