Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Post »

Aguś , oczy wypadają , jak oglądam Twoją różankę :shock: :shock: Papa Meilland , to co lubię :uszy
Od kilku lat szleje monilioza ,to przez długie okresy deszczu. Kiedy liście więdną , za póżno na jakikolwiek zabieg. W tym momencie nic już nie ,pomoże. Zapobiegawcze opryski mogą coś uratować. ;:333
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cheri , Cheri Lady - Listen to Your Heart ;:87 - Śliczna ;:167 Cherry .
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewa, Cherry Brandy to piękna róża mimo, że nie w moim ulubionym kolorze.... doceniam każdą fazę rozkwitu jej kwiatów - są naprawdę piękne, bardzo ciepłe w barwie i zapachu....
Tadziu, poczytam o tej 'zarazie'... na razie skosiła i muszę odpocząć... pod wieczór odkopię korzenie i zobaczę, co się tam dzieje...
Papa M. mnie też zachwyca - zwłaszcza aksamitnością płatków, barwą i zapachem...
Ewuniu, zerknę na wilczomlecze i dam znać... czy mam Ci kupić i wysłać czy brata zaprzęgniesz? ;-)
Cherry Brandy kupowałam rok temu w Warszawie, Floriall, Baletowa... Nie widziałam jej tej wiosny, ale możliwe że gdzieś tam jest... jestem z niej bardzo zadowolona - ma ogromne kwiaty!
Franci, Ty mi powiedz jak właściwie ciachnąć patyczek i będziesz ją miała :)
MaGorzatko, odpowiedź w sprawie Cherry Brandy powyżej :)
Ewa, Maja, Małgosia, Ania - na doły najlepsze różane ogrody na FO... szkoda, że Papa M. u niektórych z Was nie przeżył zimy... uwielbiam tę różę!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...wszystkie bez wyjątku hortensje ruszyły; na zdjęciach kilka z nich:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hortensje w pąkach ;:oj muszę zajrzeć do swoich czy też już czegoś nie wypuszczają. Dostałam sadzonki Limelight i jakoś się trzymają to może coś z nich będzie bo sadzonki Anabelle mi padły a nawet dość spore były.
Różyczki ;:167 a Mikelite wspina się po siatce a nie razem z różami przy tarasie?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,na temat róż nie będę pisać,bo pisza wszyscy,wiadomo,że piękne.Hortensje szybko ci wystartowały,u mnie jedynie anabelka widoczna i nie wiem dlaczego,ale na limelight nie widzę jeszcze żadnego pączka.Powojniki cudo,u mnie też oczywiście strajkują jeszcze.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witaj Aga.
Piszesz tak ładniue u nas,że róże nasze to cuda,że upajasz się ich widokiem.Po obejrzeniu Twoich róż to brakło mi słownictwa.
Mało,że piękne to jeszcze jak pokazane.Nie wspomnę już o fantastycznym trawniku i przemyślanych nasadzeniach.Spaceruję jak bym była w ogrodzie prowadzonym przez mistrza-fgachowca.
Zyczę Tobie i Julii żeby łepetyny przestały Was boleć(chociaż ta huśtawka pogodowa nie zapowiada dla Was lekkiego czasu)
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Aguś, dzięki Tobie mam Princess of Wales. :tan Od dziś jesteś moją muzą. :D Cherry Brandy ma taki cieplutki kolorek.
Hortensji będę w tym roku wszystkim zazdrościć, swoje w przypływie dobrych chęci obcięłam do poziomu ziemi, więc w tym roku kwiatów nie będzie. 8-)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Księżna Walii podoba mi się coraz bardziej :D Wydaje się koronkowa :D Na swoje angielki jeszcze czekam, do dziś było naprawdę zimno i pokazała się tylko Jubilee Celebration. Nie mój kolor, ale śliczna. Przesadzę ją jesienią albo dodam Chippendale, będą razem siedzieć :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U mnie paki mają Lime Light i 'Dart's Little Dot' . W tym roku przesadziła Vanillę i chyba to odchorowała. Na rzie kwiatów nie widać.
Ile Ty masz tych róż?
Co chwilę widze jakieś nowe.
Williama chyba w tym roku sie nie doczekam, bardzo zmarzł w tym roku
x-ag-a
---

Post »

Witajcie w niedzielę... lazur na niebie - czegóż więcej chcieć? :)

