Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10

Post »

;:202 No przecież ta żółta to Fresja!!! Jadzia, ratunku!!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jadziu oj kusisz kusicielko.Teraz znów Josephina-cudowna.Zapragnęłam jej niesamowicie.Podaj proszę gdzie ją kupiłaś.Jak kiedyś rajcowały mnie klastry i róże bladowce,tak teraz mam słabość do czerwieni i różu.
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu miałam 3 lata Josephine Bruce i niestety w tym roku do tej pory nie wypuściła tak jak i Kosmos.
Ten rok jest wyjątkowy niekorzystny, bezśnieżna mroźna zima, nocne przymrozki majowe, następnie upały, teraz straszny grad który w niektórych miejscach narobił wielkie szkody i jeszcze może narobić.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Aj Jadziu ty nie tylko masz cudne te roślinki a jeszcze dodatkowo bawisz się tymi fotkami ,że dech zapiera :lol:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Matko i córko tu tyle gości a ja :oops: co ze mnie za gospodyni ,ale ostatnio czasu brakuje a i burze nie pozwolą na siedzenie przy kompie
MARZANKO wiec zapraszam .Możesz ten nowo przysposobiony ogródek zapełnić . ;:108 ;:180
DANUSIU ja w sumie kupiłam 2 Josephine w OBI .Jedna to podobno nią nie jest a ta czy ja wiem ona podobno ma pachnieć ,ale teraz przy tych upałach nic nie pachnie tak jak powinno .U mnie jak na razie gradu nie było i oby tak pozostało .
HANIU Josephinkę kupiłam w kapersie w OBI,ale czy to ona to nie wiem ,bo jak już pisałam Danusi mam już 2 różę o tej nazwie .Zresztą wiesz jaki mam stosunek do czerwieni :wink:
TOSIA raczej Fresję masz ,bo jak oglądałam u Ciebie to widziałam ja .Ostatnio jestem zakręcona
DOROTKO ;:196 te posty mi sie mnożą :evil: nie wiem czy to winna moja myszka .Czasem jest dobrze ,ale jak zaskoczy to wolę nie pisać ,żeby nie robić Ci kłopotu
GRAŻYNKO patrz do woli .Szkoda ,ze róże sie cudownie nie rozmnażają :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

I już nie ma ..ups. :wink:
Oj namieszałam z tą Fresją. ;:224
Już myślałam, że to nie tylko ja mylę znaczniki.
Ale zapomniałam ...że noga jestem w temacie róż. :;230

Przymykam się więc lepiej i oglądam. :lol:

:wit ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DOROTKO DZIĘKI ;:196 Już sama nie wiem czemu co raz mi wyskakują dubelki .Nic nie szkodzi nie namieszałaś ale podszkolić się trzeba w temacie róż .Przecież warto znać ich imiona, chociażby po to ,żeby nie kupować dubelków :wink: Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu już hortensja Ci zakwitła u mnie jeszcze w pączkach ale mają znaczy będą kwitły.
Róże u mnie to już nie wiem co z nimi albo ja taka gapa i nie wiem gdzie co miałam posadzone
ale Monica na pewno jest w tym miejscu co jest a też mi mówią że to nie Monica.
Jadziu Mademejland być może mi zmarzła a tą co pokazuję to nie wiem co to,ale wydaje mi
się że była w tym miejscu :roll:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Piękny ogród ,tylko siedzieć podziwiać i upajać sie zapachem.Chyba do szczęścia nic więcej nie potrzeba. ;:224 ;:185
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01

Post »

Jadziu :wit
Jak tam po burzach i gradobiciach, czy róże mocno ucierpiały w Twoim ogródeczku, po ostatnich zdjęciach nic złego nie widać, czerwone róże cudne, bardzo lubię M. Lincolna, też mam parę krzaczków.
U mnie zaczyna kwitnąć Duett, na razie pączki ale dużo mniej niż w zeszłym roku.
Tak potrzebuję kilka dni bez deszczu aby zrobić oprysk na grzyby a tu codziennie deszcz.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Codziennie albo pada albo straszą że będzie padać i nie ma jak zrobić oprysków a tu grzyby szaleją, jakieś malutkie gąsieniczki wygryzają mini dziureczki w niektórych listkach róż i bruzdownica się wgryza, oj ciężkie życie ogrodnika. :(
Ładnie ogród zakwitł a nowa róża Marseliborg śliczny ma kwiatek szkoda że żółta. ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MAJKA Marseliborg zakwitnął tylko 1 kwiatkiem jak na razie a dzisiaj pokazała swój kwiat Olimpic Palace .Jaka ona śliczna w takim pół rozkwicie .Teraz znów sie chmurzy i zaczyna błyskać .Ciekawe czy cosik z tego bedzie .Gąsieniczki zdąrzyły dobrać mi sie do modrzewia i ogołociły mi parę łodyzek .Takie ciemno zielone jak listki .Mają małpy fajny kamuflaż :evil: :evil:
HENIU u mnie gradu nie było-- na szczęście, ale nie daleko mnie u koleżanki zrobił dosyć pogrom różom i powojnikom ;:108 Posadziłam gipsówkę przy Lincolnie i nawet mu z nia do twarzy :wink: Na razie moje róże zdrowo rosna po za paroma żółtymi listkami od dołu krzewu .
IRENKO no to kiedy sie umawiamy na spotkanie .Masz racje ,że teraz jest tak pięknie ,że nie chce sie wychodzic z ogrodka .Dzisiaj zauważyłam ,że pieknie pachną liliowce, a jakże jak konwalie, chociaż nie wszystkie
STASIU hortensja już zaczyna kwitnąć na całego .Posypałam ją nawozem do Rh i myślałam ,że to wystarczy ,żeby zakwitła na niebiesko ,ale niestety
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MAJKA Marseliborg zakwitnął tylko 1 kwiatkiem jak na razie a dzisiaj pokazała swój kwiat Olimpic Palace .Jaka ona śliczna w takim pół rozkwicie .Teraz znów sie chmurzy i zaczyna błyskać .Ciekawe czy cosik z tego bedzie .Gąsieniczki zdąrzyły dobrać mi sie do modrzewia i ogołociły mi parę łodyzek .Takie ciemno zielone jak listki .Mają małpy fajny kamuflaż :evil: :evil:
HENIU u mnie gradu nie było-- na szczęście, ale nie daleko mnie u koleżanki zrobił dosyć pogrom różom i powojnikom ;:108 Posadziłam gipsówkę przy Lincolnie i nawet mu z nia do twarzy :wink: Na razie moje róże zdrowo rosna po za paroma żółtymi listkami od dołu krzewu .
IRENKO no to kiedy sie umawiamy na spotkanie .Masz racje ,że teraz jest tak pięknie ,że nie chce sie wychodzic z ogrodka .Dzisiaj zauważyłam ,że pieknie pachną liliowce, a jakże jak konwalie, chociaż nie wszystkie
STASIU hortensja już zaczyna kwitnąć na całego .Posypałam ją nawozem do Rh i myślałam ,że to wystarczy ,żeby zakwitła na niebiesko ,ale niestety
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

JADZIU czytałam że w sobote będziesz u Majki, szkoda że muszę jechać na urodziny bo przyjechała bym po Ciebie.
Serdecznie zapraszam w terminie jaki Ci odpowiada, będe czekała na wiadomość ;:167
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jadziu-no to odetchnęłam,że u Ciebie bez gradu!Piękny busz się zrobił,gęsty,kwitnący i zapewne pachnący?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”