Odpowiadam na raty, sorki
Jolu, bardzo dziękuję za miłe słowa! Jak tylko przestanie padać zrobię szersze ujęcie tarasu, tymczasem kilka widoków ogólnych dla Ciebie
Pergola przy wejściu wreszcie zarasta!
Wierzby Hakuro szaleją, niedlugo zasłonią wejście - będę musiała trochę przyciąć te giganty ;-))
Ewa, pogoda u nas identyczna, dobrze, że naładowałam bateryjki w tropikach

róże piękne, zdominowały rabaty, brakuje mi trochę bylinowych wypełnień, myślę o tych Twoich przetacznikach.. poszukam w ogrodniczym, jak przestanie lać.
Aguś! bardzo dziękuję

Już nie mogę się doczekać, dzisiaj przyszykuję jej miejscówkę
Dorotko, deszcz wysyłam od razu, a ja poproszę słonko ;-))
Jule, dzięki za powitanie

Deszczowe foty też lubię, choć za ciemno było i trochę rozmazane wyszły, ale nic to. Teraz czekamy na słonko!
Agnieszko, powitanie pierwsza klasa, nie wie kto bardziej tęsknił, ale ja na pewno
Lulka, witaj! coś w tym jest, że po dłuższej nieobecności wraca świeże spojrzenie, od razu pojawiają się nowe pomysły na zmiany! Ogród poza tym złapał drugi oddech i rozbujał się aż miło. Pamiętasz jak narzekałam na jakość niecierpków? Mile mnie zaskoczyły - odkąd były posadzone rosły słabo, ciągle przypalone i nijakie..spisałam je na straty i proszę! kwitną w najlepsze!
Marta, trawa wielka i soczysta, oby dzisiaj przestało lać, bo już zakwitła, trzeba pilnie kosić!Do zobaczenia w sobotę!
Ilonko, dokładnie, kosić trzeba ale się nie da, strasznie mokro i cały czas pada...rabatki przy ścieżce zarosły tak, jakby miała co najmniej dwa sezony, sama jestem w szoku

Przecież sadziłam je 3 miesiące temu!
Ketee, Bozuniu, Marta, pospałam dłużej, a do ogrodu tylko kalosze i ortalionowa kurtka ;-)) póki pada mogę się zająć nadrabianiem forumowych zaległości i rozpakowaniem bagażu (walizki wniesione i rzucone, czasu nie było na takie prozaiczne czynności ;-))
Grasten & Nostalgie
Coral Castle
Artemis
Ostróżki szaleją, mają ponad metr wysokości! Podparłam je nieco, bo wiatr tarmosił je na wszystkie strony, mogły się połamać. Wciąż kwitną czosnki, są bardzo trwałe
Sahara & Friendship - mój zakątek kolorowych odmienności

Tutaj są żółte i pomarańczowe róże, towarzyszy im błękitny
Generał Sikorski wspinający się na magnolię
Ambridge Rose & History
A tu moje nowe nabytki
Iceberg
Bremer Stadtmusikanten Zakochałam się w niej dzięki
Margo