Gosia, hortensje u mnie ruszyły wszystkie bez wyjątku, te ogrodowe też, co potwierdza regułę, że one po prostu jakimś cudem co roku u mnie kwitną. Bez zbędnych zabiegów... przystosowały się chyba do moich wyśrubowanych wymagań ;-)) Tej hortensji Dart's Little Dot nie znam - muszę poczytać, bo fajnie się nazywa... Szkoda, że Williama się nie doczekasz... żyje w ogóle? Róż w porównaniu z innymi różankami mam niewiele - może ~70? Pokazuję sporo zdjęć, bo akurat większość z nich kwitnie... Udanej niedzieli!
Ewa, Księżna Walii jest bardzo koronkowa, ma piękne, w dodatku długo utrzymujące się kwiaty... najprawdopodobniej nie śmieci (nie wiem tego jeszcze, bo od momentu zakupu kwitnie non stop, otwierając kolejne kwiaty, a te wcześniejsze też wciąż kwitną), jest naprawdę urocza! Jubilee Celebration podoba mi się ogromnie... niech Ci da jak najwięcej radości :)
Beata, cieszę się, że dostałaś Princess of Wales... rozumiem, że z pączkami kwiatowymi? Jak ją tylko posadzisz, co pewnie już zrobiłaś, za chwilę obdaruje Cię pięknymi kwiatami :)
Hortensje ściachałaś przy ziemi? :) A po co?
Aneczko, łepetyny póki co jakoś sobie bezboleśnie funkcjonują... przyjdą deszcze i wiatry, to się zacznie od nowa :roll:
Dziękuję Ci za taki serdeczny komentarz, teraz nie wypada mi nie zadbać o cokolwiek - będę się jeszcze bardziej starać, żeby na te słowa zasługiwać... Różami wszyscy się upajamy - ich zapach, cudowne kwitnienie, dostarczają niepowtarzalnych wrażeń przecież... I oby tak do późnej jesieni! Pozdrawiam Cię gorąco!
Gosiu, Ty w tym roku będziesz chyba miała hortensjowy festiwal... zaraziłaś się nimi od Bożenki, prawda? Ja też uwielbiam bukietowe i czekam z niecierpliwością na pierwsze wiechy... zapowiada się obfite kwitnienie!
Maju, popatrzyłaś na swoje hortensje? Mają pąki? Ciekawa jestem jakie masz odmiany? (nie pamiętam nic z ubiegłego roku)
Mikelite rośnie na ogrodzeniu i prawdopodobnie do nich przesadzę Ilse Krohn Superior... przy tarasie mam jednak za duży busz i tylko przy jednym słupie róża idzie w górę - pozostałe wydają się być zagłuszone... doradź czy teraz mogę je przesadzić? (nie mają pąków kwiatowych)...
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Moje hortensje też ruszyły nawet jedna z ogrodowych ma kwiaty co mnie bardzo zdziwiło bo przemarzły jej zeszłoroczne pędy. Ale postraszyłam je że jak kolejny rok będą tylko zielone to je wykopię i zastąpię bukietowymi. Chyba poskutkowało :;230
Anabella bez zarzutu rośnie jak szalona i rozpycha się po całej rabacie.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
x-ag-a
---

Post »

Moniko, ja u Ciebie, Ty u mnie :)
Hortensje ogrodowe jak widać trzeba trzymać twardą ręką... lubię ich kwiaty bardzo i nie wyobrażam sobie, żeby dla własnego kaprysu nie kwitły :)
Nie mam Anabelle... jakoś obawiam się pokładania kwiatów - ale może niesłusznie?
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Anabella to moja pierwsza hortensja w ogrodzie. Zakochałam się w niej podczas pierwszej wizyty u Ali Georginii. Do tej pory u mnie się nie pokładała ze względu na mały krzak. W tym roku się rozrosła i jestem ciekawa co się będzie działo. Żeby lepiej się trzymała wiosną zostawiam na wysokość 20-30 cm stare pędy.Nie wyobrażam sobie teraz, że mogłabym jej nie mieć. Za te wielkie kulkowe białe kwiaty można jej wszystko wybaczyć.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
x-ag-a
---

Post »

Moniko, dzięki za opinię o Anabelle... po takiej rekomendacji chyba się za nią rozejrzę :) Faktycznie kwiaty ma przepiękne...

Zostawiam porcję niedzielnych róż... zachwyciła mnie renesansowa Isabel - cóż za kwiat!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

A mnie urzeka Twoja Nostalgia i ta morelka w środku prześliczna ;:138 Zresztą - co ja będę wyliczać, każdą jedną z Twoich róż mogłabym gościć u siebie, chyba się powtarzam :lol:
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”