Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8
Wiem, wiem - znowu będzie szał 

- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na szczęście są koty, które lubią mruczeć na kolanach, bo popadłabym w przygnębienie
Choć w to jedno miejsce jest mi ciepło
Cały czas liczę na to, że się wypogodzi.

Cały czas liczę na to, że się wypogodzi.
- JLG
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Chciałabym mieć hortensje ogrodowe, są piękne - tylko musiałabym je chyba traktować jako jednoroczne. Pogoda rzeczywiście pod psem, dosłownie jakby wyssało wszystkie siły witalne. Chciałam dziś popracować w ogrodzie, wczoraj była piękna pogoda ja już prawie zdrowa i dziś bez dwulatki w domu a tu muszę obejść się smakiem.
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dobry Agus
pogoda gorzej niz pod psem, bo zimno do tego przeokropnie. Takie 13 stopni w srodku lata, to jednak nie dla mnie
W&K juz u Niemca sa
ale wiesz, ja sie tak na nia patrze i patrze i patrze u dziewczyn i..... no nie widze w niej nic takiego zebym ja przeogromnie pragnela. Wiem, dziwak jestem 

W&K juz u Niemca sa

Jula, ja W&K chciałabym mieć bardzo, ale jest sto róż, które chciałabym mieć bardziej... np. taką Sharifa Asma, Pashmina, The Wedgewood Rose, Wallerton Old Hall... Co jeszcze ma Niemiec z angieleczek? mów mi tu 
Na temat pogody to może już nie rozmawiajmy, bo to żenada, a nie lato
Lesiu, wiem, że hortensje ogrodowe kapryszą, ale nie u mnie... Czy u Ciebie przemarzają czy tylko nie kwitną?
Ja dzisiaj też chciałam popracować, ale przy tym wietrze nie da się nic zrobić... zresztą, zapewne będzie padać.
Ewa, kocille śpiewają mruczanda i od razu człekowi jakoś lepiej na duszy się robi... Wypogodzi się, ale na weekend dopiero.

Na temat pogody to może już nie rozmawiajmy, bo to żenada, a nie lato

Lesiu, wiem, że hortensje ogrodowe kapryszą, ale nie u mnie... Czy u Ciebie przemarzają czy tylko nie kwitną?
Ja dzisiaj też chciałam popracować, ale przy tym wietrze nie da się nic zrobić... zresztą, zapewne będzie padać.
Ewa, kocille śpiewają mruczanda i od razu człekowi jakoś lepiej na duszy się robi... Wypogodzi się, ale na weekend dopiero.
Dzień dobry Aguś.
Przyszłam się do Ciebie pocieszyć, bo ta pogoda mnie dołuje. Chociaż sobie popatrzę na letnie zdjęcia, bo piękną jesień mamy tego lata.
Przyszłam się do Ciebie pocieszyć, bo ta pogoda mnie dołuje. Chociaż sobie popatrzę na letnie zdjęcia, bo piękną jesień mamy tego lata.

- kasia126126
- 1000p
- Od: 8 cze 2010, o 18:21
Dziewczyny, na taką pogodę świetna jest czerwona herbata liściasta z odrobiną yerba mate. Na mnie działa rewelacyjnie no i jest zdrowsza od kawy. Polecam.
Pozdrawiam.
Kasia
Pozdrawiam.
Kasia
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Duzo nie mieli, te ktore Ci pisalam a teraz jeszcze Gentle Hermione, James Galway,
Spirit of Freedom, Pat Austin i Strawberry Hill ale mowi zeby zagladac, bo co rusz dostaja pare nowych w transporcie. To jest takie malutkie centrum i zamawiaja male ilosci ale dosc czesto.
W zeszlym roku byl wiekszy wybor Austina, z tym ze babeczka mi mowila, ze oni Austinek coraz mniej zamawiaja - pare sztuk jako dodatek, bo po prostu im sie nie sprzedaja te roze.
Spirit of Freedom, Pat Austin i Strawberry Hill ale mowi zeby zagladac, bo co rusz dostaja pare nowych w transporcie. To jest takie malutkie centrum i zamawiaja male ilosci ale dosc czesto.
W zeszlym roku byl wiekszy wybor Austina, z tym ze babeczka mi mowila, ze oni Austinek coraz mniej zamawiaja - pare sztuk jako dodatek, bo po prostu im sie nie sprzedaja te roze.
- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Aga, wiem wiem...zdjęcia to pikuś
Ty codziennie pokazujesz te wszystkie piękności, więc trzy w tą czy w tamtą nie zrobią różnicy
Jak dam tylko rade to wkleję u Ciebie w wątku
Co do aksamitek, to na Twoim miejscu nie martwiłabym się o nie i wkopała wzdłuż ogrodzenia. Im nic nie zaszkodzi, przez pierwszych parę dni trzeba by tylko podlewać, zwłaszcza po posadzeniu (jeśli nie będzie padać). A jeśli nie chce ci się męczyć z kopaniem pod ogrodzeniem, to powsadzaj w takie miejsca gdzie nie masz za wiele kwitnących roślinek. Kwitną one do pierwszych przymrozków, więc zawsze jakiś kolorek będzie wśród zieleni
A co do hortensji...to wczoraj przy wycinaniu przekwitłych kwiatuchów, złamała mi się gałązka mojej 'Anabell'. Poprzycinałam wedle wskazówek, zamoczyłam w ukorzeniaczu, i... zobaczymy 

Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<

Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- OLUNIA
- 500p
- Od: 11 sty 2012, o 12:47
Aguś pięknie u Ciebie jak zawsze
Muszę się pochwalić ,że też będę miała róże
,mam już upatrzone miejsce ,teraz czeka mnie tylko trochę pracy,ale najpierw wpoczynek.Szukam też nieustannie towarzystwa pasującego do róż ,przeglądam internet na prawo i lewo,może mi cuś doradzisz
?,będę miała róże od białej poprzez jasno różowe do ciemno różowych.Nie chcę żółtych,czerwonych,herbacianych ,bo będzie to jedna duża rabata i chcę ją zachować w jednej tonacji.
Aguś te hortensje ogrodowe masz tegoroczne? Mi żadna nie zawiązała kwiatów.Jeśli paroletnie to jak je zabezpieczasz przed zimą?

Muszę się pochwalić ,że też będę miała róże

Aguś te hortensje ogrodowe masz tegoroczne? Mi żadna nie zawiązała kwiatów.Jeśli paroletnie to jak je zabezpieczasz przed zimą?
Pozdrawiam serdecznie Ola
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Chyba jestem jedyną osobą, która cieszy się ze zmiany pogody
Przez ostatni tydzień panowały u mnie upały, więc niezdolna do pracy (okropny zaduch) siedziałam przed wiatrakiem w samej bieliźnie
Dzisiaj nareszcie niebo zasnuło się chmurami, więc szybciutko przesadziłam to, co miałam przesadzić i teraz czekam na deszcz...oby mnie nie zawiódł, bo znowu będę musiała podlewać

Przez ostatni tydzień panowały u mnie upały, więc niezdolna do pracy (okropny zaduch) siedziałam przed wiatrakiem w samej bieliźnie

Dzisiaj nareszcie niebo zasnuło się chmurami, więc szybciutko przesadziłam to, co miałam przesadzić i teraz czekam na deszcz...oby mnie nie zawiódł, bo znowu będę musiała podlewać

- AloesIk
- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Kontakt:

Bardzo ładne masz Hortensje , a jak wszystkie zakwitną to będzie raj dla oczu .
Aloesiku, dziękuję, że zaglądasz... hortensje kocham, prawie na równi z różami... liczę, że będą cudownie kwitły - jak to tylko one potrafią - do późnej jesieni...
Iwonko, czyli w naturze trochę sprawiedliwości jest... pamiętam, że u mnie była już wiosna, podczas gdy u Ciebie równo śnieg sypał... teraz się odwróciło, ale czy aby na pewno w PL siedziałaś w tym tygodniu w bieliźnie przed wiatrakiem? ;-))
Brrr! Ja chcę na Teneryfę...
Oluniu, dziękuję za miłe słowa... Cieszę się ogromnie, że powstanie u Ciebie różana rabata! Wszelkie odcienie różowości na pewno pięknie wkomponują się w Twój ogród... ciekawam, jakie odmiany wybrałaś? Towarzystwo dla róż, które bardzo ja lubię (i mam takie na rabacie biało-różowej) to gipsówka (super delikatny krzaczek z subtelnymi białymi kwiatuszkami - nie dominuje róż, a pięknie je podkreśla... na zdjeciach poniżej je zobaczysz), lawenda, przetaczniki, dąbrówka, czy niższy wilczomlecz Diamond Frost, robiący fajną, do jesieni kwitnącą białą mgiełkę (mam go w skrzyniach)... widziałam też w innych różankach jakieś fajne białe dzwoneczki i inne wypełniacze... pochodź i poinspiruj się
Hortensje ogrodowe mam od wielu już lat... nie zabezpieczam ich specjalnie - jedynie liśćmi/korą zabezpieczam ich podstawę - to wszystko...
Małgosiu, dzięki za aksamitki i nie tylko - w tym tygodniu muszę je posadzić, tylko pogoda nie nastraja do prac w ogrodzie... Powodzenia z ukorzenieniem Anabelle! Jak się przyjmie, to przyjdę na przeszkolenie
Jula, dzięki... wszystkie róże, które wymieniłaś chciałabym mieć, poza Gentle Hermione, którą już szczęśliwie pielęgnuję
co z tym możemy zrobić? może ja tam powinnam po prostu pojechać?
Dlaczego austinki im się nie sprzedają?
Kasiu, o yerba mate słyszałam wiele pozytywów... chyba czas sobie ją sprawić, choćby jako przerywnik od kawy...
Beata, niech nas ktoś przytuli, buu
dla Ciebie kilka zdjęć 

...boję się pokazywać Falstaffa w tej skrzyni, bo już widzę Jule krążącą z sekatorem

Iwonko, czyli w naturze trochę sprawiedliwości jest... pamiętam, że u mnie była już wiosna, podczas gdy u Ciebie równo śnieg sypał... teraz się odwróciło, ale czy aby na pewno w PL siedziałaś w tym tygodniu w bieliźnie przed wiatrakiem? ;-))
Brrr! Ja chcę na Teneryfę...
Oluniu, dziękuję za miłe słowa... Cieszę się ogromnie, że powstanie u Ciebie różana rabata! Wszelkie odcienie różowości na pewno pięknie wkomponują się w Twój ogród... ciekawam, jakie odmiany wybrałaś? Towarzystwo dla róż, które bardzo ja lubię (i mam takie na rabacie biało-różowej) to gipsówka (super delikatny krzaczek z subtelnymi białymi kwiatuszkami - nie dominuje róż, a pięknie je podkreśla... na zdjeciach poniżej je zobaczysz), lawenda, przetaczniki, dąbrówka, czy niższy wilczomlecz Diamond Frost, robiący fajną, do jesieni kwitnącą białą mgiełkę (mam go w skrzyniach)... widziałam też w innych różankach jakieś fajne białe dzwoneczki i inne wypełniacze... pochodź i poinspiruj się

Hortensje ogrodowe mam od wielu już lat... nie zabezpieczam ich specjalnie - jedynie liśćmi/korą zabezpieczam ich podstawę - to wszystko...
Małgosiu, dzięki za aksamitki i nie tylko - w tym tygodniu muszę je posadzić, tylko pogoda nie nastraja do prac w ogrodzie... Powodzenia z ukorzenieniem Anabelle! Jak się przyjmie, to przyjdę na przeszkolenie

Jula, dzięki... wszystkie róże, które wymieniłaś chciałabym mieć, poza Gentle Hermione, którą już szczęśliwie pielęgnuję

Dlaczego austinki im się nie sprzedają?
Kasiu, o yerba mate słyszałam wiele pozytywów... chyba czas sobie ją sprawić, choćby jako przerywnik od kawy...
Beata, niech nas ktoś przytuli, buu

...boję się pokazywać Falstaffa w tej skrzyni, bo już widzę Jule krążącą z sekatorem

- AloesIk
- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Kontakt:
Coral Palace uroczy
i ten kolorek 

Aguś
Oglądam Twoje zdjecia i zastanawiam sie,która róża najbardziej mi się podoba. Chyba jednak nie potrafie jednoznacznie odpowiedzieć. Cudna jest Izabelka i Sebastian, ale każda jest inna, każda coś w sobie ma i to właśnie dlatego je uwielbiamy.
Potrzebujemy słońca, ciepła, halo tam na górze,proszę włączyć słońce.

Oglądam Twoje zdjecia i zastanawiam sie,która róża najbardziej mi się podoba. Chyba jednak nie potrafie jednoznacznie odpowiedzieć. Cudna jest Izabelka i Sebastian, ale każda jest inna, każda coś w sobie ma i to właśnie dlatego je uwielbiamy.
Potrzebujemy słońca, ciepła, halo tam na górze,proszę włączyć słońce.