Księżycowe rabatki u Adki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Księżycowe rabatki u Adki

Post »

Najbardziej mi się podoba jodła, gdzie szyszki są większe od niej! :;230
A weź mi badylka tej pierwszej krzewuszki wsadź do ziemi! Nie mam takiej! :roll:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Ja tam żadnych chwastów nie widziałam. Ale nie miałam lupy ze sobą, to prawda. :;230 Pięknie kwitnie środkowa wajgela. ;:63
U mnie tez ślimaki grasują, choć ich nie widzę. ;:202
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak na własne oczy zobaczyłam u Krysi krzewuszkę z drugiego zdjęcia to nie poznałam. :;230
Pytałam co to takiego, bo same kwiaty a liści nie widać. ;:224
Awatar użytkownika
olgawro
200p
200p
Od: 21 paź 2011, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ się pieknie u Ciebie zrobiło Krysiu!
Wszystko aż tętni życiem, ja na działce już nie byłam parę dni, nie mogę doczekać się jutra!
Mamunia dzoniła, że u niej pomarzlo w nocy bo bylo - 3...a jak u niej wymarzlo to i u mnie to samo, same młode roslinki, bedą straty ;(

Pozdraiwam ciepło :)
Awatar użytkownika
Kazmierz
200p
200p
Od: 14 mar 2010, o 10:37

Post »

:wit krzewuszki śliczne ;:108
moja biała przeżyła i nawet będzie kwitła, różowa niestety przemarzła,
ale odbija od ziemi, może coś z niej jeszcze będzie ;:174
i widzę że liliowce też już u Ciebie kwitną ;:224 u mnie jak na razie dopiero jeden pokazał pąki ;:108

pozdrawiam ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

KRYSIU ,krzewuszki miodzio ;:138 .Moje niektóre już też kwitną ,a inne jeszcze w pąkach .
Rabatka trawiasta też całkiem ,całkiem ,a u mnie pustki .Pewnie co do tej pory nie wypuściło ,to już nie wypuści . :?
Cebulkę białego czosnku kupiłam jesienią, pod igiełką,ale niestety zakwitł na fioletowo . :evil:
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Krysieńko cudownie było Cię poznać. Myślę, że teraz szybko ogarniamy nasze hektary przez lato i jak najprędzej zaczynamy planować następny zlot. To jest zbyt piękne, żeby tylko jeden raz. :D Prawda ;:333
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Mariola a co na to wszystko Twój pan mąż ?

Krysiu , przeglądnęłam wpłaty na zlot i w zaliczce wpłaciłaś na upominek.
Notesik Ci się należy !!!!
Czy nowe hortensje znalazły swoje miejsce.
Ja swoje dziś posadziłam a teraz będę o moich odmianach czytać.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Witam pisaczy i zaglądaczy. Wszystko co piękne szybko mija i trzeba wracać do szarej rzeczywistości. Zjazd był kapitalną sprawą - była okazja poznać masę nowych ludzi, spotkać się ze znanymi, porozmawiać, pośmiać się. Niestety - to już historia, ale liczę, że nie ostatnie forumowe spotkanie.

Asiu - Dzieci2. Dzięki - ogród młody, ale część roślinek zostało przesadzonych ze starej działki, część jest młoda ale jakoś im pasują tutejsze warunki. I od czasu do czasu dostają jakiś zastrzyk nawozowy, a wtedy odwdzięczają się. :D

Olu. Udało się spotkać, nie zaspałam. Podziwiam Twoje kolekcjonerskie nabytki. Mnie kilka turzyc też wymarzło, ale na szczęście ocalała Buchanana i to ona jest widoczna na tamtym zdjęciu, tylko dopiero odbija po przycięciu.

Miłeczko. To prawda - mnie też ta jodełka zachwyca. To moje pierwsze doświadczenie z nią. Jak tylko krzewuszki skończą kwitnienie to kilka patyczków postaram się ukorzenić. Ona niestety słabo przyrasta.

Adrianko. Miła jesteś - przyjedź teraz to zobaczysz jak wygląda zachwaszczona działka. Wszystko widać bez lupy.

Mariolko. Prawda, że krzewuszki dały w tym roku popis kwitnięcia.

Olu. Dzięki. U Ciebie też zrobi się busz - poczekaj troszkę cierpliwie. Przykre są te straty o jakich piszesz u mamci, mam nadzieję, że Ciebie ominęły. Mnie na szczęście udało się zabezpieczyć, /trochę dzięki Comci, która mnie do tego namówiła/, pomidorki i ogórki włókniną przed spodziewanym przymrozkiem i strat żadnych nie widać. U sąsiadki widziałam o dziwo bardzo silnie dostała fasolka szparagowa.

Kaziu. Witam serdecznie. Szkoda roślin przemarzniętych po tej zimie, ale wszyscy trochę ich ponieśliśmy. Mam nadzieję, że Ci odbije ta różowa. Mam kilka bladoróżowych ukorzenionych to służę sadzoneczkami. LIliowce zaczynają kwitnąć i oprócz tego żółtego, który zawsze jest pierwszy inne również się już puszczają, ale pędy kwiatowe są bardzo krótkie i mają bardzo mało kwiatów. Nie wiem czego to jest przyczyna, ale jak dotąd poszły bardzo w liście.

Joluś. Witaj kochana. Mam nadzieję, że u Ciebie też już krzewuszki w pełni kwitnienia. Parę trawek, nawet miskantów mi również wymarzło, ale te które są rozrastają się bardzo szybko.
Ten na biało kwitnący czosnek to karatawski - to jego chyba trzeci sezon i dopiero trochę się rozrósł.

Basiu. Bardzo się cieszę, że miałyśmy okazję się poznać. Druga imprezka również bardzo udana. :D
Rodzinka się spotkała z okazji komunii, gdyż ostatnio to spotkania odbywały się tylko z okazji smutnych uroczystości. Trzeba pielęgnować więzi rodzinne, ale coś czuję, że najmłodsze pokolenie już takich imprez nie będzie organizować i rodziny nie będą się znały, szczególnie jeżeli mieszka się w pewnych odległościach od siebie.

Mariolko. Jesteś szalenie fajną i wesołą babką i mam nadzieję, że jeszcze nie raz się spotkamy. Też jestem ciekawa dalszych relacji jak mąż zareagował po zakończeniu imprezy, ale oni nigdy nie przyznają się do swoich błędów :;230 .

Oleńko. Jeżeli byłam na liście to z pewnością zapłaciłam za notesik. Ty mi podałaś kwotę, to tyle przelałam nie wnikając na co. Zdałam się na Ciebie. :D
Hortensje siedzą już w miejscu przemarzniętych róż. Powoli zaczynam je wykopywać i jak będę już miała co w tym miejscu sadzić to szybko ich się pozbędę.

Rabatki zarosły chwastem, trawą. Muszę się bardziej sprężyć w odchwaszczaniu, ale brakuje czasu, gdy trzeba parę godzin przeznaczyć na podlewanie. We Wrocławiu deszczu ani śladu już od dłuższego czasu, więc jest bardzo sucho. Czarne chmury kręcą się naokoło ale jednak rozgrzane duże miasto odpycha deszcze pochodzenia burzowego.

Obrazek
pierwszy raz mi zakwitł dyptam

Obrazek
zaczyna się czas piwonii

Obrazek
wieczornik damski też już kwitnie, ale jest w tym roku niewyrośnięty
Obrazek
rutewka orlikolistna
Obrazek
już za chwileczkę, już za momencik...
Obrazek
I ta róża mnie nie zawiodła - jak zwykle pierwsza bardzo wcześnie zakwita Mary Rose. Róża terminator - nie przemarza, szkodniki w większości ją omijają, gdyby jeszcze kwiaty dłużej się trzymały, ale z reguły ma ich sporo, więc rekompensują szybkie przekwitanie
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ale ma pąków ta róża !! :shock: Widać,że Pani jej dogadza ... ;:215
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu , a ja myślałam , że tylko ja nie mam czasu odchwaszczyć swojej działki ;:224 . Zarasta potwornie , a ja ciągle mam jakieś nowe zajęcia . U nas też susza , trawniki na osiedlach już zaczynają żółknąć . Deszczu zero , za to silny wiatr jeszcze bardziej obsusza ziemię - nawet polewając woda nie chce wsiąkać .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kamma
500p
500p
Od: 25 gru 2010, o 18:32

Post »

Krysiu pospacerowałam po Twoim ogrodzie ,wiesz czego szukałam najbardziej .Masz piękny ogród i poniosłaś wiele pracy w jego przenosiny na nowe miejsce .Szkoda że róże nie przetrwały zimy były śliczne .Zauroczył mnie powojnik bylinowy o hortensjach nie wspomnę.Bardzo się cieszę że Cię poznałam i dziękuję za rady ;:196 Kasia -kamma Co dzieje się z Krysią że tu taka cisza.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Krysiu ;:196 a gdzie jesteś.. :?:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Donoszę, że Krysia, sądząc po efektach w szczerze podziwianym niedawno przeze mnie jej ogrodzie, pracuje . Mam nadzieję,
że ponieważ chmurki wykonały część pracy, zjawi się tu. Ma najładniejszą działkę, jaką widziałam. ;:138
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Już jestem. Muszę odkurzyć swój wątek, gdyż chyba pajęczyną zaczyna zarastać. Dzięki za wizyty i troskę, takie jakieś zmęczenie materiału, ale już chyba mija. W ogrodzie dużo się dzieje - zgodnie z porami roku. Róże, które ocalały z pogromu zimowego zaczynają kwitnąć lub kwitną.

Obrazek
Papageno jako pierwsze w narodowych barwach :D

Obrazek
Piruet rozkręca się. Czytam o tej róży po tej zimie różne komentarze - u mnie przezimowała pięknie, całą zimę była zieloniutka, nawet pędy upięte na kratce zostały zielone
Obrazek
Clair Renaisance

Obrazek

Obrazek

a tak kwitnie Flamentanz

To teraz trochę powojnikowo

Obrazek
powojnik prosty clematis recta pięknie kwitnie i bardzo ładnie pachnie

Obrazek

Obrazek
Sezon liliowy rozpoczęty
Obrazek

Obrazek
kalmia - jedyna, która zakwitła - może w następnym roku następne też to zrobią
c.d.n
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”