Wszystkim dziękuję za gratulacje, ciepłe przyjęcie, miłe słowa i odwiedzinki

oczywiście razem z moimi kwiatuszkami zapraszamy do nas
mika181 to też coś z rodziny gruboszowatych ponoć jest - sama nie znam nazwy niestety
mmaryla - to prawda szybko zrzuca kwiatuszka ale... warto czekać na niego bo jest piękny i jest to pierwsza róża która od maluteńkiej szczepeczki uchodowałam i która tak wyrosła oraz która cieszyła kwiatami i coraz częściej je mi pokazuje
A dzisiaj wspomnienie kwitnących amarylisów - co prawda tylko dwóch ale... ciszyły moje oko
biały jest nowy, tzn. cebulka kupowana była gdzieś koło grudnia, zamieszkała razem z czerwonawym czy jak mu określić kolor

Zobaczcie sami
czerwony był już taki:
... podczas gdy biały się zbierał do życia i był taki
no a potem już poszło... i się jakoś zrównały
i wspomnienie kwiatuszków z balkonu - trzeba je było wszystkie zbierać do domu przez ten durny remont, a w między czasie złapały zarazę i - bratki, aksamitki-smierdziuszki, goździki poszły do nieba właśnie dzisiaj, różyczka biała lub kremowa jak kto woli została opryskana i poobcinana, fuksje ogolone popryskane - zobaczymy co z nich będzie czy w ogóle coś będzie, oleander spryskany w razie gdyby coś miał mieć i babki również, komarowiec który stoi na klatce i był chory - dopiero zauważyłam dzisiaj na nim paskudy - został spryskany również i trochę poprzycinany z wiadomej przyczyny
no ale tak było...
no i tyle z balkonu, którego już nie ma, kwiaty poszły jedne do szpitala drugie odeszły, płytki skute, jednym słowem przejechał balkon czołg

i było to moje pierwsze okwiecanie balkonu więc nie śmiejcie się proszę że jakieś bezguście ze mnie

mam już wizję jak to zrobić po remoncie tylko żeby jeszcze zdążyć chociaż posiedzieć na tym balkonie w to lato to ... graniczy chyba z cudem
no więc i to zaliczamy do wspomnień ...
Agusia a teraz pytanie do Ciebie czy Ty pamiętasz te listeczki
były wsadzone do jednej doniczki - żłobka, przedszkola a teraz już zerówka - posiedzą tam sobie jeszcze troszkę i dostaną nowe domki

oczywiście te które już się nadają do nowego mieszkanka;
na nowy dom czeka również to cudo

nie znam nazwy fachowej ale jeżeli ktoś ta roślinkę rozpoznaje to będę wdzięczna za pomoc w jej identyfikacji
Ponieważ dzisiaj przesadziłam z fotkami i pewno Was zanudziłam okropnie to jutro pokażę coś co znalazłam podlewając kwiatuszki a zwłaszcza jednego z nich byłam bardzo zaskoczona tym co zobaczyłam bo powiem szczerze nie zpodziewałam się
i obiecane hojki Agusi również pokażę jutro
Życzę miłego wieczorka, odwiedzania i oglądania