Dzisiaj pora pokazać trochę roślinek. Nowości niestety nie mam, jak na razie jest zakaz przynoszenia do domu czegokolwiek zielonego

Przepraszam za jakość, aparat znów stroi jakieś fochy, zawiesza się lub wyłącza mimo, że z baterią jest wszystko ok, więc musiałam sobie radzić telefonem, a i światło miałam kiepskie.
Na początek może przypomnę storczyka.
Domimika pisze:
Z tego co pamiętam był kupiony w sierpniu, dziś nie wygląda już tak okazale, ale te badyle które widać na zdjęciu niżej to wciąż te same pędy- roślinka ciągle przedłuża je od prawie roku.
Tak wygląda moja donica kaktusowa. Zwłaszcza opuncja albata ruszyła ze wzrostem, te trzy segmenty na górze wypuściła tej wiosny.
Kolejna opuncja
Begonia ładnie się przyjęła, puszcza nowy listek
Pęd kwiatowy haworthii. Na tym tle kiepsko widać, ale jeśli się dobrze przyjżycie, to zobaczycie, ze pęd się rozgałęził.
I na koniec dzbanecznik...
...i największy z dzbanków...
... który niestety jest dziurawy od dołu

Nie wiem jak to się stało, już gdy był malutki, to zauważyłam tą dziurę, mimo to rósł i rozwijał się tak jak inne dzbanki. Mam podejrzenie, że byś może przez jakiś czas był oparty o szybę i być może słonko wypaliło, choć to mało prawdopodobne, ale innego wytłumaczenia nie widzę.