Kwiatostan Agi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiatostan Agi

Post »

Dziękuję za odwiedzinki :D niestety już go od jakiegoś czasu nie mam było przykro ale się z nim pożegnałam - odszedł do krainy wiecznie zielonych... ale może skuszę się jeszcze kiedyś i dokonam zakupu jeszcze raz :?:
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Ja mam teraz trzeciego cykasa, pierwszemu liście zeżarł pies, to resztę głupia wyżuciłam ;:223 drugiemu zżółkły wszystkie liście i też idiotka wyrzuciłam ;:223 Dopiero potem wyczytałam że jak bulwa zdrowa to trzeba zostawić, zepsute korzenie usunąć,skąpo podlewać, wystawić na słońce i czekać na nowe liście :;230
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja również gratuluję obrony i zasłużonej laby ;:108 .
Pokazałaś przepiękne rośliny, a szczególnie wpadła mi w oko paprotka :) . O matko i córko! Ależ ona gęsta -wspaniała ;:138 !
Kwitnący falenopsis też śliczny, ma przepiękny, delikatny wzór ;:108 .Dendrobium też obsypane mnóstwem kwiatów, świetne :) .
Na koniec muszę pochwalić kalanchoe, szczególnie to pełne, różowe ;:138 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przede wszystkim gratuluje obrony ;:138 ;:196 teraz masz czas na kwiatuchy ;:108 dendrobium pięknie ci zakwitło i spodobała mi się ta rośłinka z lidla przed hobbitem ale nie wiem co to :shock:
Awatar użytkownika
Marudzia
200p
200p
Od: 11 sty 2012, o 22:27

Post »

Po pierwsze gratuluję obronienia się ;:138

Kwiaciochy piekne -szczegolnie fiołeczki :D
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Aguś nieszkodliwie zazdroszczę Ci kwitnących kalanchoe ;:138 , u mnie nie zakwitły przez 2 lata., wielkanocnik uroczy,a kwiat róży chińskiej , dorodny i piękny ma kolor ;:oj ,szkoda tylko że szybko opada.
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p

Post »

:wit

Wszystkim dziękuję za gratulacje, ciepłe przyjęcie, miłe słowa i odwiedzinki ;:196 oczywiście razem z moimi kwiatuszkami zapraszamy do nas :wink:

mika181 to też coś z rodziny gruboszowatych ponoć jest - sama nie znam nazwy niestety

mmaryla - to prawda szybko zrzuca kwiatuszka ale... warto czekać na niego bo jest piękny i jest to pierwsza róża która od maluteńkiej szczepeczki uchodowałam i która tak wyrosła oraz która cieszyła kwiatami i coraz częściej je mi pokazuje :D

A dzisiaj wspomnienie kwitnących amarylisów - co prawda tylko dwóch ale... ciszyły moje oko ;:173
biały jest nowy, tzn. cebulka kupowana była gdzieś koło grudnia, zamieszkała razem z czerwonawym czy jak mu określić kolor :?: Zobaczcie sami

czerwony był już taki:

Obrazek

... podczas gdy biały się zbierał do życia i był taki

Obrazek

no a potem już poszło... i się jakoś zrównały :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i wspomnienie kwiatuszków z balkonu - trzeba je było wszystkie zbierać do domu przez ten durny remont, a w między czasie złapały zarazę i - bratki, aksamitki-smierdziuszki, goździki poszły do nieba właśnie dzisiaj, różyczka biała lub kremowa jak kto woli została opryskana i poobcinana, fuksje ogolone popryskane - zobaczymy co z nich będzie czy w ogóle coś będzie, oleander spryskany w razie gdyby coś miał mieć i babki również, komarowiec który stoi na klatce i był chory - dopiero zauważyłam dzisiaj na nim paskudy - został spryskany również i trochę poprzycinany z wiadomej przyczyny :evil:

no ale tak było...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

no i tyle z balkonu, którego już nie ma, kwiaty poszły jedne do szpitala drugie odeszły, płytki skute, jednym słowem przejechał balkon czołg ;:223 i było to moje pierwsze okwiecanie balkonu więc nie śmiejcie się proszę że jakieś bezguście ze mnie :oops: mam już wizję jak to zrobić po remoncie tylko żeby jeszcze zdążyć chociaż posiedzieć na tym balkonie w to lato to ... graniczy chyba z cudem

no więc i to zaliczamy do wspomnień ...

