Ogródek KaRo cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Grzegorz B

Post »

KaRo pisze:Grzesiu,judaszowiec jest u mnie już 6 lat :shock:
Qrczę :shock: , tyle trzeba czekać na kwiaty :shock: :( . No nic jak coś unikatowego, to trzeba czekać, teraz rozumiem skąd twoja radość. Ja bym skakał z radości, 6 lat czekania, to szmat czasu. Ja już się do niego przekonałem, u niego wszystko jest zdobnicze, na początek będe się cieszył z samych liści i nadzieji, że może zakwitnie wcześniej :wink:

Bardzo dziękuję za te cenne informacje ;:83
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wielce prawdopodobne,że judaszowiec zakwitnie wcześniej.
Ja mam pewną "wadę" Grzesiu ,która miesza szyki wielu moim roślinom.. :oops:
Ja... kocham przesadzanie...niestety, robię to bardzo często i o różnych porach roku,
również latem a to nie może odbywać sie bezkarnie.
Zarówno roślina jak i ja oczekujemy potem długo na dostosowanie się do nowych warunków.
Judaszowiec zmieniał miejsce dwa razy...więc pewnie dlatego ten sześcioletni bezkwiatowy termin :oops:
Teraz jednak już pozostanie w tym miejscu...więc liczę ,że kwiatów z każdym rokiem będzie przybywać...
:D
Grzegorz B

Post »

KaRo pisze:Wielce prawdopodobne,że judaszowiec zakwitnie wcześniej.
Ja mam pewną "wadę" Grzesiu ,która miesza szyki wielu moim roślinom.. :oops:
Ja... kocham przesadzanie...niestety, robię to bardzo często i o różnych porach roku,
również latem a to nie może odbywać się bezkarnie.
:D
Ja też tak mam :oops: :oops: :oops: , ale w tym przypadku dobrze się zastanowię gdzie posadzić, abym nie musiał już go przesadzać :D

Życzę Ci Krysiu, aby w przyszłym roku był cały oblepiony kwieciem :wink:, będę trzymał kciuki ;:215
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Lilu - doczekasz sie z pewnością szybciej niż ja ...
spójrz proszę na mój wcześniejszy post .... wszystko jasne prawda?
Sama jestem sobie winna :roll: :D
Mojego zamierzam uformować w drzewko ,bo rośnie wysoko na skarpie i nie chcę zadzierać głowy do nieba
by patrzeć na jego kwiatki,zresztą ja lubię ciąć wszystko .

Dorotko - a Twoje rośliny i Twój skalniak budzą mój nieprzemijający zachwyt! :D :roll:
Często jestem u Ciebie niewidzialnym intruzem,podglądam i wzdycham .
I nawet "zazdraszczam "Ci wielu roślin .... :)
wiosenne przebudzenie jest przez nas wyczekiwane stąd i zachwyt tymi kolorami jest zrozumiały.
Uważam ,że takich kolorów nie ma już żadna pora roku nawet lato odbieram zupełnie inaczej,czuję w pewnym momencie przesyt kolorami i gorącem,można wyczuć również nadchodzący moment przemijania.
WIOSNA jest moim zdaniem najcudowniejszą porą roku. :D :D :D
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Grzsiuuuuuu,dziękuję bardzo !
Tobie również życzę wszystkiego co najlepsze dla ogrodomaniaka. ;:3 ;:333
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Elu - ja to wszystko mieszczę na skrawku ziemi ,
zobacz sama jak przeładowane jest u mnie wiosną a niebawem zrobi się " busz ". :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Powiedzcie proszę, co kwitnie na żółto na ostatnim moim zdjęciu?
Chyba dawno temu prosiłam już Was o rozszyfrowanie nazwy tej byliny ale... :oops: nie zapisałam
i nie zapamiętałam i klops. :oops:
Będę wdzięczna za pomoc...
Awatar użytkownika
ulina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2007, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

KaRo - dzisiaj wpadłam posiedzieć przy oczku, wypić kawę i podziwiać kompozycje roślin.
Masz uroczy ogród Krysiu ;:48

Ta żółta roślinka to jest - Hylomekon japoński
Pozdrawiam, Halina
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Karo, to Twoje "przeładowanie"jest bardzo ładne.
Mnie też zaciekawił ten kwiatek który kwitnie na żółto, szkoda że nie wiemy co to jest bo wygląda ciekawie.
Ale myślę że ktoś się znajdzie i rozszyfruje.

