Ogródek-kalejdoskop-lojki
- Ela SZ
- 200p
- Od: 12 sie 2011, o 13:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek-kalejdoskop-lojki
Zielono, bujnie,kolorowo,tak jak lubię.
Ale ten irysek jest cudny,Jolu znasz nazwę tego iryska?

- ewa w
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Jolciu ale masz wypielęgnowane rabatki, kiedy to robisz? ja co wybiore się na działkę to zaczyna padać 

- lojka 63
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Elu jak jutro dotrę do mojej graciarni to może znajdę nazwę i napiszę ale wieczorkiem bo mam mnóstwo spraw do załatwienia cieszę się że ci się podoba mam go pierwszy rok,mam nadzieję że się przetrzyma.
Ewunia miło cię gościć ja wcale nie mam wyplewione tylko jest tak gęsto że trawy nie widać ale jest bonie mam kiedy wyjść w ogród,ostatnie wolne to sobota ,niedziela i zasuwałam przy pieczeniu placków na imieninki moje i męża.A teraz to ciągle pada i jeszcze jestem w domu na 20.00 to już nie mam sił bo ledwo coś zjem jest wieczór.A ludzie jak by wojna miała być niby kasy nie mają a wszędzie jak mrówków i padam
może jutro coś uda się pstryknąć nowego jak zakwitnie ,martwię ze znowu mi zepsuje grządki.

Ewunia miło cię gościć ja wcale nie mam wyplewione tylko jest tak gęsto że trawy nie widać ale jest bonie mam kiedy wyjść w ogród,ostatnie wolne to sobota ,niedziela i zasuwałam przy pieczeniu placków na imieninki moje i męża.A teraz to ciągle pada i jeszcze jestem w domu na 20.00 to już nie mam sił bo ledwo coś zjem jest wieczór.A ludzie jak by wojna miała być niby kasy nie mają a wszędzie jak mrówków i padam

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
u siebie też tak mam, i narożnik oraz inne klomby się rozpychają - ale przynajmniej mniej łażenia za kosiarką bo ... trawnik się kurczylojka 63 pisze: a mój narożnik robi się już ciasny.

- lojka 63
- Kontakt:
Elu odpowiadam na twoje poprzednie pytanie ten irysek nazywa się Hollandika tak pisało na opakowaniu i jeszcze pisało Miszung ale rozumiem że to oznacza mieszanka bo były różne kolory na fotce a w rezultacie dwa,niebieski i jeszcze taki brązowo żółty.
Any masz rację też wychodzę z założenia że lepiej niech coś kwitnie niż ciągle trawa wystarczająco dookoła betonu i trawy.Muszę lecieć zrobić na jutro gołąbki bo mam na 9.00 to i tak nic nie zrobię jutro zanim dotrę do domu.

Any masz rację też wychodzę z założenia że lepiej niech coś kwitnie niż ciągle trawa wystarczająco dookoła betonu i trawy.Muszę lecieć zrobić na jutro gołąbki bo mam na 9.00 to i tak nic nie zrobię jutro zanim dotrę do domu.

- Ela SZ
- 200p
- Od: 12 sie 2011, o 13:57
Jolu,u mnie z czasem tez krucho,ale na ogród zawsze go znajdę
Dziękuję za nazwę iryska już jest zapisany w kapowniku 

Piękny masz ogród i tak dużo w nim kwiatów.
Miło było pospacerować i podziwiać.Tym bardziej,że już tak dużo kwitnących.W takich chwilach chciałoby się je przenieść do swojego ogrodu 

- lojka 63
- Kontakt:
Ewcia tak na prawdę to chciałabym mieć prawdziwy ogród przy domu tak z 10 a. w jednym kawałku z 2-3 ma drzewami owocowymi i miejscem na rabatki rodzajowe typu wiosenne ,krzewy ,bylinki i jednoroczne a tak to utykam co mogę żeby z każdej strony coś kwitło.Jakąś godzinkę temu wróciłam z mojego bajorka i powiem że skutkuje ruszanie ziemi i ten gorąc to co najgorsze przeplewiłam ale mam co 10 to buraczek i to nie skutek plawienia tylko raczej turkuć bo dużo było małych umdlanych.U mnie króluje kostrzewa jak w porę jej nie wyplewisz to roślinki nie dają rady a ogrodnik się kończy.

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Jolu
gratuluję tak ślicznego, dopieszczonego ogrodu 

- lojka 63
- Kontakt:
Halinko miło cię witać w moich skromnych progach , bardzo dziękuję za pochlebną ocenę teraz to ogródek jest zarośnięty bo musiałam poświęcić wolny czas na ratowanie warzywnika kostrzewa tak jak posiane zboże w polu tyle jej miałam ale 3 dni i po krzyku tylko roślinki przebolały z tego wszystkiego ale może odbiją.U ciebie za to jest piękne kwitnienie marzą mi się piwonie o innych kolorach ale mam tylko tę różową.Zakwitła mi za to różyczka od Kamili Slązkiewicz i jak jutro znajdę czas i siły to pokarzę dzisiaj tak smażyło że lało się ze mnie jak z fontanny jeden rowek i postój.Żeby tylko jakich burz z tego nie było.

- lojka 63
- Kontakt:
Oby nie było , oby nie było a jednak przeszły u mnie na górce przepełniło podobno dzikie oczko i poszło w las,trochę zniszczyło warzywka i kwiatki przy oczku i zabrało dobrą ziemię z grządek ale ogólnie nie jest źle. 

- lojka 63
- Kontakt:
- lojka 63
- Kontakt: