Mój skrawek ziemi - Gabriela - /cz. 1.r 2008/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rzeczywiście piękna kolekcja. Tyle odmian i w takich super kolorach. Gabi moje wyrazy uznania za tą kolekcję. ;:138
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

chatte pisze:Masz Gabi nie tylko piękny ogród pełen wspaniałych roślin, ale jeszcze cudownych gości! :D
Ja dla odmiany mam ropuchy i jaszczurki :lol:
U Ciebie pewnie też są, tylko się tak nie afiszują ;)

Izuniu,
bardzo bym chciała aby - jeśli są - afiszowały sie i u mnie te żyjątka i trochę Ci zazdroszczę że Ty możesz je podziwiać.

empuza pisze:No nie wytrzymam :shock: :oops: kolejna osoba , która tak pięknie potrafi pokazać naturę.
Ogród cudny a oczko .... ach.... PIĘKNIE
Empuza natura sama w sobie już jest piękna, a resztę robi aparat - dziękuję !

grigori24 pisze:Gabi rośliny - zdjęcia jestem zauroczony jakość zdjęć profesjonalna. Jak Ty to robisz ;:112 . Muszę koniecznie zmienić ten g.....sprzęt :;230 .
Twoje zdjęcia aż się chce oglądać ;:215 ;:215 ;:215 .
Eee...tam Grzesiu :oops:

alana pisze:Gabrysiu, ja się bardzo cieszę, że połknęłaś tego bakcyla fotograficznego, przynajmniej możemy podziwiać Twoje fotograficzne cuda, a zdjęcia to pełen profesjonalizm, super.
A czy ta kompozycja "gumakowo - bratkowa" to jakaś nowa :?: Czy ja gapa dopiero teraz ją zauważyłam, bo spodobała mi się ogromnie, wygląda tak nietuzinkowo :wink:
Alu, te buciory stoją już u mnie od wiosny zeszłego roku.
Ale mogłaś nie widzieć, bo chyba tylko raz je gdzieś pokazałam.
Muszę ich trochę "odlakierować" bo słońce zrobiło już swoje.

Raczek pisze:Gabi świetne zdjęcia.
Oryginalne kolory tulipanów,fajny kącik wodno-wypoczynkowy.
Widzę,że ludzik z drewna zmienia sobie miejsca wypoczynku. :D :D :D
Niektóre kwiatki widzę po raz pierwszy w życiu:Trialla,truskawka ozdobne,
pięciornik poziomkowy.wilczomlecz.

Aniu, to inny ludzik :lol:
Ten to wędkarz, a tamten drugi robi za kwietnik. :wink:

kogra pisze:Gabi u mnie jest tak samo - ptaki kąpią się w wodzie i przylatują się napić wody. Przy okazji straszą ryby i od razu pojawiają się przy oczku moje kocice zainteresowane tym co się dzieje. Ale na szczęście dają ptakom spokój.
U Ciebie jak zwykle pięknie i kolorowo. Posiedziałam przy oczku, posłuchałam szumu wody i zmykam dalej. :wink: :lol:

Grażynko,
cóż by zrobiły biedne ptaszki gdyby nie było takich oczek ?
Pewnie by sobie poradziły, ale to taka radość gdy siedzisz i patrzysz jak one sobie urządzają kąpiel.

aanula pisze:Nic nie powiem .... znowu mnie zamurowało ;:111 ;:111 ;:111 brak słów ... Chyba zamówię sobie wizyte u psychologa ... ;:31
Anulko, aż tak źle ?
To może nie będę pokazywać zdjęć :wink:

Raczek pisze:Gabi może znasz nazwę tulipanów zaznaczonych strzałką?
Aniu, niestety nie znam nazwy. Ja wiem Ty masz takie same, oglądałam u Ciebie.
Muszę poszperać w necie, może coś znajdę?

Pięknie dziękuję wszystkim za odwiedziny i miłe słowa.

Obrazek
Grzegorz B

Post »

Gabi piękne ujęcia, bogatej kolekcji tulipanów, jestem pod wrażeniem :shock: :shock: :shock: Bardzo mi się podoba oczko wodne z tym orginalnym wędkarzem, super pomyślane :D a relacja z kąpieli ptaszyny super, jak dobrze, ze ukazujesz nam, takie sceny, jako że jesteśmy częścią tego świata jest to nam bardzo potrzebne :wink:

Pozdrowionka i udanej majówki :wit
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Tyle razy wychwalałam już twoje zdjęcia, więc teraz wychwalę oczko wodne. Naprawdę świetnie zaaranżowany kącik. Pomysłowe nasadzenia no i ten rybak :shock: Jest boski! Czy to jest twoje dzieło, czy może kupiłaś go.
Ciekawa jestem, czy samemu trudno było by zrobić takiego wędkarza. ;:171 Odkąd mam oczko proszę męża o coś takiego a on ciągle się wykręca. W końcu stwierdził, że jeśli już tak chcę to trzeba go kupić, bo zrobić samemu to się nie da!
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Raczek pisze:Gabi może znasz nazwę tulipanów zaznaczonych strzałką?

Obrazek
Jeżeli mogę Gabrysiu ,to odpowiem Ani ---tulipany nazywają się Zombie mam takie same ,a o nazwie dowiedziałam się od Dawida ----tangel
Piękne masz oczko i wędkarz robi wrażenie ;:111
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzegorz B pisze:Gabi piękne ujęcia, bogatej kolekcji tulipanów, jestem pod wrażeniem :shock: :shock: :shock: Bardzo mi się podoba oczko wodne z tym orginalnym wędkarzem, super pomyślane :D a relacja z kąpieli ptaszyny super, jak dobrze, ze ukazujesz nam, takie sceny, jako że jesteśmy częścią tego świata jest to nam bardzo potrzebne :wink:

Pozdrowionka i udanej majówki :wit
Grzesiu, po raz kolejny dziękuję Ci za miłe słowa.
Majówka wprawdzie od wczoraj, ale u mnie zaczęła się nieciekawie :cry:
Było zimno i padał deszcz więc musieliśmy zbierać się do domu.
Dzisiaj zapowiada sie pięknie, świeci słoneczko, więc zaraz zbieram się na działkę i jeśli pogoda się nie zepsuje, wrócę dopiero wieczorem.
Tobie również życzę miłej i udanej majówki ;:100
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tulipanka pisze:Tyle razy wychwalałam już twoje zdjęcia, więc teraz wychwalę oczko wodne. Naprawdę świetnie zaaranżowany kącik. Pomysłowe nasadzenia no i ten rybak :shock: Jest boski! Czy to jest twoje dzieło, czy może kupiłaś go.
Ciekawa jestem, czy samemu trudno było by zrobić takiego wędkarza. ;:171 Odkąd mam oczko proszę męża o coś takiego a on ciągle się wykręca. W końcu stwierdził, że jeśli już tak chcę to trzeba go kupić, bo zrobić samemu to się nie da!
Wiolu, Nie daj się zwieść mężowi - to jest do zrobienia :wink:
Moje ludziki robiłam z moim M, z klocków po ściętym drzewie.
Zresztą i ten podest na którym siedzi, i ta ławeczka ze "spodniowym" kwietnikiem tez robiona jest przez nas
Nie jest to trudne wystarczy tylko mieć równej grubości klocki, poprzycinać je i poskręcać.
Kącik wodno-wypoczynkowy dopiero będzie ciekawy jak wszystkie rośliny się rozrosną i urosną.
Dziękuję jeszcze raz ;:168
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bogusia177 pisze: Jeżeli mogę Gabrysiu ,to odpowiem Ani ---tulipany nazywają się Zombie mam takie same ,a o nazwie dowiedziałam się od Dawida ----tangel
Piękne masz oczko i wędkarz robi wrażenie ;:111

Bogusiu, pewnie że możesz !
Widzisz, ja czytałam u Ciebie o tych "Zombie"- a swoją droga straszna nazwa ;:202 ale myślałam, że to chodzi o czerwone.
Bogusia, ten wędkarz wyłapał już wszystkie rybki, została tylko jedna - "złota rybka" :wink:
Dzięki za odwiedzinki ;:196
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Gabriela pisze:
Wiolu, Nie daj się zwieść mężowi - to jest do zrobienia :wink:
Moje ludziki robiłam z moim M, z klocków po ściętym drzewie.
Zresztą i ten podest na którym siedzi, i ta ławeczka ze "spodniowym" kwietnikiem tez robiona jest przez nas
Nie jest to trudne wystarczy tylko mieć równej grubości klocki, poprzycinać je i poskręcać.
Kącik wodno-wypoczynkowy dopiero będzie ciekawy jak wszystkie rośliny się rozrosną i urosną.
Dziękuję jeszcze raz ;:168
Dzięki Gabi.
Ja to pokarzę mojemu mężowi - twoje słowa i tego wędkarza. Niech mu będzie wstyd!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p
Od: 15 kwie 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Skorzystałam z zaproszenia i przespacerowałam się wśród twoich kwiatków w ten pochmurny deszczowy dzień. I taka była moja reakcja ;:154
tyle odmian tulipanów. Są przepiękne i bardzo oryginalne ozdoby. Od razu wesej bardziej kolorowo przy oczku.
Co do zwierzątek to miałam w zeszłym roku roku w oczku dwie zielone żabki i tak bardzo chciałam, żeby sie zadomowiły. Niestety po zimie żadna sie nie pokazała.
Zostały na pocieszenie rybki ptaszki kąpiące się w oczku.
Z wiosną nadzieje rosną. Wiola
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Bogusiu dzięki za identyfikacje tulipanów. :D :D
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gabrysiu tak bardzo podobają mi się u Ciebie na działce Twoje pomysły na kwietniki, lawendowy z gumowców rewelacyjny. Widzę ,że u kwiatów lubisz kolor fioletowy i jego odcienie, cudowne są Twoje tulipany. ObrazekObrazekObrazek
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

No nie tym zestawieniem tulipanów mnie rozwaliłaś. Mam nadzieję ze jak bedziesz odwiedzała mój ogród to powiesz mi jakie mam odmiany ;)
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Oryginalna to ja nie będę - to cuda a nie zdjęcia. Masz talent dziewczyno. A zestawienie tulipanów mistrzostwo świata. Podziwiam różnorodność odmian i gatunków. :shock:
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tulipanka pisze: Ja to pokażę mojemu mężowi - twoje słowa i tego wędkarza. Niech mu będzie wstyd!
Wiolu mam nadzieję że Twój M mnie nie :pogon ;:112

violetta pisze:Skorzystałam z zaproszenia i przespacerowałam się wśród twoich kwiatków w ten pochmurny deszczowy dzień. I taka była moja reakcja ;:154
tyle odmian tulipanów. Są przepiękne i bardzo oryginalne ozdoby. Od razu wesej bardziej kolorowo przy oczku.
Co do zwierzątek to miałam w zeszłym roku roku w oczku dwie zielone żabki i tak bardzo chciałam, żeby się zadomowiły. Niestety po zimie żadna się nie pokazała.
Zostały na pocieszenie rybki ptaszki kąpiące się w oczku.
Violetko, a może żabki jeszcze przyjdą ?
Trzeba mieć nadzieję - ja też mam, że jakaś zabłądzi i trafi do mnie. :wink:

korzo_m pisze:Gabrysiu tak bardzo podobają mi się u Ciebie na działce Twoje pomysły na kwietniki, lawendowy z gumowców rewelacyjny. Widzę ,że u kwiatów lubisz kolor fioletowy i jego odcienie, cudowne są Twoje tulipany. Obrazek[img]http://forumogrodnicze.info/images/smiles/smile071
.

Dorotko, powiem Ci szczerze, że lubię wszystkie kolory wśród kwiatów.
Inaczej jest z innymi rzeczami. np. z ubraniami :wink:

Priam pisze:No nie tym zestawieniem tulipanów mnie rozwaliłaś. Mam nadzieję ze jak bedziesz odwiedzała mój ogród to powiesz mi jakie mam odmiany ;)
Priam, ja mam tulipany ale niestety nie znam nazw :cry:
Postaram się to zmienić :wink:

dewuka pisze:Oryginalna to ja nie będę - to cuda a nie zdjęcia. Masz talent dziewczyno. A zestawienie tulipanów mistrzostwo świata. Podziwiam różnorodność odmian i gatunków. :shock:
Dzięki Dewuka, może to nie talent tylko mi się udaje ? :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”