Mój skrawek ziemi - Gabriela - /cz. 1.r 2008/
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Rzeczywiście piękna kolekcja. Tyle odmian i w takich super kolorach. Gabi moje wyrazy uznania za tą kolekcję. 

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
chatte pisze:Masz Gabi nie tylko piękny ogród pełen wspaniałych roślin, ale jeszcze cudownych gości!![]()
Ja dla odmiany mam ropuchy i jaszczurki![]()
U Ciebie pewnie też są, tylko się tak nie afiszują ;)
Izuniu, bardzo bym chciała aby - jeśli są - afiszowały sie i u mnie te żyjątka i trochę Ci zazdroszczę że Ty możesz je podziwiać.
Empuza natura sama w sobie już jest piękna, a resztę robi aparat - dziękuję !empuza pisze:No nie wytrzymam![]()
kolejna osoba , która tak pięknie potrafi pokazać naturę.
Ogród cudny a oczko .... ach.... PIĘKNIE
Eee...tam Grzesiugrigori24 pisze:Gabi rośliny - zdjęcia jestem zauroczony jakość zdjęć profesjonalna. Jak Ty to robisz. Muszę koniecznie zmienić ten g.....sprzęt
.
Twoje zdjęcia aż się chce oglądać![]()
![]()
.

Alu, te buciory stoją już u mnie od wiosny zeszłego roku.alana pisze:Gabrysiu, ja się bardzo cieszę, że połknęłaś tego bakcyla fotograficznego, przynajmniej możemy podziwiać Twoje fotograficzne cuda, a zdjęcia to pełen profesjonalizm, super.
A czy ta kompozycja "gumakowo - bratkowa" to jakaś nowaCzy ja gapa dopiero teraz ją zauważyłam, bo spodobała mi się ogromnie, wygląda tak nietuzinkowo
Ale mogłaś nie widzieć, bo chyba tylko raz je gdzieś pokazałam.
Muszę ich trochę "odlakierować" bo słońce zrobiło już swoje.
Raczek pisze:Gabi świetne zdjęcia.
Oryginalne kolory tulipanów,fajny kącik wodno-wypoczynkowy.
Widzę,że ludzik z drewna zmienia sobie miejsca wypoczynku.![]()
![]()
![]()
Niektóre kwiatki widzę po raz pierwszy w życiu:Trialla,truskawka ozdobne,
pięciornik poziomkowy.wilczomlecz.
Aniu, to inny ludzik

Ten to wędkarz, a tamten drugi robi za kwietnik.

kogra pisze:Gabi u mnie jest tak samo - ptaki kąpią się w wodzie i przylatują się napić wody. Przy okazji straszą ryby i od razu pojawiają się przy oczku moje kocice zainteresowane tym co się dzieje. Ale na szczęście dają ptakom spokój.
U Ciebie jak zwykle pięknie i kolorowo. Posiedziałam przy oczku, posłuchałam szumu wody i zmykam dalej.![]()
Grażynko, cóż by zrobiły biedne ptaszki gdyby nie było takich oczek ?
Pewnie by sobie poradziły, ale to taka radość gdy siedzisz i patrzysz jak one sobie urządzają kąpiel.
Anulko, aż tak źle ?aanula pisze:Nic nie powiem .... znowu mnie zamurowało![]()
![]()
brak słów ... Chyba zamówię sobie wizyte u psychologa ...
To może nie będę pokazywać zdjęć

Aniu, niestety nie znam nazwy. Ja wiem Ty masz takie same, oglądałam u Ciebie.Raczek pisze:Gabi może znasz nazwę tulipanów zaznaczonych strzałką?
Muszę poszperać w necie, może coś znajdę?
Pięknie dziękuję wszystkim za odwiedziny i miłe słowa.

Gabi piękne ujęcia, bogatej kolekcji tulipanów, jestem pod wrażeniem
Bardzo mi się podoba oczko wodne z tym orginalnym wędkarzem, super pomyślane
a relacja z kąpieli ptaszyny super, jak dobrze, ze ukazujesz nam, takie sceny, jako że jesteśmy częścią tego świata jest to nam bardzo potrzebne
Pozdrowionka i udanej majówki

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Tyle razy wychwalałam już twoje zdjęcia, więc teraz wychwalę oczko wodne. Naprawdę świetnie zaaranżowany kącik. Pomysłowe nasadzenia no i ten rybak
Jest boski! Czy to jest twoje dzieło, czy może kupiłaś go.
Ciekawa jestem, czy samemu trudno było by zrobić takiego wędkarza.
Odkąd mam oczko proszę męża o coś takiego a on ciągle się wykręca. W końcu stwierdził, że jeśli już tak chcę to trzeba go kupić, bo zrobić samemu to się nie da!

Ciekawa jestem, czy samemu trudno było by zrobić takiego wędkarza.

- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Gabriela
Grzesiu, po raz kolejny dziękuję Ci za miłe słowa.Grzegorz B pisze:Gabi piękne ujęcia, bogatej kolekcji tulipanów, jestem pod wrażeniem![]()
![]()
Bardzo mi się podoba oczko wodne z tym orginalnym wędkarzem, super pomyślane
a relacja z kąpieli ptaszyny super, jak dobrze, ze ukazujesz nam, takie sceny, jako że jesteśmy częścią tego świata jest to nam bardzo potrzebne
![]()
Majówka wprawdzie od wczoraj, ale u mnie zaczęła się nieciekawie

Było zimno i padał deszcz więc musieliśmy zbierać się do domu.
Dzisiaj zapowiada sie pięknie, świeci słoneczko, więc zaraz zbieram się na działkę i jeśli pogoda się nie zepsuje, wrócę dopiero wieczorem.
Tobie również życzę miłej i udanej majówki

- Gabriela
Wiolu, Nie daj się zwieść mężowi - to jest do zrobieniatulipanka pisze:Tyle razy wychwalałam już twoje zdjęcia, więc teraz wychwalę oczko wodne. Naprawdę świetnie zaaranżowany kącik. Pomysłowe nasadzenia no i ten rybakJest boski! Czy to jest twoje dzieło, czy może kupiłaś go.
Ciekawa jestem, czy samemu trudno było by zrobić takiego wędkarza.Odkąd mam oczko proszę męża o coś takiego a on ciągle się wykręca. W końcu stwierdził, że jeśli już tak chcę to trzeba go kupić, bo zrobić samemu to się nie da!

Moje ludziki robiłam z moim M, z klocków po ściętym drzewie.
Zresztą i ten podest na którym siedzi, i ta ławeczka ze "spodniowym" kwietnikiem tez robiona jest przez nas
Nie jest to trudne wystarczy tylko mieć równej grubości klocki, poprzycinać je i poskręcać.
Kącik wodno-wypoczynkowy dopiero będzie ciekawy jak wszystkie rośliny się rozrosną i urosną.
Dziękuję jeszcze raz

- Gabriela
bogusia177 pisze: Jeżeli mogę Gabrysiu ,to odpowiem Ani ---tulipany nazywają się Zombie mam takie same ,a o nazwie dowiedziałam się od Dawida ----tangel
Piękne masz oczko i wędkarz robi wrażenie
Bogusiu, pewnie że możesz !
Widzisz, ja czytałam u Ciebie o tych "Zombie"- a swoją droga straszna nazwa

Bogusia, ten wędkarz wyłapał już wszystkie rybki, została tylko jedna - "złota rybka"

Dzięki za odwiedzinki

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Dzięki Gabi.Gabriela pisze:
Wiolu, Nie daj się zwieść mężowi - to jest do zrobienia![]()
Moje ludziki robiłam z moim M, z klocków po ściętym drzewie.
Zresztą i ten podest na którym siedzi, i ta ławeczka ze "spodniowym" kwietnikiem tez robiona jest przez nas
Nie jest to trudne wystarczy tylko mieć równej grubości klocki, poprzycinać je i poskręcać.
Kącik wodno-wypoczynkowy dopiero będzie ciekawy jak wszystkie rośliny się rozrosną i urosną.
Dziękuję jeszcze raz
Ja to pokarzę mojemu mężowi - twoje słowa i tego wędkarza. Niech mu będzie wstyd!
- violetta
- 500p
- Od: 15 kwie 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Skorzystałam z zaproszenia i przespacerowałam się wśród twoich kwiatków w ten pochmurny deszczowy dzień. I taka była moja reakcja
tyle odmian tulipanów. Są przepiękne i bardzo oryginalne ozdoby. Od razu wesej bardziej kolorowo przy oczku.
Co do zwierzątek to miałam w zeszłym roku roku w oczku dwie zielone żabki i tak bardzo chciałam, żeby sie zadomowiły. Niestety po zimie żadna sie nie pokazała.
Zostały na pocieszenie rybki ptaszki kąpiące się w oczku.

tyle odmian tulipanów. Są przepiękne i bardzo oryginalne ozdoby. Od razu wesej bardziej kolorowo przy oczku.
Co do zwierzątek to miałam w zeszłym roku roku w oczku dwie zielone żabki i tak bardzo chciałam, żeby sie zadomowiły. Niestety po zimie żadna sie nie pokazała.
- Gabriela
Wiolu mam nadzieję że Twój M mnie nietulipanka pisze: Ja to pokażę mojemu mężowi - twoje słowa i tego wędkarza. Niech mu będzie wstyd!

Violetko, a może żabki jeszcze przyjdą ?violetta pisze:Skorzystałam z zaproszenia i przespacerowałam się wśród twoich kwiatków w ten pochmurny deszczowy dzień. I taka była moja reakcja![]()
Co do zwierzątek to miałam w zeszłym roku roku w oczku dwie zielone żabki i tak bardzo chciałam, żeby się zadomowiły. Niestety po zimie żadna się nie pokazała.
Trzeba mieć nadzieję - ja też mam, że jakaś zabłądzi i trafi do mnie.

.korzo_m pisze:Gabrysiu tak bardzo podobają mi się u Ciebie na działce Twoje pomysły na kwietniki, lawendowy z gumowców rewelacyjny. Widzę ,że u kwiatów lubisz kolor fioletowy i jego odcienie, cudowne są Twoje tulipany.[img]http://forumogrodnicze.info/images/smiles/smile071
Dorotko, powiem Ci szczerze, że lubię wszystkie kolory wśród kwiatów.
Inaczej jest z innymi rzeczami. np. z ubraniami

Priam, ja mam tulipany ale niestety nie znam nazwPriam pisze:No nie tym zestawieniem tulipanów mnie rozwaliłaś. Mam nadzieję ze jak bedziesz odwiedzała mój ogród to powiesz mi jakie mam odmiany ;)

Postaram się to zmienić

Dzięki Dewuka, może to nie talent tylko mi się udaje ?dewuka pisze:Oryginalna to ja nie będę - to cuda a nie zdjęcia. Masz talent dziewczyno. A zestawienie tulipanów mistrzostwo świata. Podziwiam różnorodność odmian i gatunków.