Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Jagódko przepiękne kolorowe widoki. Jeżówki przyciągają mój wzrok z siłą magnesu :roll: ....tak bardzo mi się podobają, miałam tylko tę najpopularniejszą różową, dużą piękną kępę, ale nie przetrwała zimy ;:145 nie mogę odżałować. Na szczęście wysiała sie i jeśli siewki przeżyją do przyszłego roku, to będzie bukiecik :D Mam wielką ochotę dokupić sobie inne odmiany, wszystkie są takie śliczne, ale ciągle się boję, że przemarzną ;:202
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Brawo JAGÓDKA ;:138 ;:215 ;:180
Pokaż tego agapanta z liściamy
Sławek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś , milo mi ,że tak sądzisz i przyjemnie czytać ,że chętnie odwiedzasz " Moje Królestwo ..." - dziękuję ;:196 .

Gosiu , no widzisz , a mówiłaś ,że nie masz ręki do wysiewów . Bardzo się cieszę , bo u mnie już spora kępa .
Nie jechałam przez Twoją miejscowość , bo to bardziej w prawo od Włocławka , prawda ?

Agnieszko ...no widzisz ...a przecież i u Ciebie nie tylko czarują żurawki ;:108 .

Aguś- aage ...nic nie robię ...rośnie bez nawozu , bez dopieszczania , a nawet nie dbam specjalnie o niego . Jedynie obcinam go drastycznie wczesną wiosną .

Jadziu...w rzeczy samej , bardzo intrygujące . Moje trzy stare agapanty - biały i niebieski- jeszcze nawet pąków nie mają , a Pinokkio - nowy nabytek - takoż .

Aguniu- AGNESS ...mnie się inne odmiany też podobają , ale raczej nie te wytworne ...tylko proste w formie . Mam zwykły gatunek i jego dwie odmiany . Kępy mają ...aż 150 cm , więc nawet fotkę trudno mi zrobić ...
Przezimowały bez uszczerbku ...jedynie lilia Triumphator została jedna i róże odeszły ;:145

Sławku. dziękuję , rozumiemy się bez słów , które tutaj są zbyteczne , więc.....mówisz ...i masz ...
To jest Agapant jeszcze w pączkach ...jutro zrobię mu sesję specjalnie dla Ciebie .

Obrazek
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Jagódko, mnie na pewno nie zanudzisz, cudne masz kwiatuchy i świetne zdjęcia robisz, mogę oglądać na okrągło.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Gosiu ;:196 kocham moje kwiatuchy i każdy , nawet najmniejszy mnie cieszy , a jak jeszcze się rozrasta i przeżywa po zimach ...to cóż mi więcej trzeba ?...Uwielbiam fotografować , ale sprzęt mam byle jaki , co prawda cyfrowy , ale są lepszej generacji , a to się wiąże ze sporym wydatkiem ... a ja amator , więc na razie mi nie potrzeba wyższej klasy . Bywa , że koło jednej rośliny nachodzę się kilka minut , zrobię pięć , a nawet więcej ujęć i ...tylko są dwa dobre . Jedno wyjście do ogrodu , to ponad 130 fotek ...z tego tylko połowa nadaje się jako tako do wklejania .
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Oj kokietujesz tym zanudzaniem , jagódko , kokietujesz ... wiesz przecież, że lubimy oglądać twoje fotki .. bo być gościem w TAKIM ogrodzie , to zaszczyt :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bernadko ... :oops: :oops: :oops: ...ależ nie , ogród mój skromny , tylko rośliny w nim są najważniejsze . Nie mniej cieszy mnie fakt , że lubisz bywać w moim ogrodzie , aczkolwiek wirtualnie . Jednak zapraszam w każdej chwili , wszak są wakacje :tan .
Dziękuję za miłe słowa ;:168 ;:167 .
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Jagódko, Ty sama jesteś osobą skromną, ale Twój ogród i rośliny w nim występujące - iście rajski... zawsze podziwiam Twoje królestwo, a tak bujna roślinność robi wrazenie na każdym odwiedzającym Cię...
Pozdrawiam piątkowo! ;:196
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Jagódko :wit fotki pomimo tego że robione "byle jakim aparatem" :lol: rewelacyjne znaczy czytelne wyrażne a modelki i modele z najwyższej półki , tyle różnorakich kolorów jak w baśniowym ogrodzie ;:215 u Ciebie nic tylko siąść podziwiać i chwalić co niniejszym czynię ;:168 ...a wiesz że oman się przyjął nawet wypuścił po listku :heja
Jagódko spokojnego zdrowego weekendu życzę ;:167
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O , kurcze ...następna :oops: . Niezmiernie mi miło Aguniu , dziękuję ;:196 ...to zasługa roślin , bo i one mnie kochają i jest to miłość odwzajemniona . Mistrzynią i wzorcem , godnym podpatrywania -do tworzenia kompozycji - jesteś dla mnie Ty ;:168 .

Elżuniu...jakże się cieszę , że oman rośnie ...zobaczysz , że do jesieni podskoczy z kilkunastu do kilkudziesięciu cm .
Dziękuję za miłe i ciepłe slowa ;:168 ;:167 się raduje , że podoba Ci się ( jak i wielu innym ) moje ukochane roślinne królestwo .
Tobie również miłego , a nade wszystko zdrowego weekendu ;:196 .
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Igusiu zagladam dziennie i podziwiam jak Twój RAJ rozkwita ;:173 Masz cudowną kolekcję roslin... sama nie wiem co chwalić wszysko jest cudowne ,zdrowe,zadbane i widać jak bardzo kochane ;:180 Stworzylaś cudowne ,romantyczne miejsce na świecie !!
Podziwiam !!
Buziaki i miłego dnia...mam nadzieje, że popada... bo duszno strasznie od rana i sucho az ziemia pyli
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jagodko-pozwoliłam sobie obwąchać Twój ogród wirtualnie przez monitor!Jakże miło,barwnie i kwietnie.
Awatar użytkownika
jdz11
200p
200p
Od: 7 lis 2011, o 20:04

Post »

;:oj
Twój ogród nie może się znudzić ;:138 ;:138 ;:138
Moje nowe hobby ;)
Pozdrawiam miłośników ogrodów - Justyna
Zajrzyj Pierwsze kroki - odnawiam bardzo stary ogród
Awatar użytkownika
xipe
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2007, o 11:51
Kontakt:

Post »

Jagodka pisze: Sławku. dziękuję , rozumiemy się bez słów , które tutaj są zbyteczne , więc.....mówisz ...i masz ...
To jest Agapant jeszcze w pączkach ...jutro zrobię mu sesję specjalnie dla Ciebie .
Obrazek
A mój apagant 'Cloudy Day' się zbuntował i kwiatów nie widzę w tym roku.
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Iguś a mi zakwitł od Ciebie hemerocallis little grapette ;:196 .
Kurcze,chyba przez tą pogodę się załatwiłam ;:145 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”