Szaleństwo ogrodowe Agusi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Szaleństwo ogrodowe Agusi

Post »

Agusia ale masz piękne wszystkie roślinki,takie różnorodne i kolorowe.Orliki.ostróżki.... ;:oj ;:224 Czy te warzywka to Ty sadziłaś?No ,a nie ma nich żadnych nieproszonych gości? ;:219 ;:185 ;:333
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46

Post »

Wszysciutkie warzywka siałam i sadziłam samodzielnie :tan a gości to jakich masz na myśli? Takich dwunożnych czy latajacych? Jeśli mszyce to miałam i to masę, najpierw mój pryskał wybiórczo, tam gdzie siedzialy,ale ostatnio kazałam mu pryskać wszystko po kolei, oprócz truskawek i groszku, bo nie szło tego opanować, nawet na selerach siedziały ;:145
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś tak sobie pomyślałam,że w lipcu byłaby okazja wpaść do Ciebie i wtedy mogłabym przywieźć Ci trochę roślinek.
Moja córka w lipcu wyjeżdża z rodzinką chyba na 2 tygodnie i wtedy oboje z mężem często jesteśmy w Iławie aby mieć baczenie na ich dom. Zapomniałam nazwę Twej miejscowości ale jeszcze jest czas aby sprawdzić czym do Ciebie dojechać.
Co Ty na to ?
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Krysiu - zapraszam, ale fajnie by było ;:215 tylko nie w okolicach 20 lipca, ale to dasz znać dokładnie kiedy mogłabyś przyjechać :wit

Babalice tak sie nazywa moje wygwizdowo, a dojechać można albo samochodem, albo pociągiem do Lipinek, z dworca mogę Cię odebrać ;:108
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agusia :wit :wit Witaj ;:196 Dawno tu nie zaglądałam a tu tak ładnie ;:63 ;:63 ;:63 ;:63 I kwiaty i warzywka - śliczne , dorodne , zdrowe ;:108
Nie będę wymieniać , bo musiałabym wszystko wymieniać po kolej - cudnie- tak trzymaj ;:108
ale ja jestem głupia ;:223 ;:223 ;:223 ;:223 wyrwałam Wieczornik , wcześniej wytargałam dzwonki - ja nie mogę , a tak myślałam że powinien już kwitnąć ;:14 ;:14
Pozdrawiam i życzę dużo słoneczka ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Tereniu - szkoda że wyrwałaś wieczornik, bo nie poczujesz tego wspaniałego zapachu, no i nie ma możliwości sie wysiać, ale jakby co to służe siewkami, bo na pewno sie pokażą ;:108

Wróciłam przed chwilą do lekarza, moja Hania ma ospę, a jutro są targi w Starym Polu, wiadomo że ona już na pewno nie pojedzie, a czy my? to sie okaże co będzie z resztą dzieciarni ;:219 a ja też sie trochę boję, bo sama nigdy nie mialam ospy, styczności z nią też nie bo i moja siostra też nie przechodziła tego choróbska, a ja mam dodatkowe obciążenie bo jednak ospa w ciąży to nie jest najlepsze zestawienie ;:202
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Dzisiaj byłam na targach w Starym Polu, pojechaliśmy rano, gorąco było tak strasznie, jak w tamtym roku padało ;:224
Trochę nakupowalam, ale nie dostałam tego co najbardziej chciałam, a mianowicie nie widziałam żadnych hortensji bukietowych, czy drzewiastych, tylko ogrodowe wszędzie królowały :evil:

Ale kupiłam azalie wielkokwiatowe
Obrazek Obrazek

clematisy
Obrazek

budleje i jagody goji
Obrazek Obrazek

bodziszek, zawilec i pierwiosnek
Obrazek Obrazek

jeżówki, przetacznik grzebieniasty i skabioza czerwona
Obrazek Obrazek
Obrazek

róża szczepiona rabatowa
Obrazek Obrazek

4 róże wielkokwiatowe z gołym korzeniem, mają być takie (już wsadzone do gruntu, nie robiłam zdjęć bo na razie nie są ciekawe)
Obrazek Obrazek Obrazek

i oczywiście żurawki
-Sweet Tea
- Autumn Leaves
- Peach Crisp
- Obsydian
-Mistic Mist
Tiarelle
- Oregon Trails
- Candy Striper
Obrazek Obrazek

i 4 sadzonki poziomek zwykłych bo moje coś w tym roku są nie tego, też już wsadzone do gruntu

