Jule, moje białe były żółte

Helenko, moja lawenda też marnie kwitła w pierwszym sezonie. Przycinaj ją, jak się zagęści to będzie więcej kwiatków. Dobrze jej również zrobi nawóz dla kwitnących.
Olu, dziękuję za link

Gosiu, mi też się bardzo podoba ta ostróżka, żałuję tylko że w tym roku kępa jest znacznie mniejsza niż kiedy kupowałam.
Marla, witaj

Zapraszam częściej i życzę miłego czytania i oglądania.
Chętnie oglądam małe ogrody i sposoby ich zagospodarowania. Masz swój wątek?
Pozdrawiam
Iza, nasz kos preferował w tamtym roku zielone truskawki i kiełkujące warzywa (ogórki i fasolę).
Pod daszkiem stawiamy grill, krzesła, rower itp, rosnąca przy drabince hortensja pnąca miała zasłonić ten bajzelik. Jest jeszcze mała więc niezbyt dobrze wywiązuje się z zadania, dlatego doczepiliśmy do drabinki matę z trzciny.

rabaty przy tarasie

Na dwóch grządkach mam karłową fasolkę szparagową. Na lewej wykiełkowała bez problemów, na prawej były cyrki, bo zaczęło ją coś ogryzać i po kilku dniach miałam same gołe kikutki bez liści. Wysiałam w domu w wielodoniczkach i posadziłam kilkucentymetrowe sadzonki z rozwiniętymi liśćmi. Dla ochrony przykryłam 'kapeluszami' i siatką i postawiłam na straży czarnego dziobatego. Brakuje tylko drutu kolczastego i pola minowego

Po pergoli wspinają się dwie odmiany winorośli. Są młode, sadzone w zeszłym roku, więc owoców jeszcze nie będzie.