Ogródek KaRo cz.3
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Krysiu!
Czy ktoś wczesniej wspominał o przeładowaniu ogrodu? Niczego takiego nie zauważyłam, wszystko jest jak trzeba. Niech , więc ta wiosna u Ciebie trwa i trwa....
Czy ktoś wczesniej wspominał o przeładowaniu ogrodu? Niczego takiego nie zauważyłam, wszystko jest jak trzeba. Niech , więc ta wiosna u Ciebie trwa i trwa....
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Krysiu, ale sprawia wrażenie duuużo większego. Masz tam tyle zakątków, że aż trudno uwierzyć, że to taki metrażKaRo pisze: Ogród mój jest niewielki ,max 400-450 m. ]

Oj tak zdrowie, póki człowiek młody nie myśli o tym ale z upływem lat wychodzą wariactwa młodości. U mnie właśnie dobry duszek od plewienia zaniemógłKaRo pisze: Jeszcze w ubiegłym roku przymierzałam się do stworzenia rosarium ...
niestety wysiadło zdrowie i to przesądziło o powstrzymaniu się przed nadmiernym rozbudowaniem ogrodu.

Oj tak masz w 100% racjęKaRo pisze: To ma być relax i przyjemność a nie ciężki obowiązek ,nie mogłabym tez patrzeć,jak wskutek moich zaniedbań coś by się marnowało..

Krysiu co z niego zrobiszKaRo pisze:Rabarbar dziś został ponownie sfotografowany - jest olbrzymi wręcz - bo niebawem zostanie ścięty do konsumpcji
potem jeszcze jedno cięcie konsumpcyjne i dalej będzie się panoszył już tylko dekoracyjnie ..

Jak najbardziej, szerokie liście z barwną ładygą znakomicie się prezentują koło oczkaKaRo pisze: Prawda że pięknie wygląda na grządce?..

Krysiu a u mnie w nocy spadł pierwszy majowy, ciepły deszcz, teraz znowu pada. Zawsze czekam na ten pierwszy deszcz, ponieważ powietrze jest tak żeśkie a rośliny dostają takiego kopa, że hej. Jak wstałem wyszedłem na zewnątrz oniemiałem, kasztanowiec się zazielenł, brzozy i inne drzewa również, wszystko stało się takie zieleńsze, żywsze, piękniejsze. Teraz się zacznie na dobre koszenie trawy, oj będzie ciężkoKaRo pisze:Wiosna jeszcze u mnie trwa w najlepsze... ale i tak najpiękniej będzie w maju,który właśnie się zaczął...
szczególnie po pierwszym deszczu...

A znasz może odmianę tych kremowych tulipanów

- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Krysieńko- bergenia urocza, wygląda jak poezja 
Wreszcie zidentyfikowałam swój nabytek, który w/g określenia sprzedawczyni, był hybrydową skalnicą - a to żagwin !
Tyle, że mój jest biały i faktycznie, posadziłam go wśród saxifragi
Przymus robienia porządków w ogródku ?
Właśnie o tym rozmawiałam dziś z wiekowym sąsiadem, który wpadł na " jednodniowy wypoczynek" i od rana biega z kosą, tomahawkiem i łopatą, nie wiedząc w co ręce włożyć.
A lata...już przyginają go do ziemi.
" Pani Droga, a jakże tu się nie schylić, gdy widzę, że chwast zagłusza kwiatuszka"?
Ot, i nasz "przymus"
I życzę nam, byśmy w jego wieku, miały taki widor, kondycję i chęci !

