Magdo, szałwie teraz szaleją. Warto kupić. Moje omszone już zaczynają przekwitać, niedługo je zetnę to powtórzą kwitnienie. Moje ogrodowe hortensje zawsze przemarzają a i tak po kwiatku się pokazuje na tegorocznych pędach ale nie jest to ukwiecony wtedy krzew. Niestety tulipanów nie mam wcale a z liliami jeszcze doświadczenia nie mam ale mam nadzieję że obrodzą. Marzą mi się jeszcze tulipany tarda i inne takie miniaturki. Miałaś może? bo nie pamiętam.
Jolu dzięki za identyfikację, tak podejrzewałam po Twoich zdjęciach. Też jestem bardzo zaciekawiona jak zakwitnie. Z pewnością obfocę niespodziewanego przybysza. Czy potem sam się rozsieje czy coś muszę z nim zrobić?
Jule, psowate dokazują aż wióry lecą. Fajne tak ale potrafią być niesamowicie męczące no i szkodniki w ogrodzie nie do opisania.
Ja wiele roślinek nawet takich do gruntu najpierw wysiewałam w rozsadniku i dopiero przenosiłam do gruntu. Gipsówka też mi nie wylazła ta siana a ta kupiona połowa wyschła na moim piasku. Ona lubi jednak wilgotniejszą glebę i u mnie źle się czuje. Jedyne co mi się udało to smagliczka, kocimiętka i geodecja. Choć ta ostatnia jeszcze mizerna i nie kwitnie.