Ogródek Robaczka cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 3

Post »

jej nowa ozdoba......jaka fajna ;:oj oj tam, żaden trzepak..........no jest po prostu cudne! ;:oj
wiesz co fajnie jeszcze by na tym wyglądało? no jakiś powojnik ;:oj

o rany ta Princeska -Diana.......rajciu :shock:
no i Piano i Amadeusz........ ;:173
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

April, kocia rodzinka zmieniła miejscówkę, wynieśli się w kierunu pobliskiego lasu. Słowo, nie przyłożyłam do tego ręki.. ;:224 Zanim się zawinęli, zrobiłam kilka ujęć małego ciekawskiego, który uciekł od mamy, żeby powąchać Nostalgię :D

Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Majka, różowe rabatki przełamuję błękitem, fioletem i bielą - takich zestawień u mnie najwięcej.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Na rabacie różanej przy tarasie miało być podobnie - jest Boule de Neige, Nostalgie, Louis Odier, Senteur Royale, Lina R. i Aphrodite, doszło troche kremów i bladawców - Whiter Shade of Pale(Aguś - ;:196), Kosmos (Asia - ;:196 ), jest też lawenda i dzwonki Violet Bluish. Dołożyłam kilka słonecznych refleksów - Sophia R. i Candlelight. Zobaczymy jak to wyjdzie. Inspiruje mnie niezmiennie Twoja cudowna rabata ;:180 Chciałabym uzyskać taki efekt... ;:224
Chodzi o to miejsce..

Obrazek Obrazek

Lulka, Cafe posadzona wiosną, późno ruszyła z miejsca, zobaczymy co będzie dalej. Na razie tylko jeden kwiat.. ;:131 Diana jest wysoko na pergoli, a Charles...poziom niżej :;230
Danusiu, witaj ;:196 Bardzo mi miło, że zaglądasz! dziękuję za miłe słowa ;:131
Beatko, zwykle to ja wzdycham u Ciebie... ;:196 Octavia mnie mile zaskoczyła, fantastycznie kwitnie, a kwiaty ma bardzo trwałe ;:333
Martuś, nie zdążyłam ;:131 Kotom chyba nie pasowały nocne kąpiele ze zraszaczy..

No to jeszcze kilka różyczek... ;:224

Ivory Pixie & Grasten
Obrazek Obrazek

Coral Castle
Obrazek Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Grand Mogul ;:167 jak widze takie roze, to mordka mi sie cieszy - Grasten tez niczego sobie. Moj padl zima tz niby Edelweiss kupowalam ale bardziej mi Grasten przypominal.
A teraz sobie w to miejsce Comtesse kupilam - och i ach
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Konwalio, Grand Mogul jest kremowy w środku, potem biały - ma wspaniały, duży kwiat :D Piano trzyma kwiat od tygodnia, jest karminowa, a płatki bardzo gęste, kształt kwiatu dosyć płaski, ale ogroooomny :shock:
Anabanana, witaj! Miło mi, że wpadłaś do mnie prosto z Modraszkowej ;:196 Zaparaszam do spacerów i na kawkę na tarasie :wit
Maddy, wow, ale się rumienię ;:131 Bardzo dziękuję za serdeczne słowa, to zawsze mnie uskrzydla ;:173 Planuje zmiany, ogród nigdy nie jest dziełem skończonym, ale każde ciepłe słowo mnie cieszy i pomaga ;:196 Jeszcze raz dziękuję za słowa uznania!
Martuś, po trzepaku wspina się Passiflora, ona potrzebuje dużo miejsca, a wokół jest sporo powojników, więc już nie będę dosadzać bo i tak jest pstrokato :D Fajnie, że Ci się podoba..obstawiłam cały taras złomem, dobrze, że roślinki zakrywają :lol:
Jule, widziałam Twoją Comtesse - piękna ;:oj Ciekawe jak przezimują Grasten i G.Mogul - sadzone wiosną...Grasten ma mnóstwo pączków, ładne, ciemno-zielone, skórzaste liście, wygląda bardzo zdrowo. Grand Mogul raczej pojedyncze kwiaty, ale imponujący kształt i rozmiar ;:173

Pomponella - wygląda jak satelita na różanej orbicie :D i Austinka - Ambridge Rose
Obrazek Obrazek

Budleja Davidi & Rosanna & Courtyard Kolo Ten aksamitny amarant jest jeszcze ładniejszy na żywo...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pomponella & Casanova
Obrazek Obrazek

Sahara & Merselisburg Castle
ObrazekObrazek

Santana & Sahara
Obrazek Obrazek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ogród różowy i różany-mój ulubiony kolor i roślina :D
U mnie Marselisborg Castle kupiona jesienią przetrwała zimę bez kopca :shock: Prawda, że śniegu to ja trochę miałam, ale i mrozy po -30 stopni. Nie rośnie, niestety, szaleńczo po takim szoku, ale zakwitnie :D Satelita bardzo mi się podoba.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Byłam, obejrzałam, jak zwykle powzdychałam z zachwytu... Cudności! ;:215
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Kasiu,te metalowe ozdoby są piękne,czy wyobrażasz sobie,że oko dłużej zawiesiłam na nich niż na różach?Niewątpliwie są one cudowne,ale te ozdoby dodaja takiej gracji całości.Ską ty bierzesz takie caceńka?
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ach jest jeszcze tyle pieknych bialasow, ze czlowiekowi az zal, ze posadzic nie moze :roll: :wink:
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Jak zwykle pospacerowałam po Twoim królestwie a teraz spać nie będę mogła ,że brakuje mi takich pięknościi ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Kasiu, piękne róże pokazujesz, normalnie zarażasz nimi :roll:
Podoba mi się Coral Castle, co możesz o nie powiedzieć???
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

