izaziem pisze:Kleo, ta szałwia[ denaturowa?

] to omszona? jeśli tak to ją mam w sporej ilości

No właśnie nie wiem, czy ona jest omszona. Kwiaty ma jakięś inne, takie do szarłata podobne. Niebawem zakwitnie to zrobię fotki.
Izo róże dokupuję co roku po parę sztuk. Niestety po tej zimie mam ubytki i muszę je uzupełnić. A tej wiosny róże ne są tanie........
Beata - no właśnie wszystkie róże, które kupiłam były bez nazw. W wolnej chwili wyszukam w internecie i podpiszę.
Agnieszko - mocno się zastanawiałam przy cenie róż, ale uzależnienie okazało się silniejsze!
Kornelio - wszystkim widzę przypadła do gustu okrywówka, a moją faworytką jest biała pnąca. Do tego przecudnie pachnie. Tak jak pisałam postaram się ją zidentyfikować i podam nazwę.
Remi - to jest właśnie zmora, pełno w sprzedaży róż bezimiennych. Ja wcześniej wklejałam zdjęcie takiej pnącej pomarańczowej, kupionej bez nazwy i nawet na forum nikt mi jej nie rozpoznał. Szukałam w internecie , w katalogach i nic! To jest mocno denerwujące. Choć też ekscytujące, czeka się co z takiej róży wyrośnie.
Jacku - róże i piwonie to moim zdaniem najpiękniejsze kwiaty w ogrodzie.
Jolu - to są aktualnie kwitnące piwonie. Zdjęcia robiłam w niedzielę. Niestety te które kwitły wcześniej zostały mocno uszkodzone przez padający deszcz. Mam po prostu sporo odmian i one kwitną w różnych terminach. Przy normalnej pogodzie potrafią kwitnąć miesiąc, jedne po drugich.