Będę ja oglądać u Ciebie. Wracając do Colett, nie pamiętam czy ona kwitnie cały sezon, czy ma przerwę w kwitnieniu.
Jak Edenki się sprawują. Nadchodzą cieplutkie noce, tylko patrzeć jak kwiaty sie wysypią.

Wydaje mi się mimo wszystko, że ładniejsza rózowaJule pisze:Faktycznie ladniutka ta Swany. Mowisz ze ma ladnieszy kwiat od bialasa? hmmm mojej bialej nic nie brakuje, kwiat ma bardzo rozetkowaty a w tym roku dodatkowo wiekszy niz rok wczesniej.
Ja też nie pamiętam, ale chyba Colette ma przerwę. Póki co kwitnie szaleńczomajka411 pisze:Moniczko, Colett szaleje
![]()
Pink Swany, to piękny krzew i ładne kwiaty.
Będę ja oglądać u Ciebie. Wracając do Colett, nie pamiętam czy ona kwitnie cały sezon, czy ma przerwę w kwitnieniu.
Jak Edenki się sprawują. Nadchodzą cieplutkie noce, tylko patrzeć jak kwiaty sie wysypią.
Nie wiedziałam, że tam będą zamówieniaedulkot pisze:Moni różyczki szaleją i coraz bardziej zachwycają![]()
Swany czy różowa czy biała jest równie śliczna.![]()
Wracając do tych grubiutkich mumii mszyc to znalazłam takie na litewskiej stronie, tam gdzie mamy zamawiać jesienią. Miałam problem z tłumaczeniem ale trochę zrozumiałam. http://www.rozes.lt/lt/rozyno-dienorast ... ogija.html Ogólnie to mają dużo fajnych Wiadomości tylko trudno przetłumaczyć.
Skąd ja to znam, Aguś. Już część pustych miejsc po wypadniętych rózach załatałam nowymi, ale część wciąż czeka na zakup nowych krzaczków.AGNESS pisze:Moniś i róże i dodatki do róż bajeczne...... wciąż kombinuję co to by dosadzić do towarzystwa królowym, żeby było jak najpiękniej....niestety w tym roku mam ponad połowę mniej takich dylematów bo mnóstwo róż mi wypadło
Munstead Wood coraz bardziej mnie zachwyca - rośnie jak na patelni, gdzie prażące słońce cały dzień, a mimo to nie przypala kwiatu, nie osypuje się, wciąż kwitnie ten sam kwiat. Wydawało mi się, że będzie mniej trwały niż Claire Austin, a tymczasem okazuje się, że on wciąż świeżutki, a Claire osypała się w drugi dzień od rozwinięcia kwiatu. James Galway również świetny - trwałe kwiaty, super zdrowie, obfite kwitnienieMaddy77 pisze:Munstead Wood i James Galway moja wielka miłość. Póki co nie mam żadnej, ale są na liście do kupienia
. Póki co z wielką przyjemnością będę tu zaglądać i delektować się ich pięknem
.
Zgadzam się, Wandziu, dodatki górąwanda7 pisze:"Dodatki" są bardzo ważne. A nawet bym powiedziała kluczowe. Tak jak torebka, kolczyki, bransoletka. Bez nich jest nudno i monotonnie. NIech więc nam żyją dodatki