W sumie targi udane, wyjeżdżaliśmy do domu ok 14, ciekawe czy w Starym Polu później nie padało, bo jak odjeżdżaliśmy to zaczynały sie zbierać chmury ;:131
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Ach, zapomniałam napisać że na zdjęciu z żurawkami jest też brunera, kupiłam w miejsce tej co mi wymarzła :heja
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agusia :wit :wit Cudne zakupy ;:138 ;:138 ;:138 Ale będziemy cieszyć oczy ;:108 Niech pięknie rosną ;:108
Zdrówka dla córci i dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wieści w temacie zdrowia paskudne bo faktycznie Twój stan wymaga szczególnej troski a tu taka wpadka ... .
Trzeba byc dobrej myśli .
A na targach zaszalałaś i sporo kasy poszło ale warto było. Budleje mi wymarzły więc już przestałam kupować ale może u Ciebie będzie im lepiej. Przetacznik "Christa" to jedno z ważniejszych moich chciejstw ale w miejscach gdzie zamawiałam inne roślinki tej akurat odmiany nie mieli. Miłej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Fantastyczne zakupy! ;:oj Jestem pod wrażeniem. Szkoda, że nie spotkamy się w niedzielę.
Hortensje bukietowe to przeważnie jesienią są. Teraz nie wyglądają zbyt ciekawie. Co do tych róż z gołym korzeniem to mam złe doświadczenia. Raczej nie przywiązuj się do myśli, że zakwitną Ci tak jak na zdjęciach. Ten sprzedający to "ściemniacz". Chociaż życzę Ci by byś miała takie jakie kupiłaś.
Mam nadzieję, że mała dzielnie znosi tę ospę. Życzę Wam wszystkim zdrowia i cierpliwości :wink:
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Tereniu - dziękuje ;:196

Krysiu - dziękuje, zdrówko się przyda ;:196 ;:196
Budleję miałam fioletową i też wymarzła mi tej zimy, ale to też moja wina, bo nie zrobiłam jej nawet kopczyka, wiec korzeń łatwo przemarzł ;:224
Przetacznik też był na mojej liście, i jak zobaczyłam to od razu musiałam kupić, w innym miejscu był większy ale po 15 zł, stwierdziłam że chyba mi tez urośnie i kupiłam mniejszego ale trochę tańszego, a różnica starczyła na sadzonkę poziomki :wink:

Izo - no zobaczymy co też wyrośnie mi z tych róż, 2 lata temu kupiłam 3 róże i jedna nie przetrzymała mi pierwszej zimy (też wtedy kupiłam błękitną, miałam ją zaznaczoną, ale ta właśnie mi przepadła) , ale pozostałe rosną i już niedługo będą kwitły ale mają rzeczywiście bardzo podobne do siebie kwiaty, ale nie pamiętam jakie kolory mialy mieć, a wtedy nie robiłam zdjęć ;:131
A w zeszłym roku właśnie w czerwcu kupiłam hortensję Annabell, i był wtedy wybór, i miałam nadzieję że teraz też coś kupię bo we wrześniu raczej nie będę miała szans jechać .Szkoda że nie spotkamy sie na targach, ale jednak dzisiaj nie dałabym rady jechać ;:185
Ale moja Annabelka będzie miała w tym roku kwiaty, już naliczyłam 5 pąków :tan
Hania na razie dobrze znosi chorowanie, nawet nie narzeka mocno na swędzenie, ale nie ma też tak dużo tych krost, pamiętam jak moja siostrzenica miała ospę i siostra robiła jej zdjęcie, to cała wyglądała jak muchomorek, nawet we włosach miała krosty, a moja ma na brzuchu, plecach, nogach i ręcach, twarz na razie jej ominęła wysypka, i lepiej aby tak zostało ;:333
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

łał ale szalenstwo coś wspaniałego takie targi ile wspaniałości zakupiłaś róże jak marzenie i żurawki hmmmm :wit
Ja w tym roku hortensję podziwiam i już skaczę z zachwytu że są na moich nowościach pączki :lol:
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Beatko - mam nadzieję że róże zakwitną tak jak to pokazano na zdjęciach ;:131

Dzisiaj większość powsadzałam, zostały mi jeszcze żurawki,ale aby im zrobić miejsce, musze troche trawnika wydziabać, wiec tą robotę zostawiłam sobie na jutro :heja

A dzisiaj rozwinęła mi się pierwsza lilia, to lilia azjatycka "Coctail Twins"
Obrazek Obrazek

niedługo rozwinie sie pierwszy maczek pełen z siewu od Eli-Tija
Obrazek

funkie i żurawki
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

dzwonki karpackie
Obrazek Obrazek

ostróżki
Obrazek Obrazek

i inne
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kwitnące żurawki
Obrazek Obrazek

pustynnik
Obrazek
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sypnęłaś kolorami az oczy bolą - po tych ostatnich deszczach i zwyżce temperatury rośliny oszalały.
Dosłownie widać jak rosną i słychać jak pąki kwiatowe pękają ...

Czy ta łączka to Macierzanka i co kwitnie na żółto ?

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”