Agusia a teraz pytanie do Ciebie czy Ty pamiętasz te listeczki :?: :?: :?:

były wsadzone do jednej doniczki - żłobka, przedszkola a teraz już zerówka - posiedzą tam sobie jeszcze troszkę i dostaną nowe domki ;:173 oczywiście te które już się nadają do nowego mieszkanka;

Obrazek Obrazek

na nowy dom czeka również to cudo :) nie znam nazwy fachowej ale jeżeli ktoś ta roślinkę rozpoznaje to będę wdzięczna za pomoc w jej identyfikacji :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ponieważ dzisiaj przesadziłam z fotkami i pewno Was zanudziłam okropnie to jutro pokażę coś co znalazłam podlewając kwiatuszki a zwłaszcza jednego z nich byłam bardzo zaskoczona tym co zobaczyłam bo powiem szczerze nie zpodziewałam się :tan
i obiecane hojki Agusi również pokażę jutro

Życzę miłego wieczorka, odwiedzania i oglądania ;:196
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

Agusiu kochana , wcale nie zanudziłaś , takie cuda można oglądać bez końca.Amarylisy przepiękne , fuksje i begonki , jakie obsypane pąkami i kwiatami.A patrząc na dzieciaczki , to aż serce rośnie ;:oj Rosną jak na drożdżach :) Mam nadzieję,że zdążysz posiedzieć jeszcze na wyremontowanym balkonie :wit ;:196
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Agnieszko faktycznie "zarzuciłaś" nas zdjęciami, więc na chwilę odebrało mi mowę :;230
Pozwolisz, że najpierw pogratuluję Ci obronienia się ;:196 a dopiero potem skomentuję kwiatki.
trzeba przyznać, że niejedna kwiaciarnia mogłaby pozazdrościć Ci asortymentu, a balkon...trudno uwierzyć, że prawie wszystko padło ;:202
Powiedz mi, czy doczekałaś się w końcu kwiatków na multiflorze ?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p

Post »

heliofitka no jasne na multiflorze kwiatuszki są cały czas jedne przekwitają i zaraz wychodzą nowe nie mam jej nawet jak przez to umyć bo boje się że strącę jej kwiatuszki - zresztą zobacz sama - może uda mi się jutro trzasnąć jej więcej fotek
a padło tyle kwiatuszków ponieważ nie zauważyłam w porę a wszystko przez to że zajęłam się kończeniem pracy i przygotowaniami do obrony; mało poświęcałam uwagi kwiatkom kończyło się tylko na podlewaniu a obserwacji zabrakło ;:223 i taki efektmojej kiepskiej opieki nad nimi

Obrazek

Obrazek

Aguś oby tak było bo chciałabym jeszcze troszkę posiedzieć z książką pomiędzy pachnącymi kwiatuszkami
Pozdrawiam i Zapraszam
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Życzę szybkiego zakończenia remontu balkonu ;:108
A hoja multiflora zawsze mnie zachwyca ;:oj
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne wspominkowe zdjęcia tych dwóch amarylisów. Super się je ogląda ;:138 . Oba śliczne, choć mi bardziej wpadł w oko ten czerwony.
Balkon miałaś bardzo fajnie ukwiecony - szczególnie spodobała mi się ta doniczka z fuksjami. Wyglądają tak naturalnie i delikatnie, że aż się robi ciepło na ;:167 .
Pozostałe oczywiście też śliczne ;:108 , a co do robactwa, to u mnie też ten rok jest dla balkonowców szczególnie ciężki. Już czasem mam ochotę rzucić to wszystko i niech same sobie radzą :roll: .
A ten ukorzeniający się w wodzie coś mi przypomina ;:108 . Jeśli ma duże liście (na zdjęciu nie mam za bardzo z czym porównać) to chyba to będzie ficus cyathistipula :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Piekny, kosmiczny ten kwiat multiflory,wyzwolił we mnie nastepne chciejstwo posiadania tej roślinki :D
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49

Post »

Szybkiego ukończenia remontu ;:108 jak ukwiecisz balkon tto dopiero bedzie zdjęc do pokazywania :D przedszkolaki cudne a to ukorzenione cudo nie mam pojęcia co to :shock:
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Oby się szybko skończył remont u Ciebie...

Fajne, wspomnieniowe zdjęcia balkonowych roślinek ;:108 Najważniejsze, by mieć wizję i marzenia... Za rok będzie zapewne, co podziwiać na balkonie ;:108

Multiflora - śliczna ;:138
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”