dewuka pisze:Ale zakupy zrobiłaś - no, no, no. Takiego dendrobium jeszcze nie widziałam.Co za okazy. O katlei nie wspominając.
Dendrobia były szczególnie piękne

Wciągające są te storczyki...Ciężko powiedzieć sobie stop

dewuka pisze:Ale zakupy zrobiłaś - no, no, no. Takiego dendrobium jeszcze nie widziałam.Co za okazy. O katlei nie wspominając.
Paphiopedilum też był super wybór,szalenie ciekawe formy tak, że zaczynają mi się też podobać ten, który jest u nas to"pikuś" wobec tych na wystawie, te skręcone płatki..., ekstra byłyMeggi pisze:A ja dziś wybieram się kupić sobie jakieś cacko. I co ja teraz wybiorę?![]()
Twój Paphiopedilum oczarował mnie do granic możliwości, podobnie jak i reszta kolekcji. Jak wrócę dziś z większą ilością kwiatów to powiem mężowi, że to Wasza sprawka
to już nałóg storczykowy?Storczykowa pisze:ja też nie potrafie sobie powiedzieć stop... mam bzika na punkcie storczyków i marzy mi się ogromna kolekcja... zwłaszcza, jak widzę Phalaenopsisa lub Vandę, mam ochotę sobie go kupić
Dzięki za odwiedzinyzuzulec pisze:MarioTereso,
w sumie dopiero teraz udało mi się przeczytać posty w Twoim wątku ... i muszę Ci powiedzieć, że dziękuję sobie za te chwile spędzone tutaj, bo mogłam "do bólu" napatrzeć się ma Fire Bird. Jejku, chodzi on za mną od długiego czasu, niestety w mojej miejscowości raczej nie spotykany. Może w przyszłym sezonie podpytam w zaprzyjaźnionej kwiaciarni, czy istnieje szansa zamówienia takiego cuda. Zapewne byłaby możliwość zakupu na wystawie, ale ta akurat, szykująca się w Szczecinie, wypada w dniach, gdy będę siedziała na uczelni .. normalnie cios w serce. Chyba, że kiedys wybiorę się w odleglejszą część Polski.
Ale dodam, że w sumie to urzekły mnie wszystkie Twoje cuda, bo przecież nikt obojętnie koło takiego piękna nie jest w stanie przejść ;)