rotos duże dzięki za zainteresowanie. Ponieważ to moje początki, to czeka mnie jeszcze sporo Czy możesz jeszcze napisać do kiedy mogę podlewać pokrzywówką? Wyczytałam, że ma sporo azotu więc nie chciałabym przedobrzyć Przepraszam za ciągłe wypytywanie, ale moje daliowe doświadczenie kiełkuje razem z nimi.
pozdrawiam - Mirka Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić.
Dalie nie zimują w gruncie, a kwitną przy dobrej pogodzie do pierwszych przymrozków, czyli nawet do końca października (usuwaj przekwitnięte kwiaty). W związku z tym można nawozić azotem jeszcze w sierpniu, zmniejszając dawki, częstotliwość. Dłużej już nie, bo przeazotowane gorzej się przechowują.
takasobie nie wiem co bardziej zachwycające, kwiaty czy ich foto bukjan robisz sesje zdjęciowe samych śliczności
Ja na swoje bidy muszę poczekać ... ale dam radę
pozdrawiam - Mirka Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić.
Grzegorzu gdybym był takim fachowcem od dalii jakim Ty jesteś na pewno byłby i opis a tak na 100% wiem, że ta w drugim rzędzie od lewej to Caproz Jewel of Arlene bo jest ona od Ciebie Ta pierwsza prawdopodobnie jest to Saint Seans
takasobie zachorowałam na dalię "Impresion Fantastico" a po moich doświadczeniach zakupowych że mam zupełnie co innego niż sprzedają to wolę postawić na inne sposoby pozyskiwania dalii. Widzę że jesteś z Poznania tak wiec może byśmy się powymieniały roślinami?
Takie pytanie, czy znacie może jakieś zagraniczne sklepy, które sprzedają dobre karpy dalii?
Szukam nowych odmian i pewności, że to co zamówię, będzie tym, co wybrałam:-)
Mzimu pisze:Takie pytanie, czy znacie może jakieś zagraniczne sklepy, które sprzedają dobre karpy dalii?
Szukam nowych odmian i pewności, że to co zamówię, będzie tym, co wybrałam:-)
Zagraniczne sklepy też oszukują .Nie myśl że jak zagraniczny sklep to nie wciskają tego czego nie zamawiałeś.Osobicie przekonałem się o tym .