hahaha no ładnie..........nocne zraszanie.......haha :;230
biedne koty sobie spokojnie spią a tu nagle brutalna pobudka......aaaaaaa zimna woda :;230
oj przyznaj się lepiej........specjalnie to tak zrobiłaś :wink: :;230

hehe jaki tam złom...... coś innego i baaaardzo fajnego - i unikatowego ;:196
i to własnie czyni Twój ogród tym wyjątkowym ;:196
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasiu :wink: ten mały koteczek coś ciągnie do Ciebie . :lol:
Czyżby chciał tu zostać ?
Śliczny maluch. Może by pasował Ci do ogródka jako zabezpieczenie przed nornicami ?

Róże już pięknie Ci kwitną. Dopiero będzie co oglądać, jak się dobrze zadomowią. ;:224
:wit
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Kasiu, toż to normalnie botanik, oglądam, oglądam i oczu nie mogę oderwać, nie mówiąc już o tym, że kolejny powojnik na liście chciejstw ;:223, chodzę ostatnio po działce i w myślach robię już "przemeblowanie", aby upchnąć troszkę róż (nie, trawników już nie zmniejszam, na razie :;230 ). Róże masz naprawdę przepiękne trudno wybrać, która najładniejsza, każda ma coś urzekającego w sobie. Kasiu na pewno masz już swoje faworytki, gdybyś miała doradzić to z tych ciemnych wpadających w kolor śliwkowy, ciemno fioletowy, którą byś poleciła chciałam Heidi Klum, ale ponoć dość delikatna, padło na Odier Luise (chyba jest jaśniejsza prawda?), ale widziałam też inne u Ciebie w podobnej kolorystyce, no i urzekła mnie Coral Castle, ten kolorek, ślicznotka po prostu.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Różany zawrót głowy u Ciebie Kasiu :!: Inne kwiaty dopełniają ich piękno. 'Nostalgie' bardzo mi się podobała ale w pąku. Po rozwinięciu już mniej.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa, Merselisborg Castle kupiłam od Ewy/Gloriadei po pierwszych pozytywnych wrażeniach z Poulsenkami z tej grupy. Jak dotąd sprawują się na medal, a Merselisborg C. wygląda jak urocze słoneczko na rabacie :D
Asiu, zapraszam zawsze, na żywo również ;:196
Małgosiu, w zasadzie wszystkie kute ozdoby w ogrodzie - poza altaną - zaprojektowałam i zamówiłam u kowala. Naszkicowałam zarys, wykonanie było z nutą fantazji i efekt taki, jak na fotach :D Miło mi, że Ci się podobają!
Jule, ja mam to samo..co chwila wypatrzę kolejny bladawcowy obiekt westchnień ;:219
Elu, miło mi, że wybrałaś mój ogród spośród tylu pięknych na Forum na wieczorny spacer ;:196
Reniu, Coral Castle mam od wiosny. Szczerze polecam tą różyczkę..kwitnie nieprzerwanie od maja, bardzo długo trzyma kwiat, idealny pokrój i kolor. Niziutka, u mnie rośnie w donicy, idealna na brzeg rabaty :uszy
Marta, yyyyy...nawadnianie się włącza o 4, automatycznie.. ;:224 Miło mi, że trzepak Ci się widzi, jakoś mam wrażenie, że przy tarasie za dużo tych gratów, ale roślinki najważniejsze, a Passiflora musi mieć podpórkę.. ;:224
Krysiu, ten mały kotek był słodki, wszystkie trzy fajne, ale to małe dzikuski i dobrze, że kocia mam je stąd zabrała. Większość róż mam pierwszy bądź drugi sezon..to wszystko młodziaki..w przyszłym roku zobaczę co przetrwa i będę działać dalej ;:333
Ilonko, dziękuję! Miło mi, że Ci się podoba..ja też ciągle planuje zmiany i eksmisję paru krzaków..w ich miejsce już widzę rabaty różane.. ;:224 Z róż wpadających w amarant/śliwkę polecam nowość Poulsena - Courtyard Kolo. Ma piękny kwiat, kolor i zdrowe liście..ale to pnąca i mam ją krótko, więc zobaczymy jak długo będzie tak dobrze, ale na razie mnie zachwyca. Heidi ma cudny kwiat, kwitnie od połowy maja cały czas, ale liście już słabiutkie..łapie mączniaka i przędziorka.. ;:145 Jest jednak warta grzechu, więc jeśli Ci się podoba, to może warto..? ;:131 Louis Odier znacznie jaśniejszy, to róża historyczna, rośnie na duży krzak, ale ja dopiero raczkuje w temacie, zajrzyj do różanych ekspertek - np.Majki411, Ewuni-Taczuni, AniDS. Poczytaj i wybierz coś dla siebie. Old Port ma kolorek jak Heidi , a ponoć zdrowsza, Majka chyba ma ją u siebie ;:333
Jacku, Nostalgie to moja pierwsza różana miłość..uwielbiam jej kolor, kwiat i zapach. mam kilka krzaczków i każda ma inny kolor. W fazie pąka piękna...ale potem..chyba jeszcze piękniejsza..Dla Ciebie, Nostalgie

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”