"Tygrysek","Kleksik"i in. MariiTeresy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

dewuka pisze:Ale zakupy zrobiłaś - no, no, no. Takiego dendrobium jeszcze nie widziałam. :shock: Co za okazy. O katlei nie wspominając. :lol:

Dendrobia były szczególnie piękne :) ,ciężko było się zdecydować na tylko jedno.
Wciągające są te storczyki...Ciężko powiedzieć sobie stop :)
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Meggi pisze:A ja dziś wybieram się kupić sobie jakieś cacko. I co ja teraz wybiorę? :roll:
Twój Paphiopedilum oczarował mnie do granic możliwości, podobnie jak i reszta kolekcji. Jak wrócę dziś z większą ilością kwiatów to powiem mężowi, że to Wasza sprawka :lol:
Paphiopedilum też był super wybór,szalenie ciekawe formy tak, że zaczynają mi się też podobać ten, który jest u nas to"pikuś" wobec tych na wystawie, te skręcone płatki..., ekstra były :)
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

MariaTeresa dziękuję za informację o cenie ;:196 Dobrze, że na wystawie będzie ze mną mąż, bo on to potrafi powiedzieć STOP kupowaniu kolejnych storczyków ;:192
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ja też nie potrafie sobie powiedzieć stop... mam bzika na punkcie storczyków i marzy mi się ogromna kolekcja... zwłaszcza, jak widzę Phalaenopsisa lub Vandę, mam ochotę sobie go kupić :)
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Storczykowa pisze:ja też nie potrafie sobie powiedzieć stop... mam bzika na punkcie storczyków i marzy mi się ogromna kolekcja... zwłaszcza, jak widzę Phalaenopsisa lub Vandę, mam ochotę sobie go kupić :)
to już nałóg storczykowy? :) prawda ?
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj prawda, prawda. Ostatnio po wizycie w 2 szklarniach wróciłam bez storczyka i byłam bardzo, bardzo rozczarowana. :wink:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja też bym była rozczarowana, gdybym z wystawy wróciła bez storczyka... chyba rzeczywiście jestem od nich uzależniona. nie mogę bez nich wytrzymać.dzisiaj moja kolekcja się powiększyła, bo tata mi kupił Phalaenopsisa (biało-rózowy, nieduży,zrobie mu fotkę jak otworzy więcej pąków) i podzieliłam przerośniętą Cattleyę na 3 części.
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to odratowany flaczek kupiony przez m. na wyprzedaży, nadal nie "kipi"energią chociaż wypuszcza liść, kwiaty, i parę dosłownie korzonków Obrazek
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

MarioTereso,

w sumie dopiero teraz udało mi sie przeczytać posty w Twoim wątku ... i muszę Ci powiedzieć, że dziękuję sobie za te chwile spędzone tutaj, bo mogłam "do bólu" napatrzeć się ma Fire Bird. Jejku, chodzi on za mną od długiego czasu, niestety w mojej miejscowości raczej nie spotykany. Może w przyszłym sezonie podpytam w zaprzyjaźnionej kwiaciarni, czy istnieje szansa zamówienia takiego cuda. Zapewne byłaby możliwość zakupu na wystawie, ale ta akurat, szykująca się w Szczecinie, wypada w dniach, gdy będę siedziała na uczelni .. normalnie cios w serce. Chyba, że kiedys wybiorę się w odleglejszą część Polski.
Ale dodam, że w sumie to urzekły mnie wszystkie Twoje cuda, bo przecież nikt obojętnie koło takiego piękna nie jest w stanie przejść ;)
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Flaczek nie flaczek ale jaki uroczy. :lol:
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

Mario Tereso widzę że tego falka z ostatniej fotki mamy takiego samego - normalnie bliźniaki ;)
Obrazek

;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

miaaa pisze:Mario Tereso widzę że tego falka z ostatniej fotki mamy takiego samego - normalnie bliźniaki ;)
Obrazek

;:3 ;:3 ;:3
Rzeczywiście bardzo podobne :) :D
próbowałam znależć mu rodzinę tu:http://newsletterwinplusorchids.com/
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bardzo ładne Phalaenopsisy.
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zuzulec pisze:MarioTereso,

w sumie dopiero teraz udało mi się przeczytać posty w Twoim wątku ... i muszę Ci powiedzieć, że dziękuję sobie za te chwile spędzone tutaj, bo mogłam "do bólu" napatrzeć się ma Fire Bird. Jejku, chodzi on za mną od długiego czasu, niestety w mojej miejscowości raczej nie spotykany. Może w przyszłym sezonie podpytam w zaprzyjaźnionej kwiaciarni, czy istnieje szansa zamówienia takiego cuda. Zapewne byłaby możliwość zakupu na wystawie, ale ta akurat, szykująca się w Szczecinie, wypada w dniach, gdy będę siedziała na uczelni .. normalnie cios w serce. Chyba, że kiedys wybiorę się w odleglejszą część Polski.
Ale dodam, że w sumie to urzekły mnie wszystkie Twoje cuda, bo przecież nikt obojętnie koło takiego piękna nie jest w stanie przejść ;)
Dzięki za odwiedziny :D ,Lucynko i za wiele miłych słów :D :D :D
Twoje storczyki też mnie zachwycają, szczególnie te cambrie....a katlejka też mi się marzy taka żółta z czerwonawą warżką jaką widziałam w Twoim wątku :) Bardzo proszę napisz co u niej słychać a tym razem zostawię ślad mojej bytności u Ciebie....

Storczykowa,Twoje oglądać to też była dla mnie czysta przyjemność :) :) :D
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

MarioTereso - :oops: wstyd się przyznać - zakatrupiłam ją. Ale wydaje mi się, że może od początku było cos z nią nie tak, bo chyba dosyć szybko "padła". W każdym razie, na chwilę obecną Katlejom mówię "dość". W sumie to innym storczykom też musze podziękować, bo niestety parapety nie chcą być z gumy i już nic na nich sie nie mieści. Dodatkowo teraz w słoneczne dni, muszę wszystko ściągać z parapetów, bo inaczej rośliny się zagotują i nic z nich nie będzie ... takie moje małe problemy .. ;)
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”