Balkony baiany

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Balkony baiany

Post »

baiano, twoja fuksja ma śliczną osłonkę, taką ażurową.
Taka sama trzykrotka - zebrina urosła u mnie od momentu przesadzenia w drugiej połowie lutego chyba ze 30 cm, ona jest niesamowita i fantastycznie wprost się ukorzenia.
Storczyk istny cukiereczek. :)
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Baiano groszek zmężniał, może jeszcze będą z niego ludzie :;230
Fasolka na pewno zaraz rozwinie pączki, a fuksja taka mała ae kurcze ma większe paczki niż moje krzaczory ;:oj
Storczyk cudeńko ;:215
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
hugomir_a
200p
200p
Od: 18 mar 2012, o 18:56

Post »

Moja Droga groszkiem się nie przejmuj, jeszcze Cię zaskoczy, wiem co mówię :wink: A ziółka świetne, aż spojrzałam na poprzednie zdjęcie, nieźle urosły!
Nieśmiało, skromnie, balkonowo... Zapraszam! :)
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
lilasek
200p
200p
Od: 4 kwie 2012, o 15:09

Post »

Mój groszek pnący też mniej więcej tak rośnie,ja go posadziłam obok bluszczu, żeby miał się po czym piąć. Ostatnio też jakoś stoi w miejscu nie rośnie, albo rośnie tylko ja tego nie zauważam ;)

Cudo masz cudo..wne ;)
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Cudne masz te fiołeczki.. Orliczki też niczego sobie? O storczykch nawet nie mówię? Za to biednych łubinów szkoda ? takie piękne kwiatostany, a tu ciach ? i już po nich? :-P

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
Takhisis
200p
200p
Od: 21 wrz 2010, o 23:30

Post »

wow za dużo zdjęć dodajesz na raz a potem aż nie wiadomo co komentować :D
Groszek na pewno urośnie, nie martw się, to jest niczym chwast, Trzykrotka widać jest w pełni sił, teraz tylko patrzzec aż będzie ładna z niech "kulka". Masz rewelacyjną doniczkę na bluszczyka. Gdzie takie można dostać?? Zaskakujące jest, że fuksja taka malutka, a już szaleje i kwitnie :D Mo i te zioła... zdradź mi sekret na takie piękne zioła.. Moje zawsze usychały :(
Moje doniczkowce :) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
baiana
200p
200p
Od: 11 maja 2008, o 15:31

Post »

Dziękuję wszystkim w imieniu storczyka :) tak go chwaliliście, że pięknie się trzyma i rośnie.

@ izabela skula - dzięki, cudo ma już cztery kwiaty i piąty właśnie się rozwija :)

@ Mandragora - mam nadzieję, że groszek się zepnie :) to pnący, hehe. A fasola już lada chwila :) Co do pogody, to był jeden słoneczny dzień ostatnio, ale i on zakończył się deszczem, więc szaleństwa nie ma. No i ok. 18-20 stopni.

@ rapunzel - dzięki, mi też się podobają te osłonki - kupione w IKEA. Muszę też zmierzyć swoją trzykrotkę, świetny pomysł.

@ Niunia1981 - dzięki bardzo - groszek naprawdę zmężniał ;), na fasolkę patrzę codziennie i oczywiście czekam na fuksję - liliputa ;)

@ hugomir_a - dzięki, powiedziałam groszkowi, że następne zdjęcie na forum zamieszczę dopiero jak zakwitnie. ciekawe co on na to :)

@ lilasek - Twój groszek na pewno rośnie, może za często na nie patrzymy i się stresują biedaki ;) cudo dziękuje :)

@ Loki - Loki dzięki za pochwały moich kwiatków :) Niech Ci nie będzie szkoda łubinów, one tu rosną dosłownie wszędzie, najchętniej przy drogach. Te zerwałam jak byłam na spacerze, uwierz mi, że krajobraz tego nie odczuł, za to ja miałam piękny bukiet w domu przez kilka dni :) Jesienią znowu spróbuję pozbierać nasiona - rok temu zebrałam i moja mama wysiała je w ogródku, ale niestety nic nie wzeszło, nie wiem dlaczego.