Wreszcie zidentyfikowałam swój nabytek, który w/g określenia sprzedawczyni, był hybrydową skalnicą - a to żagwin !
Tyle, że mój jest biały i faktycznie, posadziłam go wśród saxifragi

Przymus robienia porządków w ogródku ?
Właśnie o tym rozmawiałam dziś z wiekowym sąsiadem, który wpadł na " jednodniowy wypoczynek" i od rana biega z kosą, tomahawkiem i łopatą, nie wiedząc w co ręce włożyć.
A lata...już przyginają go do ziemi.
" Pani Droga, a jakże tu się nie schylić, gdy widzę, że chwast zagłusza kwiatuszka"?
Ot, i nasz "przymus"

I życzę nam, byśmy w jego wieku, miały taki widor, kondycję i chęci !
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Karuś, .......ach te kolory
Normalnie dech zapiera
Mam u siebie w P_O bergenię, oczywiście dużo mniejszą, ale jej liście ciągle są na brzegach brązowe
, czemu tak się dzieje? Czy to jakieś choróbsko grzybowe? Próbowałam pryskać ją Bravo, ale efektu właściwie nie było 

Mam u siebie w P_O bergenię, oczywiście dużo mniejszą, ale jej liście ciągle są na brzegach brązowe

Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
Witam.
Krystyno, Twój "busz" to coś wspaniałego, choćby z powodu braku chwastów, utrapienia wszystkich.
Bardzo dużo już kwitnie u Ciebie a to dopiero początek.
Ja dziś dosadziłem sporo roślinek ale tak sie narobiłem, że nie miałem już ochoty na dokumentację foto,
może jutro.
Jak malwy zniosły przeprowadzkę, nie klapnęły?
Pozdrawiam, Krzysztof.
Krystyno, Twój "busz" to coś wspaniałego, choćby z powodu braku chwastów, utrapienia wszystkich.
Bardzo dużo już kwitnie u Ciebie a to dopiero początek.
Ja dziś dosadziłem sporo roślinek ale tak sie narobiłem, że nie miałem już ochoty na dokumentację foto,
może jutro.
Jak malwy zniosły przeprowadzkę, nie klapnęły?
Pozdrawiam, Krzysztof.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Kryśko Twój ogród jest cudowny i wzór dla niejednego. Bardzo chciałabym mieć taki przeładowany ogród jak Twój.
Czytałam u Grzesia, że masz przytargane jakieś drzewa. No to znowu nas zaskoczysz jakąś wspaniałą kompozycją....na co czekamy z niecierpliwością. Mam nadzieję, że sama ich nie dźwigasz.
Pozdróweczki.

Czytałam u Grzesia, że masz przytargane jakieś drzewa. No to znowu nas zaskoczysz jakąś wspaniałą kompozycją....na co czekamy z niecierpliwością. Mam nadzieję, że sama ich nie dźwigasz.
Pozdróweczki.

-
- 500p
- Od: 17 lut 2008, o 22:48
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Tak Grzesiu ,to bezproblemowa roślina .
W bardzo krótkim czasie zaczyna wegetację i
chociaż listki ma jeszcze małe i niewiele ich ,to kwiaty są duże i jest ich dużo...
Dziś odwiedził mnie odważny gość
Nie bał się mnie nic a nic ... nie drgnął nawet przez cały czas jak stałam na skarpie i robiłam zdjęcia jemu i krzewom...
Nawet zgodził sie na sesję zdjęciową

Prawda,że piękny i odważny...

W bardzo krótkim czasie zaczyna wegetację i
chociaż listki ma jeszcze małe i niewiele ich ,to kwiaty są duże i jest ich dużo...
Dziś odwiedził mnie odważny gość
Nie bał się mnie nic a nic ... nie drgnął nawet przez cały czas jak stałam na skarpie i robiłam zdjęcia jemu i krzewom...
Nawet zgodził sie na sesję zdjęciową

Prawda,że piękny i odważny...

-
- 500p
- Od: 23 mar 2007, o 17:37
- kryska
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Pięknie i kolorowo u Ciebie Krysiu. Sasanki cudne, inne kwiatki też. Jednak mnie najbardziej zachwycają ciemierniki dlatego, że swymi kwiatami bardzo długo cieszą oczy i do tego o takiej porze roku. Zainteresowała mnie tiarella i bobrek - czy te rośliny lubią dużo wilgoci?
Dlaczego ja nie widzę rabarbaru u Ciebie na grządce? Czy to wina mojego wzroku czy może pora dnia /nocy/ nie ta?
Dlaczego ja nie widzę rabarbaru u Ciebie na grządce? Czy to wina mojego wzroku czy może pora dnia /nocy/ nie ta?
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska