Siedlisko z sosnami

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami

Post »

Marysiu - sąsiad produkuje i sprzedaje ten podkład, całe wielkie auta tego wyjeżdżają od niego, firma Stec. Czasem przywożą mu zwroty i wtedy ja to sobie taczką przywożę. Okoliczni rolnicy bardzo chętnie to biorą od niego i zamiast obornika na pole rozrzucają. Detalicznie to nie wiem czy to sprzedaje, a ja nawet nie pytałam o taką możliwość. Nie miałabym gdzie tego hodować. Czyli do lasu teraz nie mam co iść, bo mokro jest, ale ziąb jak diabli, chyba, że się ociepli.

Jolu - niebieskie było wczoraj, a Ciebie wczoraj nie było, musisz się cofnąć jak ccesz zobaczyć. Przytargałam to z pola 3 lata temu, a teraz widzę już w paru miejscach, mam się więc czym podzielić jakby co. Paczki wczoraj nie było, a M cały dzień w domu był z wiadomych powodów. Dziś pojechał na rozmowę w sprawie pracy, niestety nieudaną. Wymagania od kierowcy jak od poligloty. Test na 3 strony z języka obcego, potem 3dniowe szkolenie w NL i praca. Testu nie zaliczył :( . Lipa... A już miałam nadzieję, że mu się uda, chyba zbyt dużą oprymistką jestem ;:14

Renatko - muszę sprawdzić naszą odległość od siebie, ale chyba niezbyt blisko. Roślinki znajduję na polu i implantuję bliżej siebie. Jesienią pierwsze kwiatowe zakupy robiłam i część z nich zaczyna kwitnąć. O ile krokusy i tulipany nie dały popisu, to dalie chyba się popiszą, a lilie to kwitły mi 2 rodzaje do tej pory, o widzisz białej chyba nie pokazywałam, a tak ładnie pachniała, różowe pokazywałam i na 3 czekam. Ot cała moja kolekcja :oops:sprawdziłam, mam do Ciebie ok.150km. Trochę daleko, jak myślałam.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Spokojnie, jak będzie okazja to jakoś to wymyślimy.
Będziesz miała więcej czasu (i spokoju) to ustalimy, co Ci się przyda i mniejsze rzeczy poczta wyślę. ;:138
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Byłam wczoraj jak niemal codziennie i nawet rozmawiałyśmy zakręcona dziewczyno :;230
Dzięki ale takich niebieskich na polach wokół mnie też sporo :tan
Przykro mi w sprawie M. Wczoraj czytałam w gazecie że jest sporo ogłoszeń z pracą dla kierowców i to jeden z bardziej poszukiwanych zawodów ale to pewnie rozkłada się jakoś tak że nie w każdym rejonie kraju. Życzę powodzenia w dalszych poszukiwaniach.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renatko ;:196 , a teraz biorę się do pracy, bo już kolega z biurka obok krzywo na mnie patrzy. Trochę czasu dziś na FO siedzę zamiast pracować :;230

Jolu - sorki, no jestem zakręcona to fakt. A dzisiejsza wiadomość M o teście mnie zupełnie rozwaliła. On szuka pracy jako kierowca międzynarodowy, najlepiej system pracy 3/1, nie chce na Wschód jeździć, bo już to przerabiał i ja się martwię wtedy bardzo o niego. Ma uprawnienia dość wysokie, może wozić normalne towary i nawet niebezpieczne w cysternach (ADR), chłodniami też jeździł, ale po dwóch kierowców i to też jest byle jakie zajęcie. Gotowanie, spanie w czasie jazdy i w ogóle, 2ch facetów na 2m2 to niezbyt komfortowa sytuacja. On może dojeżdżac na bazę nawet i do DE czy NL, tam zostawi swoje osobowe auto i będzie jeżdził ciężarówką przez te 3-4tyg, potem do domu. Ostatnio dowoziłam go do Wrocławia, a dalej busem jechał. Jakbyś coś słyszała to daj znać.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzenko, piękny ten hibiskus!!
Nie musisz sadzić magnolii obok siebie - ważne, żeby wokół były inne kwasoluby, bo wtedy lepiej rosną.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia posadziłam swoje magnolie, póki co 2 przy płocie i świeżym żywopłocie z tui brabant, więc mają kwasolubne towarzystwo :tan , chura, udało mi się trafić. Boję się tylko trochę, że dopóki tuje nie urosną, to muszę je porządnie opatulać na zimę, bo od wschodu je posadziłam, a za płotem puste pole. Zimne wiatry zimą i fale mrozu murowane w tym miejscu. Za to dużo wiosennego słoneczka.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W takim przypadku w pierwszych latach będziesz musiała je solidnie zabezpieczyć :)
AFRYKA
Mój ogród.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

OKI, rzucę temat w parę miejsc, choć raczej nie obracam się w branżach potrzebujących przewozu ;:185 ale może ktoś, gdzieś. Trzeba próbować każdej możliwości. ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniu - będę je opatulać jak nie wiem co. szkoda by mi było je stracić, co prawda majątku na nie nie wydałam, ale zawsze to istoty żywe ;:167

Jolu - dziękuję za zainteresowanie. Porozsyłałam dziś jego CV po jego wybranych firmach, które zna od kolegów czy z własnych obserwacji na drogach. Oczywiście z jego skrzynki mailowej i podpisywałam sie jako on. Cóż mi zostało? Muszę jakoś go wspomóc, bo kasa marnie wygląda, a do wypłaty coraz dalej. No i jak ja swoje zachcianki ogrodowe będę realizować bez pieniążków chyba, że tylko z pomocą wspaniałych forumkowych cioteczek i wujków ;:4
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, tym bardziej, że są piękne!! Wybrałaś bardzo ładne odmiany ;:196
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniu odmiany to czysty przypadek. Wybierałam najładniejsze egzemplarze z tego co zostało, jak kupowałam te dwie na raz, a kupiona w niedzielę była jedna jedyna przeceniona, więc też wzięłam co los dawał. Fajnie, że podobają Ci się. Mnie też leją miód na zatroskane serce. No, a jak jeszcze chciały by zakwitnąć, za rok, to juz w ogóle będę wniebowzięta :tan . A przy okazji pytanko: jak dojrzałe muszą być magnolie, żeby kwitły, bo widzę, że te moje mogą mieć ze 2 lata, więc 3-letnie będą wiosną. czy mogę oczekiwać od nich kwiatów?
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, nie umiem Ci na to pytanie odpowiedzieć... Wszystkie nowe magnolie, które sadziłam u siebie miały co najmniej 7 lat i wszystkie kwitły w kolejnych latach. Wbrew pozorom radzą sobie z naszymi zimami i jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby któraś z magnolii nie zakwitła. Życzę powodzenia w uprawie!!
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja odważyłam się na nie, bo widziałam, że są w mieście w centrum posadzone i skoro radzą sobie tam, bez specjalnej troski to i u mnie powinny dać radę. Oczywiście ja jestem 7km bardziej na Wschód od tych miastowych, ale za to będę swoje owijać na zimę.
pozdrawiam
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, nie martw się, na pewno dadzą radę!!! To oczywiście irracjonalne, ale wierzę w miłość do konkretnych roślin :lol: Widzę po swoich rh :lol:
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marzenko przykro mi, że nie zdał M testu. Może następnym razem. To ciężki kawałek chleba. Dobrze że Ty masz pracę to uda się przeczekać. Powodzenia!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”