Ogródek-kalejdoskop-lojki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ela SZ
200p
200p
Od: 12 sie 2011, o 13:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek-kalejdoskop-lojki

Post »

Zielono, bujnie,kolorowo,tak jak lubię. :D Ale ten irysek jest cudny,Jolu znasz nazwę tego iryska?
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Jolciu ale masz wypielęgnowane rabatki, kiedy to robisz? ja co wybiore się na działkę to zaczyna padać :;230
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Elu jak jutro dotrę do mojej graciarni to może znajdę nazwę i napiszę ale wieczorkiem bo mam mnóstwo spraw do załatwienia cieszę się że ci się podoba mam go pierwszy rok,mam nadzieję że się przetrzyma. ;:167

Ewunia miło cię gościć ja wcale nie mam wyplewione tylko jest tak gęsto że trawy nie widać ale jest bonie mam kiedy wyjść w ogród,ostatnie wolne to sobota ,niedziela i zasuwałam przy pieczeniu placków na imieninki moje i męża.A teraz to ciągle pada i jeszcze jestem w domu na 20.00 to już nie mam sił bo ledwo coś zjem jest wieczór.A ludzie jak by wojna miała być niby kasy nie mają a wszędzie jak mrówków i padam ;:219 może jutro coś uda się pstryknąć nowego jak zakwitnie ,martwię ze znowu mi zepsuje grządki. ;:174 ;:196
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

lojka 63 pisze: a mój narożnik robi się już ciasny.
u siebie też tak mam, i narożnik oraz inne klomby się rozpychają - ale przynajmniej mniej łażenia za kosiarką bo ... trawnik się kurczy :D
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu odpowiadam na twoje poprzednie pytanie ten irysek nazywa się Hollandika tak pisało na opakowaniu i jeszcze pisało Miszung ale rozumiem że to oznacza mieszanka bo były różne kolory na fotce a w rezultacie dwa,niebieski i jeszcze taki brązowo żółty. :wit ;:167

Any masz rację też wychodzę z założenia że lepiej niech coś kwitnie niż ciągle trawa wystarczająco dookoła betonu i trawy.Muszę lecieć zrobić na jutro gołąbki bo mam na 9.00 to i tak nic nie zrobię jutro zanim dotrę do domu. :wit
Awatar użytkownika
Ela SZ
200p
200p
Od: 12 sie 2011, o 13:57

Post »

Jolu,u mnie z czasem tez krucho,ale na ogród zawsze go znajdę :D Dziękuję za nazwę iryska już jest zapisany w kapowniku :D
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Piękny masz ogród i tak dużo w nim kwiatów. :D Miło było pospacerować i podziwiać.Tym bardziej,że już tak dużo kwitnących.W takich chwilach chciałoby się je przenieść do swojego ogrodu :;230
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewcia tak na prawdę to chciałabym mieć prawdziwy ogród przy domu tak z 10 a. w jednym kawałku z 2-3 ma drzewami owocowymi i miejscem na rabatki rodzajowe typu wiosenne ,krzewy ,bylinki i jednoroczne a tak to utykam co mogę żeby z każdej strony coś kwitło.Jakąś godzinkę temu wróciłam z mojego bajorka i powiem że skutkuje ruszanie ziemi i ten gorąc to co najgorsze przeplewiłam ale mam co 10 to buraczek i to nie skutek plawienia tylko raczej turkuć bo dużo było małych umdlanych.U mnie króluje kostrzewa jak w porę jej nie wyplewisz to roślinki nie dają rady a ogrodnik się kończy. :;230 ;:7 ;:167
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Jolu ;:167 gratuluję tak ślicznego, dopieszczonego ogrodu ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Halinko miło cię witać w moich skromnych progach , bardzo dziękuję za pochlebną ocenę teraz to ogródek jest zarośnięty bo musiałam poświęcić wolny czas na ratowanie warzywnika kostrzewa tak jak posiane zboże w polu tyle jej miałam ale 3 dni i po krzyku tylko roślinki przebolały z tego wszystkiego ale może odbiją.U ciebie za to jest piękne kwitnienie marzą mi się piwonie o innych kolorach ale mam tylko tę różową.Zakwitła mi za to różyczka od Kamili Slązkiewicz i jak jutro znajdę czas i siły to pokarzę dzisiaj tak smażyło że lało się ze mnie jak z fontanny jeden rowek i postój.Żeby tylko jakich burz z tego nie było. ;:196 ;:167
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oby nie było , oby nie było a jednak przeszły u mnie na górce przepełniło podobno dzikie oczko i poszło w las,trochę zniszczyło warzywka i kwiatki przy oczku i zabrało dobrą ziemię z grządek ale ogólnie nie jest źle. :wit
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzisiaj wolna niedziela to mogę troszkę pobuszować po forum żeby było co oglądać to troszkę świeżyzny.

Obrazek Obrazek Obrazek

begonie jeszcze przed deszczem a potem róże chociaż nie duże.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

róże od Kamilki- Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Coś mi znowu pozmieniali na kompie bo małe zdjęcia mi wychodzą ciekawe jak prześlę duże co wyjdzie zaraz wypróbujemy. Obrazek Obrazekjuż nic z tego nie wiem .wysyłałam małe i duże wyszły tylko te.
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

W takim razie zobaczymy dzwonki Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek trochę przestawia ale może być Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek bujły się ogórki będzie jadełko ;:138 ;:3 :wit
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Jolka....ależ cudne te dzwonki ;:oj ;:138 rozsiewają Ci się. :?:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło