Ogródek KLEO

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek KLEO

Post »

Oj ciężko wybierać między odmianami róż, każda jest piękna na swój sposób, a to piękny kolor, a to kształt kwiatów, a to zapach cudowny, trudny wybór. Jest tyle przepięknych odmian, U mnie na bazarku w tym roku pokazały się piękne róże olbrzymich rozmiarów, w sobotę nabyłam trzy sztuki. Nie były tanie (60 zł), ale tak dużych róż jeszcze w sprzedaży nie widziałam. Nabyłam dwie pienne, miały 120-150 cm wysokości, i jedną okrywową. Po prostu cuda!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W ogrodzie ciągle coś się zmienia, jedne kwiaty zakwitają, inne przekwitają.

A to chyba ostatnie w tym sezonie zdjęcia piwonii:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Kleo, ta szałwia[ denaturowa? :wink: ] to omszona? jeśli tak to ją mam w sporej ilości ;:3
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Masz wspaniałą kolekcje róż ;:63 Cudne...
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zakupy super, gratuluję. ;:138
Szczególnie ta okrywowa taka słodka. Wiesz co to za odmiany?
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Basiu , ale pięknoty kupiłaś . Patrząc na foty stwierdzam , ze warte tej kasy .
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Róże urody cudnej! a poproszę o nazwę tej okrywowej, przesłodka :wink:
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Basiu piękne te róże! Kwiaty rzeczywiście wielkie! A ta okrywowa ma ciekawy kształt kwiatu.
W końcu i u mnie pierwsza róża (pienna) zakwitła - niestety nie znam odmiany.
Natomiast peonie rewelacyjne, oj w tak różnych kolorkach to jeszcze nie widziałem.
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28

Post »

Kleo wszystkie zdjęcia fantastycznie oddają urok Twoich roślin,ale róże i piwonie zwalają z nóg ;:oj
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit Kleo
Róże powalające- cena zresztą też. Ale jest na co popatrzeć. Znów nabieram ochoty na nie. Piwonie- dech zapiera. Czy u Ciebie jeszcze kwitną, czy to zdjęcia wcześniejsze? Ja mam dwie bordowe, ale nawet nie pamiętam jak dawno opadły, a jedna z nich miała półcień.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kleo, piękny ogród, miło pozwiedzać Twoje zakątki..rabatki wypielęgnowane i cudnie kwitnące, trawniczek jak w angielskim klubie golfowym, a różyczki...brak słów ;:180
Amadeusz juz u Ciebie kwitnie, ciekawa jestem jak się sprawuje? Mam go od ubiegłej jesieni, gdy wyjezdzalam, cały był w pąkach, bardzo jestem ciekawa tej róży... ;:173 First Lady też piękna, chciałabym zeby szybko się rozrosla, marzy mi się parawan przy ogrodzeniu z tej róży.. ;:170 Angielska NN bardzo ładna - choć nie przepadam za żółtymi, ten kwiat w kolorze Creme Brulee jest naprawdę uroczy ;:131
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

izaziem pisze:Kleo, ta szałwia[ denaturowa? :wink: ] to omszona? jeśli tak to ją mam w sporej ilości ;:3
No właśnie nie wiem, czy ona jest omszona. Kwiaty ma jakięś inne, takie do szarłata podobne. Niebawem zakwitnie to zrobię fotki.
Izo róże dokupuję co roku po parę sztuk. Niestety po tej zimie mam ubytki i muszę je uzupełnić. A tej wiosny róże ne są tanie........ :roll:
Beata - no właśnie wszystkie róże, które kupiłam były bez nazw. W wolnej chwili wyszukam w internecie i podpiszę.
Agnieszko - mocno się zastanawiałam przy cenie róż, ale uzależnienie okazało się silniejsze!
Kornelio - wszystkim widzę przypadła do gustu okrywówka, a moją faworytką jest biała pnąca. Do tego przecudnie pachnie. Tak jak pisałam postaram się ją zidentyfikować i podam nazwę.
Remi - to jest właśnie zmora, pełno w sprzedaży róż bezimiennych. Ja wcześniej wklejałam zdjęcie takiej pnącej pomarańczowej, kupionej bez nazwy i nawet na forum nikt mi jej nie rozpoznał. Szukałam w internecie , w katalogach i nic! To jest mocno denerwujące. Choć też ekscytujące, czeka się co z takiej róży wyrośnie.
Jacku - róże i piwonie to moim zdaniem najpiękniejsze kwiaty w ogrodzie.
Jolu - to są aktualnie kwitnące piwonie. Zdjęcia robiłam w niedzielę. Niestety te które kwitły wcześniej zostały mocno uszkodzone przez padający deszcz. Mam po prostu sporo odmian i one kwitną w różnych terminach. Przy normalnej pogodzie potrafią kwitnąć miesiąc, jedne po drugich.
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Piękne zakupy różowe .Ta biała przepięknie wygląda .
Ale masz dużo różnych piwonii .Czy wszystkie to duże krzaczki ?
Jak się nazywa ten pełny powojnik
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Fakt różane zakupy śliczne, ja jutro idę na giełdę sobie czegoś poszukać może jakaś okrywowa się trafi??
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Kasiek - mój Amadeus też kupiony w zeszlym roku na jesieni, na razie jest niezbyt duży, ale powoli puszcza nowe pędy. Nie jest to chyba róża która rosłaby dość szybko. First Lady po zimie jest mocno zmasakrowana, więc zbyt dużo kwiatów w tym roku pewnie nie będzie miała. A żółtych róż mam trzy sztuki i wkurza mnie to, że muszę z nich wybierać chrabąszcze, które zjadają kwiaty.

Andrzejku ten pełny clematis to Józefina. Kwitnie bardzo długo i ma przepiękne kwiaty. Tylko nie bardzo chce się piąć, musi być podwiązywany. A peonie mam różne, jedne to naprawdę duże krzaki, a inne kupione w ubiegłym roku dopiero się rozrastają. Nie mogę się oprzeć i co roku kupuję choć jedną. Największa moja piwonia wymarzła w tę zimę, miała zazwyczaj około 50 kwiatów. Teraz mam taką która ma około 30, jest więc sporo mniejsza.

Zeberko - ja do pewnego czasu wcale nie kupowałam okrywówek, nie podobały mi się, wolałam wielkokwiatowe. Ale faktem jest , że w sprzedaży też nie było w czym wybierać. Ale teraz to co innego, są tak piękne róże okrywowe że trudno nimi się nie zachwycać.
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Widzę, że masz sporo piwonii. Możesz mi polecić jakąś odmianę, która miałaby sterczące łodygi. Tak, żeby nie trzeba było podpierać kwiatów kijkami. Moja piwonia jest pod tym względem beznadziejna.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”