@ Takhisis - masz rację, muszę dodawać mniej zdjęć, ale za to częściej. Ale jak już tak obfociłam całe towarzystwo, to szkoda mi było nie wrzucić :) Doniczka na bluszczyka to taka sama jak na fuksję, tylko że wisząca "made in IKEA". W polskiej IKEA na pewno też są. Też się dziwiłam, że fuksja ma takie dwa duże pąki - bo to ukorzeniane w tym roku, dziabnięte dwie gałązki. Mam jeszcze trzy doniczki z takimi maluchami i niedawno zauważyłam, że kolejna też ma pączka :) A co do ziół to sama wysiewałam tylko bazylię, ktorej niedobitki rosną razem z oregano i rozmarynem i łatwo można zauważyć, że gigantem nie jest ;) a resztę kupiłam w sklepie ogrodniczym i od początku były to bardzo zdrowe roślinki. U mnie tylko dostały skrzyneczki, wodę i jak pogoda łaskawa - słońce :) Poza tym często je skubię, bo dużo używam w kuchni i zaczynam powoli zamrażać - wtedy rosną jeszcze lepiej :)

To jeszcze kilka fotek.
Dziś na śniadanie były pierwsze dwie rzodkiewki! M powiedział, że nawet smakują jak rzodkiewki :roll:
Obrazek

Pomidor zaczyna kwitnąć. Ciekawe czy będzie smakował jak pomidor ;)
Obrazek

Przed wejściem na taras zakwitły jakieś skalniaczkowe żółtki:
Obrazek

A całość jak na razie wygląda tak:
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ile ty masz jeszcze miejsca na tym tarasiku na kwiatki ;:224
Awatar użytkownika
bananowy_kot
200p
200p
Od: 22 kwie 2012, o 20:50

Post »

Pięknie u Ciebie baiano, piękny domek jak z marzeń ;:oj ;:oj
Dzięki wielkie ;:196 za trzymanie kciuków, nareszcie po wszystkim :tan :tan
Mój wątek - Zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=57077" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam, Ola
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Mnie tam zawsze szkoda kwiatków, które ktoś brutalnie ucina. :-P

Widzę, że Twój domek parterowy... To tak jak ten, który my z Żoną kupujemy. ;-)

Pozdrawiam!
LOKI
baiana
200p
200p
Od: 11 maja 2008, o 15:31

Post »

Hej :)
Dzięki wszystkim za odwiedziny. Domek niestety nie jest mój, tylko go wynajmujemy, dlatego też nie mogę się tak do końca rozszaleć z kwiatami. Muszę zachować rozsądek, a jak wszyscy wiedzą nie jest to łatwe, zwłaszcza jak się jest na forum i wszyscy mają takie piękne balkony...

Ale coś tam sobie u mnie rośnie :) np. fasola, która w końcu zakwitła! :)
Obrazek

Awokado wyłazi ze skorupki:
Obrazek

Sedum burrito ma duuużo dzieci:
ObrazekObrazek

Ale królem nadal jest storczyk :)
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo ładny kwiatek fasolkowy ;:108 A sedum ;:oj BOmba !! Też powtykalam te igiełki do ziemi i czekam. Jak długo ci wschodziły te maluszki? Tylko ja je wtyknęłam na pionowo a twoje poziomo, to moje pewno dłużej będą wschodzić.
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p
Od: 12 cze 2012, o 10:06

Post »

:wit Bardzo miło tu u Ciebie ,tarasik i roślinki śliczne :D
Awatar użytkownika
Takhisis
200p
200p
Od: 21 wrz 2010, o 23:30

Post »

A Ty cwaniaro, ja myślałam, że zioła sama wysiałaś :D Ale mimo, to kiedyś jak kupiłam gotową bazylię, to jej się łodyżki zrobiły czarne, i roślinka odeszła...
Kurcze mam pytanie- czy coś robisz, że ten pomidor Ci kwitnie? Mój stoi na balkonie, rośnie, ale nie ma kwiatuszków :(
Taras kolorowy i cieszy oczy :) Na pewno miło się tam siedzi wieczorem :D
Moje doniczkowce :) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
lilasek
200p
200p
Od: 4 kwie 2012, o 15:09

Post »

kurcze to sedum jest super.... a avokado trochę komicznie wygląda, takie jajeczka ;)
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”