Witajcie w niedzielę... lazur na niebie - czegóż więcej chcieć?
Gosia, hortensje u mnie ruszyły wszystkie bez wyjątku, te ogrodowe też, co potwierdza regułę, że one po prostu jakimś cudem co roku u mnie kwitną. Bez zbędnych zabiegów... przystosowały się chyba do moich wyśrubowanych wymagań ;-)) Tej hortensji
Dart's Little Dot nie znam - muszę poczytać, bo fajnie się nazywa... Szkoda, że
Williama się nie doczekasz... żyje w ogóle? Róż w porównaniu z innymi różankami mam niewiele - może ~70? Pokazuję sporo zdjęć, bo akurat większość z nich kwitnie... Udanej niedzieli!
Ewa,
Księżna Walii jest bardzo koronkowa, ma piękne, w dodatku długo utrzymujące się kwiaty... najprawdopodobniej nie śmieci (nie wiem tego jeszcze, bo od momentu zakupu kwitnie non stop, otwierając kolejne kwiaty, a te wcześniejsze też wciąż kwitną), jest naprawdę urocza!
Jubilee Celebration podoba mi się ogromnie... niech Ci da jak najwięcej radości
Beata, cieszę się, że dostałaś
Princess of Wales... rozumiem, że z pączkami kwiatowymi? Jak ją tylko posadzisz, co pewnie już zrobiłaś, za chwilę obdaruje Cię pięknymi kwiatami

Hortensje ściachałaś przy ziemi?

A po co?
Aneczko, łepetyny póki co jakoś sobie bezboleśnie funkcjonują... przyjdą deszcze i wiatry, to się zacznie od nowa
Dziękuję Ci za taki serdeczny komentarz, teraz nie wypada mi nie zadbać o cokolwiek - będę się jeszcze bardziej starać, żeby na te słowa zasługiwać... Różami wszyscy się upajamy - ich zapach, cudowne kwitnienie, dostarczają niepowtarzalnych wrażeń przecież... I oby tak do późnej jesieni! Pozdrawiam Cię gorąco!
Gosiu, Ty w tym roku będziesz chyba miała hortensjowy festiwal... zaraziłaś się nimi od
Bożenki, prawda? Ja też uwielbiam bukietowe i czekam z niecierpliwością na pierwsze wiechy... zapowiada się obfite kwitnienie!
Maju, popatrzyłaś na swoje hortensje? Mają pąki? Ciekawa jestem jakie masz odmiany? (nie pamiętam nic z ubiegłego roku)
Mikelite rośnie na ogrodzeniu i prawdopodobnie do nich przesadzę
Ilse Krohn Superior... przy tarasie mam jednak za duży busz i tylko przy jednym słupie róża idzie w górę - pozostałe wydają się być zagłuszone... doradź czy teraz mogę je przesadzić? (nie mają pąków kwiatowych)...