u Lesi cz. 2
- JLG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: u Lesi cz. 2
Aniu - może rzeczywiście Artemis, na fotkach z forum prezentuje się wspaniale.
Asiu - ciężko mi powiedzieć - u mnie White Rose rośnie na najbardziej słonecznej rabacie o pd-wsch wystawie (wręcz patelni)
Lucynko - Dominikę przekonałam do White Rose
akurat ta róża jest absolutnie zachwycająca i bezobsługowa
Asiu - ciężko mi powiedzieć - u mnie White Rose rośnie na najbardziej słonecznej rabacie o pd-wsch wystawie (wręcz patelni)
Lucynko - Dominikę przekonałam do White Rose

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja też zwróciła uwagę na White Rose. Ma piękny kształt kwiatków.
Coraz bardziej podobają mi się białe róże. A ja już nie mam gdzie sadzić
Czy już czujesz się lepiej?
M. zrobił doskonałe zdjęcia
Coraz bardziej podobają mi się białe róże. A ja już nie mam gdzie sadzić

Czy już czujesz się lepiej?
M. zrobił doskonałe zdjęcia
- JLG
- JLG
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Nie wiem dlaczego u Ciebie kwiat Queen opada tak szybko. U mnie jest około tygodnia. Może to efekt deszczy?
Współczuję samotnego zmagania się z chorobą i ząbkowaniem.
Trzymaj się
Współczuję samotnego zmagania się z chorobą i ząbkowaniem.
Trzymaj się

- JSZFRED
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To przykre Joasiu że akurat teraz jesteście same, no ale to samo życie tak się czasem układa, różyczki piękne choć nietrwałe, mi wiatr dzisiaj wyłamał pęd Erotiki z 5 maleńkimi pączuszkami
trzymajcie się cieplutko,
Buziaczki

Buziaczki
- JLG
Dzisiaj Zuzia nie gorączkowała i poszła do przedszkola, tylko niestety pogoda nie sprzyja pracom ogrodowym... a tym bardziej dla rekonwalescentów.
Gosiu - myślę, że masz rację z tym deszczem - płatki innych róż też jakby szybciej opadały.
Asiu - u mnie wyłamał się pęd Eden Rose (taki piękny metrowy przyrost), widziałam, że też pęd Red Eden jest położony, nie wiem czy się wyłamał, oby nie.
Myślę sobie, że jak będą bardziej sprzyjające warunki to zacznę podsypywać siarczan magnezu i potasu na drewnienie, bo róże odbiły, ale są takie wątłe. Nigdy wcześniej nie łamały mi się w takim stopniu.
Gosiu - myślę, że masz rację z tym deszczem - płatki innych róż też jakby szybciej opadały.
Asiu - u mnie wyłamał się pęd Eden Rose (taki piękny metrowy przyrost), widziałam, że też pęd Red Eden jest położony, nie wiem czy się wyłamał, oby nie.
Myślę sobie, że jak będą bardziej sprzyjające warunki to zacznę podsypywać siarczan magnezu i potasu na drewnienie, bo róże odbiły, ale są takie wątłe. Nigdy wcześniej nie łamały mi się w takim stopniu.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Moje róże też się tak łamią
, dodatkowo psy im pomagają
.
Poszła mi ostatnio Cornelia, dziś zauważyłam, że wyłamane pędy ma Nadia
Nawet nie napiszę, co mam ochotę im zrobić..

Poszła mi ostatnio Cornelia, dziś zauważyłam, że wyłamane pędy ma Nadia

Nawet nie napiszę, co mam ochotę im zrobić..

- JLG
Aniu - u mnie dziś kolejny dzień hulał wiatr, wolę nie myśleć czy coś znowu się złamało. Tak się zastanawiam czy przypadkiem nie przesadziłam z reanimacją róż - 2x Asahi, obornik + biohumus i teraz róże są sztucznie podpompowane azotem. Nie jest ten rok łaskawy dla róż 

Lesiu, nie dziwię się, że odpuściłaś dziś ogród... wieje przeokropnie, a pogoda przypomina jesienną... Ja zrobiłam tylko szybki obchód, na szczęście nic poza ostróżkami się nie połamało...
Myślę, że z tymi środkami reanimacyjnymi już więcej szaleć nie będziesz i nic różom nie będzie z przenawożenia.
Zdrowia dla Zuzi!
Myślę, że z tymi środkami reanimacyjnymi już więcej szaleć nie będziesz i nic różom nie będzie z przenawożenia.
Zdrowia dla Zuzi!
- JSZFRED
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Joasiu teraz to juz wola nieba róże mają jeszcze czas na wzmocnienie ale też i wiatry były bardzo silne zdrówka Wam życzę
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Tak, tak, w tym roku pokazuje już, na co ją stać - kwiatów masa, przepiękny kolor i budowa, długo się trzymają i są duże, jak na taką niską różę. Jedyne co mi w niej przeszkadza (bo posadziłam w niezbyt szczęśliwym miejscu), to to, że się pędy się pokładają, zwłaszcza pod ciężarem kwiatów). No ale z drugiej strony jest to jedna z niewielu róż, która idealnie pasuje na przód rabaty.JLG pisze:Dominikę przekonałam do White Roseakurat ta róża jest absolutnie zachwycająca i bezobsługowa
Jakiś czas temu zauważyłam lekko zwisający jeden pęd - szarpnęłam, urwał się do końca i okazało się, że w tym naderwaniu zrobił się w międzyczasie fajny kallusik - róża poszła więc do ziemi i tym sposobem mam już drugą WR

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
White Rose jest bardzo przyjemna rozyca, tez mialam ja w planach ale pierwsza Alba Meilland wpadla mi w lapki.
ps Dominis co sie dzieje-zmienilo-przybylo u Ciebie? podpisano muratorowy Mohag
ps Dominis co sie dzieje-zmienilo-przybylo u Ciebie? podpisano muratorowy Mohag