Ogród Joli i Zbyszka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Joli i Zbyszka cz.2

Post »

A ja do tego kasztanowca dokuśtykałam i wiem, że to właśnie on kwitnie :) .
Widuję takie duże kasztanowce czerwone na trasie do Krakowa, przy pałacu w Śmiłowicach.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p
Od: 21 maja 2009, o 00:34

Post »

Witaj Jolu ! Teraz postanowiłam zajrzeć do Twojego ogródka wirtualnie i patrząc na zdjęcia wrócić myślami do niedzielnego spotkania. Wiesz na zdjęciach nie widać tego spadku terenu, który masz w ogrodzie a co dodaje mu dużo uroku. Wiem, wiem jest sporo kłopotu z jego koszeniem, ale coś za coś. I talk nie mogę się nadziwić jak można uzyskać taki gęsty trawnik. Posiadasz imponującą kolekcję żurawek. Nic tylko stać, patrzeć i podziwiać, co też robiłam. W oko wpadł mi też czerwony krwawnik - to chyba z tych mniej spotykanych, nieprawdaż ? Gdyby nie pomoc mojej rodziny nie zabrałabym się z tymi wszystkimi sadzonkami do domu, bo jak się przekonałam na spotkania ogrodnicze przyjeżdżać trzeba z dużym bagażnikiem. Sporo było osób u Ciebie i nie ze wszystkimi udało mi się porozmawiać. Myślę, że kiedyś to nadrobię. Dziś znowu buro za oknem a chce mi się zajrzeć do ogródka.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne masz orliki- ten bladorózowy szczególnie wpadł mi w oko.
Kasztanowiec niespotykany- u Ciebie w ogrodzie widziałam go pierwszy raz.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Śliczne ORLIKI - bardzo te kwiatuszki lubię :)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

No tak koleżanka dziś orlikowe pokazy nam zafundowała...a może kilka słów gdzie się dziś było?!
No że nowiutki ogródeczek się obejrzało też ani słówka ;:224
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Obrazek

lawenda
-Ula na ostatnim zdjęciu to rzeczywiście kasztan ale ja mam straszne opóźnienia ze zdjęciami. Tego orlika o który pytasz jeszcze nie obcięłam i mogę go zostawić na nasionka.

Obrazek

elsi-Elu ten kasztanowiec kwitł miesiąc teraz ma nawet kilka owoców.Mam nadzieję że z nogą już w porządku i nie kuśtykasz.

Obrazek
Moja Bowl of Beauty jakaś taka nie wykształcona.

Obrazek

madziarynka- Madziu zapraszam częściej masz tak blisko a ja pracuję w domu.

Obrazek

lemka77-Iduś mnie te pełne orliki nie bardzo się podobają no ale takie zeszły i kwitną.

Obrazek

Ewelinko ja też bardzo lubię orliki ale te o dużych kwiatach.

Obrazek

nirali- Kasiu już się poprawiam.Wczoraj byłam u naszej Kasi wyszabrowałam od niej samochód tawułek , potem zrobię zdjęcie.Odwiedziłyśmy też ogródek naszej nowej koleżanki Reni.No i cóż mogę napisać...... Za Kasi pomysłami nie nadążam, bo za każdym razem jak jestem to większość roślinek zmienia miejsce .Ogródek Reni bardzo pomysłowy i widać ze właścicielka bardzo się angażuje i ma sporo pomysłów, na kolana rzucił mnie skalniak a kość z kamieni rewelacja.Nie nadążałam za Renią i jej pomysłami ale mam nadzieję jeszcze nie raz gościć w tym ogródku i na bieżąco śledzić zmiany.Spotkanie było super i utwierdzam się w przekonaniu że Kasia ma jakieś zdolności przewidywania przyszłości.
Zdjęcia tawułek przed i po posadzeniu będą może jeszcze dzisiaj jak nie będzie znowu lało bo ja nie lubię pracować w deszczu.

