Różany ogród Moniki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różany ogród Moniki

Post »

:wit Moniczko, Colett szaleje :heja :heja Pink Swany, to piękny krzew i ładne kwiaty.
Będę ja oglądać u Ciebie. Wracając do Colett, nie pamiętam czy ona kwitnie cały sezon, czy ma przerwę w kwitnieniu.
Jak Edenki się sprawują. Nadchodzą cieplutkie noce, tylko patrzeć jak kwiaty sie wysypią. :heja
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Moni różyczki szaleją i coraz bardziej zachwycają ;:215
Swany czy różowa czy biała jest równie śliczna. ;:167
Wracając do tych grubiutkich mumii mszyc to znalazłam takie na litewskiej stronie, tam gdzie mamy zamawiać jesienią. Miałam problem z tłumaczeniem ale trochę zrozumiałam. http://www.rozes.lt/lt/rozyno-dienorast ... ogija.html Ogólnie to mają dużo fajnych Wiadomości tylko trudno przetłumaczyć. ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniś i róże i dodatki do róż bajeczne...... wciąż kombinuję co to by dosadzić do towarzystwa królowym, żeby było jak najpiękniej....niestety w tym roku mam ponad połowę mniej takich dylematów bo mnóstwo róż mi wypadło ;:145
yuka
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 25 maja 2011, o 06:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Uwielbiam wpadać do Ciebie oglądać Twoje róże (i nie tylko) Wiesz, ze zarazilaś mnie miłością do nich, jeszcze "tam" ;) ale tutaj też zaglądam coraz częściej ;:108 Buziaki ;:168
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Munstead Wood i James Galway moja wielka miłość ;:167. Póki co nie mam żadnej, ale są na liście do kupienia :wink:. Póki co z wielką przyjemnością będę tu zaglądać i delektować się ich pięknem :heja.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Jule pisze:Faktycznie ladniutka ta Swany. Mowisz ze ma ladnieszy kwiat od bialasa? hmmm mojej bialej nic nie brakuje, kwiat ma bardzo rozetkowaty a w tym roku dodatkowo wiekszy niz rok wczesniej.
Wydaje mi się mimo wszystko, że ładniejsza rózowa :D Będę wstawiała na bieżąco fotki, więc można też porównać wygląd jednej i drugiej ;:108

-- Wt 19 cze 2012 21:14 --
majka411 pisze::wit Moniczko, Colett szaleje :heja :heja Pink Swany, to piękny krzew i ładne kwiaty.
Będę ja oglądać u Ciebie. Wracając do Colett, nie pamiętam czy ona kwitnie cały sezon, czy ma przerwę w kwitnieniu.
Jak Edenki się sprawują. Nadchodzą cieplutkie noce, tylko patrzeć jak kwiaty sie wysypią. :heja
Ja też nie pamiętam, ale chyba Colette ma przerwę. Póki co kwitnie szaleńczo :D
Edenki u mnie słabo - odbiły po zimie, ale jeszcze potrzebują czasu. Tak źle jak po tej zimie, to jeszcze nie było, żeby końcem czerwca zaczęło się kwitnienie róż :roll:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

edulkot pisze:Moni różyczki szaleją i coraz bardziej zachwycają ;:215
Swany czy różowa czy biała jest równie śliczna. ;:167
Wracając do tych grubiutkich mumii mszyc to znalazłam takie na litewskiej stronie, tam gdzie mamy zamawiać jesienią. Miałam problem z tłumaczeniem ale trochę zrozumiałam. http://www.rozes.lt/lt/rozyno-dienorast ... ogija.html Ogólnie to mają dużo fajnych Wiadomości tylko trudno przetłumaczyć. ;:108
Nie wiedziałam, że tam będą zamówienia ;:173
Zaraz poczytam o tych mumiach... Dzięki, Majeczko ;:196

-- Wt 19 cze 2012 21:19 --
AGNESS pisze:Moniś i róże i dodatki do róż bajeczne...... wciąż kombinuję co to by dosadzić do towarzystwa królowym, żeby było jak najpiękniej....niestety w tym roku mam ponad połowę mniej takich dylematów bo mnóstwo róż mi wypadło ;:145
Skąd ja to znam, Aguś. Już część pustych miejsc po wypadniętych rózach załatałam nowymi, ale część wciąż czeka na zakup nowych krzaczków.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

"Dodatki" są bardzo ważne. A nawet bym powiedziała kluczowe. Tak jak torebka, kolczyki, bransoletka. Bez nich jest nudno i monotonnie. NIech więc nam żyją dodatki ;:138
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maddy77 pisze:Munstead Wood i James Galway moja wielka miłość ;:167. Póki co nie mam żadnej, ale są na liście do kupienia :wink:. Póki co z wielką przyjemnością będę tu zaglądać i delektować się ich pięknem :heja.
Munstead Wood coraz bardziej mnie zachwyca - rośnie jak na patelni, gdzie prażące słońce cały dzień, a mimo to nie przypala kwiatu, nie osypuje się, wciąż kwitnie ten sam kwiat. Wydawało mi się, że będzie mniej trwały niż Claire Austin, a tymczasem okazuje się, że on wciąż świeżutki, a Claire osypała się w drugi dzień od rozwinięcia kwiatu. James Galway również świetny - trwałe kwiaty, super zdrowie, obfite kwitnienie ;:63

-- Wt 19 cze 2012 21:23 --
wanda7 pisze:"Dodatki" są bardzo ważne. A nawet bym powiedziała kluczowe. Tak jak torebka, kolczyki, bransoletka. Bez nich jest nudno i monotonnie. NIech więc nam żyją dodatki ;:138
Zgadzam się, Wandziu, dodatki górą ;:63
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Upalnie...
Obrazek

Rozkwitają nareszcie niektóre róże
Pastella - niedawno posadzona. Starsze jeszcze kiepskie po zimie, powoli wracają do życia...
Obrazek

Aspiryn Rose - jak rozkwitną wszystkie 18 krzaczków to będzie super widok. Na razie wolno otwierają się pąki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Claire Austin - śliczna róza, ale dość krótkotrwałe kwiaty. Myślę, że jak się mocniej ukorzeni, za dwa, trzy lata, będzie dłużej trzymała kwiaty.
Obrazek

Obrazek

William & Catherine - cudeńko, kwiaty trzymają się długo, są śliczne, miseczkowate
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pink Swany
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i cały krzaczek - bardziej kompaktowy niż u białej
Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kolejna nowa angieleczka - England's Rose
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

James Galway
Obrazek

Swany
Obrazek

Walferdange - coraz bardziej podoba mi się ta róża
Obrazek

Colette
Obrazek

Obrazek

Obrazek
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Moniko, niewiele wiem o różach, ale miałam Claire Austin, w pierwszym roku w palącym słońcu,kwiat nie trzymał się nigdy długo potem posadzona do cienia, okazała się doskonała, długo trzymała kwiat. urosła i wreszcie zaczynała być pękną różą, niestety ta zima mnie jej pozbawiła.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”