Ogródek An-ki cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: Ogródek An-ki cz.7

Post »

Małgosiu,Aniu-Taro-zaniosło mnie do ogrodniczego i ku mojemu zdziwieniu widzę moją różę -niby Bonice.Karteczka głosi,że jest to Bad Worishofen,róża z ADR i złotym medalem-Kordesa.Jest piękna ,może tylko na początku za cukierkowa.
Mając w głowie brak całkowicie miejsca na jakiekolwiek nasadzenia, kupiłam jedynie 2 róże -jakieś ostatki, bo więcej ,nawet jesienią nie będzie . Właścicielka powiedziała,że ich po prostu nie ma-wymarzły i nie ma skąd sprowadzić.
Do ogrodu wejdzie więc Heritage i jakaś miniaturowa czerwona(wypadły 2 szt na tej czerwono-żółtej rabatce) celem uzupelnienia dziurki :;230
Małgosiu,Aniu dla Was Vltava-mizerna w tym roku.

Obrazek

Ewka ,Chippendale miałam już wyrzucić bo sterczał tylko kikut ścięty do ziemi-a tu niespodzianka-wspaniale odbił.
U mnie wszystkie róże rozwinięte do granic możliwości-już mi szkoda,że szybko przeminą.Nd zrzuciła podczas ulewy tyle platków,że szok.Przy Warwicku Castle ziemia uslana platkami.
Obrazek

Lemko
-wyobraż sobie ,że jednak jedna z Giardin to jednak będzie Cinderella.Nie narzekam,bo też śliczna i trudno je rozróżnić.
Cinderella nie przycinana przetrwała zimę w dobrej kondycji a obie Giardiny ciachnięte do ziemi.Jedna już zakwitła ale nie ta spektakularna ,pod tarasem.To ona:

Obrazek

Obrazek

-- 24 06 12 11:58:33 --

Muszę powiedzieć,że pierwszy raz widzę jak pięknie przekwita róża-nie zaschła,nie zgniła,po prostu platki opadły.Mówię o Dark Lady.Jak na młodziutką różę nawet dość długo trzymała kwiat.Zresztą zaraz rozwinął się następny pąk.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pratellina
200p
200p
Od: 23 kwie 2012, o 19:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jakie piękne róże, zachwycające! ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

A mnie zachwyciła Clair z poprzedniej strony.
Choć oczywiście Giardina bardzo piękna.

Jak tam z plamistością? Bo u mnie na razie dobrze, znaczy się, nie ma jej. :wink:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu twoja niby Bonica też jest ładna jak ktoś lubi takie puste kwiatki. Ja uwielbiam wypełnione kwiaty nie koniecznie muszą być bardzo pełne ale przynajmniej te 26 płatków. :D , a tak poważnie zauważyłam tutaj na forum że kilka osób kupiło Bonicę ale one są inne więc nie wiem jak to z tą Bonicą jest.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Clair Renaissance. tak to piękny kwiat, pochwalę sie u mnie też kwitnie pełnymi garściami :wit a Giardana obsypana pączkami może jutro będą kwiatki a na razie podziwiam u Ciebie

Veltava u mnie kwitnie od dołu a te długie łodogi jeszcze w pąkach, powinno byc dobrze a jeszcze jedno nie narzekaj na Veltavę cudowna u Ciebie.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Podoba mi się Warwick.
Z tyłu za nim tawułka, a za nią?
Taka biała plama? To płatki?
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bonica nie Bonica naprawdę fajniutka te pomyłki czasami bardziej cieszą .Ja przez pomyłkę dostałam Baronessę i nie oddałabym już jej ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu no to miałaś szczęście też bym nie oddała :)
Anuś cóż mam powiedzieć Vltawa z bączkiem śliczna a takich mocno napakowanych róż raczej nie lubię ale Dark Lady piękna .Byłam dzisiaj w OBI i jak zobaczyłam te ceny róż doniczkowych to mnie zatkało 90 zeta .Toż to rozbój w biały dzień :evil:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pratellino-Gosiu-witam w moim ogrodzie i dziękuję za życzliwe słowo.

Oliwko ,no tak zupełnie nic, to nie -jakieś pojedyncze plamistości się pokazują-najwięcej na Rhapsody in Blue.
Inne (te najbardziej zawsze zarażone) na razie mają się dobrze.Jest jednak parno i mokro a wiesz co to może oznaczać.
Clair jak dla mnie ,to ślicznotka-dzięki.

Danusiu z tą Bonicą jest rzeczywiście zamieszanie.Ja mam na pewno inną i9 myślę,że to jest właśnie Bad Worishofen.
Ja jeszcze 2 lata temu nawet nie spojrzałabym na różę półpelną a teraz mam dla nich wiele serca.

Margo-tak-to są platki róży New Dawn-po drugiej stronie płotu gdzie się przewiesiła,to był widok.Zaslana ziemia platkami zupełnie jakby spadł śnieg.

Aniu-Taro-byłam u Ciebie ale jeszcze nie wkleiłaś Vltavy i Clair.

Gosiu ,Baronessa ma prześliczny kwiat i mocny kolor.Mam 2 szt- i nie dziwię się,że jesteś zadowolona.

Jadziu,cena powalająca.Mam nadzieję,że się oparłaś innym roślinkom?Ja dostałam białą naparstnicę,przywiezioną z gór.

Ladnie rozświetliła kącik z Don Juanem.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu był też Szekspir 2000 tez w takiej cenie ,ale mnie to nie bierze .Nie wiem czy jak sie wysieje ta biała naparstnica czy nie będzie innego koloru
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu mam nadzieję,że pozostanie biala ale wiesz,że każdy kolor lubię.

Bonita Renaissance

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczne, patrzy się z przyjemnością na takie okazy :D
Tak bardzo czekałam na róże, a tu ciągle pada ;:145 Wcześniej cztery dni, sobota i niedziela suche (w nocy burza), dziś też pada i ma padać. Opadną wszystkie płatki :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu wielkie dzięki ;:196 , chciałam wkleić zdjęcia z twojego i Neli ogrodu ale niestety baterie padły więc relacja Waszych ogrodów widziana moimi oczami będzie jutro.
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to znowu byli goście Aniu .U Was wiecznie gwarno :wink: jedni wyjeżdżają a drudzy przyjeżdżaja :;230 Bonita piękna a mnie chodzi po głowie Nadia i Isabell tylko gdzie je posadzę ;:124 :;230
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ja mam obie ale Nadia jeszcze nie kwitła jestem ciekawa jej kwiatu bo Isabell jest piękna.

Aniu chciałam Ci pokazać moją Larissę kupiłam ją jesienią w Rosa Ćwik razem z Novalis ale on jeszcze nie kwitnie były zadołowane w szklarni przez zimę a wiosną poszły do gruntu.

Obrazek

Obrazek
Moje linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”