OOO... już wiemy !
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Mnie też to "przeładowanie :))))" zachwyca. Bardzo lubię Twój ogród i... Twoje fotki. Kwiatki piekne i wiosna na całego.
Ja od pewnego czasu zaobserwowałam też pewne symptomy tej "wady" o której pisałaś ;) - tez zaczełam coś za dużo przesadzać ... :)))))))
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Podoba mi się ta przestrzeń u Ciebie,to zagęszczenie roślin.Widzę,że ja mam zbyt symetryczny ogród,muszę się odważyć i coś poprawić.Przydałoby się coś na trawnikach,jeszcze nie wiem.Podglądając ogrody na forum ,na pewno coś wymyślę.Pozdrawiam Cię Krysiu.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

widać że dużo się dzieje - bardzo, bardzo ładnie :D :D piękna bergenia Pozdrawiam
Grzegorz B

Post »

KaRo pisze:... jak przeładowane jest u mnie wiosną a niebawem zrobi się " busz ". :)
Krysiu, o to właśnie chodzi, bogactwo form i barw jest elementem niezbędnym i fantastycznie się się na takie widoki spogląda. Muszę przyznać, że uwielbiam te twoje ogólne spojrzenia na ogród, wówczas ukazuje się nam całe piękno jakie stworzyłaś, na którym można się wzorować. Ja u siebie, też dążę do efektu "przeładowania", ale jeszcze mi daleko do osiągnięcia jakiś znaczącychc rezultatów. Niemniej jednak się staram i wciąż uczę a mam od kogo :D. U mnie również nasadzenia są umieszczane na takich wysepkach, wśród trawnika, chociaż w tym aspekcie się zbliżyłem do ideału :wink:
Ogólny widok ogrodu jest świetny, faktycznie za chwil parę znowu będzie busz, już się nie mogę doczekać :D
Krysiu koło oczka rośnie Ci rabarbar ;:8 i gdybyś mogła przypomnąć mi metraż ogrodu, bo nie chce mi się znów szukać w twoim zasobnym wątku :oops:

Majowe pozdrowionka :wit
Awatar użytkownika
nezka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2007, o 19:21

Post »

Widzę, że jest nas więcej zachwyconych przeładowaniem ogrodu :lol: :lol: KaRo.
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Witam
Bardzo ladny masz ogrod
Iza
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Och ,jak miło,że do mnie wpadliście ... ;:65 ;:196
Ogrodowy busz ma dużo zalet :),nie mam dużo pielenia,są zakątki,trochę cienia ...ale
mam za to dużo sprzątania liści jesienią i niestety wczesna wiosną.
Jest ich ogrom.
Ogród mój jest niewielki ,max 400-450 m.
Mogłabym zaanektować jeszcze jedną część trawnika ,gdzie rosną wyłącznie iglaki ,cztery jabłonie i czereśnia
ale niestety ,obawiam sie,że musiałabym zacząć szukać pomocy do utrzymania wszystkiego w porządku i kondycji.
To już nie byłoby to samo chyba... :wink:
Jeszcze w ubiegłym roku przymierzałam się do stworzenia rosarium ...
niestety wysiadło zdrowie i to przesądziło o powstrzymaniu się przed nadmiernym rozbudowaniem ogrodu.
To ma być relax i przyjemność a nie ciężki obowiązek ,nie mogłabym tez patrzeć,jak wskutek moich zaniedbań coś by się marnowało.
Ta wolna ,sadownicza część jak ją nazywam,też wymaga opieki ,koszenia trawy chociażby , jednak niech pozostanie tak jak jest.Pies ma tam swój plac zabaw-mnóstwo potężnych pniaków i gałęzi do gryzienia i latem rozstawiony basen do kąpieli.
Może kiedyś moje dziewczyny zechcą włączyć się aktywnie do prac przydomowych,wtedy będę je wspierać,
ale to nie będzie wtedy wyłącznie mój obowiązek.
Rabarbar dziś został ponownie sfotografowany - jest olbrzymi wręcz - bo niebawem zostanie ścięty do konsumpcji
potem jeszcze jedno cięcie konsumpcyjne i dalej będzie sie panoszył już tylko dekoracyjnie .
Prawda że pięknie wygląda na grządce?
Wiosna jeszcze u mnie trwa w najlepsze... ale i tak najpiękniej będzie w maju,który właśnie sie zaczął...
szczególnie po pierwszym deszczu...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek]

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”