Obrazek
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Jolu przywędrował do Ciebie z wątku lubelskiego obejrzałam cały wątek łącznie z I częścią i ..... ;:224 piękny ogród dopieszczony ;:138 Dlaczego ja tak daleko mieszkam ;:145 Bardzo spodobał mi się Cyprysik nutkajski' odmiany 'Pendula'' taki cudny płaczek jak długo jest u Was i czy rzeczywiście szybko rośnie ;:7
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Jolu tawułki są nieistotne!!
Ciekawiła mnie opinia o Reni ogródku ... a raczej Ona wypytywała o Twoje zdanie :uszy
Teraz wyczytałam że Madziarynka tez by się zaopiekowała tawułkami i mogłam Ci więcej dać to by sobie odebrała od ciebie bo ma bliżej.
Widzę że piwonie masz podobnie jak ja w jednej kępie dwa kolorki :)

Jolu nic wczoraj nie wspomniałaś a jakieś winko bym ''z Ciebie'' wyciągnęła ;:131
Samych radosnych chwil w życiu.Niech Cię nie trapią żadne zmartwienia, i niech się spełnią wszystkie marzenia.

Obrazek
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p

Post »

Pewnie, że bym się zaopiekowała tymi tawułkami, ale na razie to pooglądam jak je Jola posadzi ;) Kasiu a czy Renia ma już swój ogródek wirtualny czy dopiero się przymierza do założenia wątku? Chętnie bym zobaczyła jakieś zdjęcia ;)
Jolu orliki w pięknych kolorach. Jak już posadzisz tawułki to się pochwal. Na razie nie pada więc też się pewnie zapakuję na rower. Do Ciebie mam blisko, dziękuję za zaproszenie będę częściej zaglądać.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Ja też jestem ciekawa gdzie posadzisz tawułki.
Tobie sie ten różowy orlik nie podoba, a ja na takiego poluję już ze dwa sezony :lol:
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Jolu z okazji imienin życzę Ci pięknych dni,
pięknych chwil, cudownych pragnień, gwiazd w Twoich rękach i perełek w snach...
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Imieninki masz? To całuję mocno i ściskam ;:196 I buziaki przesyłam ;:196
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p

Post »

Uściski i toasty imieninowe i ode mnie :wit ;:63 ;:138 Za Twoje zdrowie mohito popijam w domciu - miałam się udać na miasto, ale się zasiedziałam na działce i już. ;:196
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Joluś, Twoje święto? to życzę Ci pięknych kwitnień i pięknych odrostów i przyrostów :D i wszystkiego naj naj ;:196
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

To jest moje nowe narzędzie pracy ,niektórzy z lubelskiego też już takie nabyli, a niektórzy będą mieli nabyte.Graczka jest super prawie sama gracuje.

Obrazek

edi13-Edytko odległości w obecnych czasach nie mają znaczenia a i przecież pociąg jest napisz tylko kiedy przyjeżdżasz .

Obrazek

nirali- Kasiu ja to tawułki nieistotne, dla czego tak lekceważąco wyrażasz się o moich krzaczkach :;230
Dzięki za życzenia ,co do winka to już wiesz.Pozdrów Renię i powiedz że cały czas czekam na wąteczek.

Obrazek

madziarynka-Madziu widzę że mohito bardzo teraz popularne, czekam na odwiedziny.Dziękuję za życzenia.

Obrazek

lemka77-Ida dla czego nie mówiłaś że Ci się podoba byśmy wykopały ale możesz po niego przyjechać w każdej chwili jakoś go namierzymy no i mogłam zostawić nasienniki żeby dojrzały a tak już wycięte.

Obrazek

IWONA1311, wanda7, lawenda- dziewczyny bardzo dziękuję za życzenia. ;:196

W niedzielę byłam ze Zbyszkiem na kolejnym spotkaniu forumowym u Tadeusza48.Wróciliśmy do domu po 20 i już nie miałam siły pisać. Spotkanie bardzo udane, masę spraw roślinnych zostało poruszonych i masę pytań i wątpliwości rozwianych. Ja oczywiście mam jeszcze sprawy do wyjaśnienia ale może do końca sezonu spotkań w ogrodach uda mi się na bieżąco wszystko wyjaśnić i dopytać.Pogoda nam dopisała, gospodarze mili i gościnni a i nam humory dopisały. Dobrze że u Tadzia byłam już drugi raz to trochę znałam jego ogród i mogłam odszukać swojego męża. :;230

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”