Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Post »

Wiem, wiem - znowu będzie szał :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Na szczęście są koty, które lubią mruczeć na kolanach, bo popadłabym w przygnębienie :wink: Choć w to jedno miejsce jest mi ciepło :;230
Cały czas liczę na to, że się wypogodzi.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Chciałabym mieć hortensje ogrodowe, są piękne - tylko musiałabym je chyba traktować jako jednoroczne. Pogoda rzeczywiście pod psem, dosłownie jakby wyssało wszystkie siły witalne. Chciałam dziś popracować w ogrodzie, wczoraj była piękna pogoda ja już prawie zdrowa i dziś bez dwulatki w domu a tu muszę obejść się smakiem.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobry Agus :wit pogoda gorzej niz pod psem, bo zimno do tego przeokropnie. Takie 13 stopni w srodku lata, to jednak nie dla mnie :twisted:
W&K juz u Niemca sa ;:108 ale wiesz, ja sie tak na nia patrze i patrze i patrze u dziewczyn i..... no nie widze w niej nic takiego zebym ja przeogromnie pragnela. Wiem, dziwak jestem :wink:
x-ag-a
---

Post »

Jula, ja W&K chciałabym mieć bardzo, ale jest sto róż, które chciałabym mieć bardziej... np. taką Sharifa Asma, Pashmina, The Wedgewood Rose, Wallerton Old Hall... Co jeszcze ma Niemiec z angieleczek? mów mi tu ;:196
Na temat pogody to może już nie rozmawiajmy, bo to żenada, a nie lato :(
Lesiu, wiem, że hortensje ogrodowe kapryszą, ale nie u mnie... Czy u Ciebie przemarzają czy tylko nie kwitną?
Ja dzisiaj też chciałam popracować, ale przy tym wietrze nie da się nic zrobić... zresztą, zapewne będzie padać.
Ewa, kocille śpiewają mruczanda i od razu człekowi jakoś lepiej na duszy się robi... Wypogodzi się, ale na weekend dopiero.
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Dzień dobry Aguś.
Przyszłam się do Ciebie pocieszyć, bo ta pogoda mnie dołuje. Chociaż sobie popatrzę na letnie zdjęcia, bo piękną jesień mamy tego lata. 8-)
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21

Post »

Dziewczyny, na taką pogodę świetna jest czerwona herbata liściasta z odrobiną yerba mate. Na mnie działa rewelacyjnie no i jest zdrowsza od kawy. Polecam.

Pozdrawiam.
Kasia
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Duzo nie mieli, te ktore Ci pisalam a teraz jeszcze Gentle Hermione, James Galway,
Spirit of Freedom, Pat Austin i Strawberry Hill ale mowi zeby zagladac, bo co rusz dostaja pare nowych w transporcie. To jest takie malutkie centrum i zamawiaja male ilosci ale dosc czesto.
W zeszlym roku byl wiekszy wybor Austina, z tym ze babeczka mi mowila, ze oni Austinek coraz mniej zamawiaja - pare sztuk jako dodatek, bo po prostu im sie nie sprzedaja te roze.
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Aga, wiem wiem...zdjęcia to pikuś :wink: Ty codziennie pokazujesz te wszystkie piękności, więc trzy w tą czy w tamtą nie zrobią różnicy :;230 Jak dam tylko rade to wkleję u Ciebie w wątku :) Co do aksamitek, to na Twoim miejscu nie martwiłabym się o nie i wkopała wzdłuż ogrodzenia. Im nic nie zaszkodzi, przez pierwszych parę dni trzeba by tylko podlewać, zwłaszcza po posadzeniu (jeśli nie będzie padać). A jeśli nie chce ci się męczyć z kopaniem pod ogrodzeniem, to powsadzaj w takie miejsca gdzie nie masz za wiele kwitnących roślinek. Kwitną one do pierwszych przymrozków, więc zawsze jakiś kolorek będzie wśród zieleni :D A co do hortensji...to wczoraj przy wycinaniu przekwitłych kwiatuchów, złamała mi się gałązka mojej 'Anabell'. Poprzycinałam wedle wskazówek, zamoczyłam w ukorzeniaczu, i... zobaczymy :tan
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Aguś pięknie u Ciebie jak zawsze ;:oj
Muszę się pochwalić ,że też będę miała róże ;:215 ,mam już upatrzone miejsce ,teraz czeka mnie tylko trochę pracy,ale najpierw wpoczynek.Szukam też nieustannie towarzystwa pasującego do róż ,przeglądam internet na prawo i lewo,może mi cuś doradzisz :) ?,będę miała róże od białej poprzez jasno różowe do ciemno różowych.Nie chcę żółtych,czerwonych,herbacianych ,bo będzie to jedna duża rabata i chcę ją zachować w jednej tonacji.
Aguś te hortensje ogrodowe masz tegoroczne? Mi żadna nie zawiązała kwiatów.Jeśli paroletnie to jak je zabezpieczasz przed zimą?
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Chyba jestem jedyną osobą, która cieszy się ze zmiany pogody :D
Przez ostatni tydzień panowały u mnie upały, więc niezdolna do pracy (okropny zaduch) siedziałam przed wiatrakiem w samej bieliźnie :lol:
Dzisiaj nareszcie niebo zasnuło się chmurami, więc szybciutko przesadziłam to, co miałam przesadzić i teraz czekam na deszcz...oby mnie nie zawiódł, bo znowu będę musiała podlewać :evil:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Kontakt:

Post »

:wit :wit
Bardzo ładne masz Hortensje , a jak wszystkie zakwitną to będzie raj dla oczu .
x-ag-a
---

Post »

Aloesiku, dziękuję, że zaglądasz... hortensje kocham, prawie na równi z różami... liczę, że będą cudownie kwitły - jak to tylko one potrafią - do późnej jesieni...
Iwonko, czyli w naturze trochę sprawiedliwości jest... pamiętam, że u mnie była już wiosna, podczas gdy u Ciebie równo śnieg sypał... teraz się odwróciło, ale czy aby na pewno w PL siedziałaś w tym tygodniu w bieliźnie przed wiatrakiem? ;-))
Brrr! Ja chcę na Teneryfę...
Oluniu, dziękuję za miłe słowa... Cieszę się ogromnie, że powstanie u Ciebie różana rabata! Wszelkie odcienie różowości na pewno pięknie wkomponują się w Twój ogród... ciekawam, jakie odmiany wybrałaś? Towarzystwo dla róż, które bardzo ja lubię (i mam takie na rabacie biało-różowej) to gipsówka (super delikatny krzaczek z subtelnymi białymi kwiatuszkami - nie dominuje róż, a pięknie je podkreśla... na zdjeciach poniżej je zobaczysz), lawenda, przetaczniki, dąbrówka, czy niższy wilczomlecz Diamond Frost, robiący fajną, do jesieni kwitnącą białą mgiełkę (mam go w skrzyniach)... widziałam też w innych różankach jakieś fajne białe dzwoneczki i inne wypełniacze... pochodź i poinspiruj się :)
Hortensje ogrodowe mam od wielu już lat... nie zabezpieczam ich specjalnie - jedynie liśćmi/korą zabezpieczam ich podstawę - to wszystko...
Małgosiu, dzięki za aksamitki i nie tylko - w tym tygodniu muszę je posadzić, tylko pogoda nie nastraja do prac w ogrodzie... Powodzenia z ukorzenieniem Anabelle! Jak się przyjmie, to przyjdę na przeszkolenie :)
Jula, dzięki... wszystkie róże, które wymieniłaś chciałabym mieć, poza Gentle Hermione, którą już szczęśliwie pielęgnuję :) co z tym możemy zrobić? może ja tam powinnam po prostu pojechać? :)
Dlaczego austinki im się nie sprzedają?
Kasiu, o yerba mate słyszałam wiele pozytywów... chyba czas sobie ją sprawić, choćby jako przerywnik od kawy...
Beata, niech nas ktoś przytuli, buu ;:168 dla Ciebie kilka zdjęć :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
...boję się pokazywać Falstaffa w tej skrzyni, bo już widzę Jule krążącą z sekatorem :D

Obrazek
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Kontakt:

Post »

Coral Palace uroczy ;:167 i ten kolorek ;:333
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Aguś ;:196
Oglądam Twoje zdjecia i zastanawiam sie,która róża najbardziej mi się podoba. Chyba jednak nie potrafie jednoznacznie odpowiedzieć. Cudna jest Izabelka i Sebastian, ale każda jest inna, każda coś w sobie ma i to właśnie dlatego je uwielbiamy.
Potrzebujemy słońca, ciepła, halo tam na górze,proszę włączyć słońce. ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”