Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Post »

Aguniu, jaka śliczna kolekcja :)
A Whiter Shade of Pale, to prawdziwa hrabina...
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Małgosiu, mam podobne wrażenia co do Bledszej strony bladości :) Hrabina w zwiewnej, delikatnej sukni, przepięknie pachnąca... jestem w niej zakochana ;:167
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Aga, śliczne pączusie pokazujesz ;:215 Papa lubi postać zanim otworzy swój kwiat i
pozwoli nam nacieszyć się jego pięknem i zapachem.
Słonka im brak, a zaczną szaleć. ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cóż może być piękniejszego niż portrety roślin....uwielbiam je....można dostrzec niesamowite piękno rośliny, tego na żywo nie widać....rzadko kiedy chce nam się nachylić i studiować każdy kwiatuszek z bliska....a takie fotki odkrywają całe piękno najdrobniejszej nawet roślinki ;:138
Aguś pięciornik już u Ciebie kwitnie??? :shock: u mnie jeszcze nawet pąków nie widać.....a kolorek cudowny :D
x-ag-a
---

Post »

Agnieszko, białe pięciorniki kwitną już od jakiegoś czasu, bardzo bardzo obficie - ale te tak już u mnie mają... są niezawodne... Teraz dołączył ten pomarańczowy, czekam jeszcze na żółte... Wdzięczne krzewy :)
Uwielbiam pochylić się nad roślinami i obserwować ich piękno... fajnie, że aparatem możemy to uwieczniać :) Pozdrawiam Cię serdecznie!
Majeczko, super, że potwierdziłaś zachowanie Papy M. - obawiałam się już, że pąk w ogóle się nie otworzy, a tak spokojnie poczekam na kwiat i zapach :)

Off-topic: jeśli ktoś z Was kocha Depeche Mode to polecam gorąco najnowszą płytę Dave'a Gahana z Soulsavers "The Light The Dead See"... dostałam właśnie w prezencie od M. i odpływam... spokojna, bardzo klimatyczna, ciepła, przenikająca do głębi słuchacza... a wokal - dla mnie najpiękniejszy na świecie ;:167
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agus spoko, jest czas. Doniczkowych i tak nonsens sciagac wysylkowo a z golymi korzeniami, to dopiero na jesien ... tak ze, wykladamy sie spokojnie na lezaku i czekamy na rozwoj sytuacji 8-) :lol:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ale pączusiów pokazałaś Aguniu a jeden piękniejszy od drugiego... ;:219 Na Papę i ja czekam zanosi się,że się doczekam ale
jeszcze trochę pąki mniej rozwinięte ma jak u Ciebie.To jedna z moich nowych róż.Przynajmniej pamiętam gdzie go posadziłam bo w większości róż /nazw/ mam totalny bałagan.Wszystko mi się pomieszało !Sarny chyba powyciągały znaczniki przy nowych a stare też jakoś nie trzymają mi się głowy... :oops: Jak zakwitną na dobre to będę dopasowywać do zeszłorocznych podpisanych zdjęć. ;:218
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Aga świat z bliska w twoim wykonaniu wygląda prześlicznie :D .
Ile różyczek się szykuje do kwitnienia,ale będzie festiwal kwiatowy .Berberysy się naprawdę bogato rozsiały .
Te które mi przesłałaś z pęcherznicami chyba się przyjęły .Jak podrosną będzie pięknie .
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Chwilowo żyję w niedoczasie :? Cudną różę kupiłaś, poszukam jej jesienią, bo kocham bladawce :D U mnie na razie pąki róż nie pokazują koloru, nawet Stanwell wcale nie chce rozkwitnąć, bo jest zimno lub bardzo zimno :evil:
Uwielbiam Twoje zdjęcia z bliska ;:196
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Cudowna seria zdjęć ;:196 aż wywołuje uśmiech na twarzy.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aguniu wspaniałe róże Ci się zapowiadają.
Pięciornik pomarańczowy to unikat myślę, moje żółte jeszcze nawet pąków nie wiążą. :)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Whiter Shade of Pale... jaka ona piękna. W takich momentach to żałuję że róże nie mają u mnie szans na przeżycie. :oops:
Ale od czego są inne ogródki, tyle mojego co popatrzę :tan
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Cudowne portrety :tan Modelki wzorcowe ...uzbierałaś sporą kolekcję różyc ;:173
Uwielbiam zagladać i powzdychać ...piękny ogród ;:180
Miłego dnia!!
marzenia się spełniają! Dana
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aguś kiedy widzę rośliny, to dostaje małpiego rozumu i przestaje liczyć pieniądze w portfelu :roll: Potem zazwyczaj widzę puste dno ;:131
Całe szczęście, że w okolicy nie ma żadnych szkółek, a to co oferują miejscowi producenci (babcie na targu :;230 ) i jedyne centrum ogrodnicze, już mam.
Całe szczęście, że oglądanie cudzych zakupów nic nie kosztuje, więc bezkarnie mogę je podziwiać u Ciebie ;:173
Ochhh...te hosty, a jaki kolor ma tawułka ? Róże też pewnie królewskie, ale o tym przekonamy się wkrótce.
Jutro czeka Cię ważny dzień, więc trzymam kciuki, abyś nie oszalała w pracy ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
x-ag-a
---

Post »

Iwonko, witam :wit Jutro ważny dzień dla wszystkich kibiców - i tych optymistycznie nastawionych i tych realistów ;-) Ja należę do pierwszej frakcji i oceniać naszych będę po meczu otwarcia... Ale najpierw na hymnie jak zwykle będę płakać ;-) niepoprawny ze mnie kibic i patriota :) w dodatku jako jeden ze sponsorów/organizatorów, mocno się służbowo stresuję czy wszystko się uda.
W ogrodzie dużo się dzieje i praktycznie cały dzień dzisiaj w nim spędziłam... próbuję odszczurzyć, bo Julka wizytuje mnie w sobotę i potem będzie wstawiać kompromitujące zdjęcia z chwastami po kolana :)
Podobnie jak Ty, na widok roślin dostaję małpiego rozumu i wystarczy czasem jakaś myśl powodująca szybszą pracę wyobraźni i po mnie, jadę do ogrodniczego... Potem zamiast kolacji obgryzam kafle w łazience, ale co tam - marzenia ważniejsze, czyż nie? :) Dobra, głupoty zaczynam opowiadać :) Miłego wieczoru, kochana!
Danusiu, miło mi, że wciąż do mnie zaglądasz ;:196 Mając tak cudowny ogród, jaki masz Ty, chyba największą przyjemnością jest jednak spędzanie każdej chwili we własnym zakątku... Naprawdę oglądając Twoje zdjęcia, można wpaść w kompleksy. Czy to miał na celu Twój nick? ;-)) mm-complex? :)
Kolekcja róż na ostatnich zdjęciach to tylko 1/5 wszystkiego, co się uzbierało ;-)) Ja w ubiegłym roku zachorowałam na permanentną różyczkę, więc obiecuję, że już niedługo będzie co oglądać (jak szkodniki i inne choroby pozwolą). Pozdrawiam!
Jolu, fajnie, że zajrzałaś w przerwie błogiego leniuchowania (zwanym czasami pracą w ogrodzie ;)). Różami się nie przejmuj... leśne ogrody mają swój niepowtarzalny urok, nawet bez udziału królewien. Odpocznij trochę w weekend!
Tereniu, faktycznie pomarańczowy pięciornik rzadko można spotkać... nawet nie pamiętam, gdzie kupiłam swojego... ale łądny jest bardzo :) Dziękuję za miłe słowa pod adresem róż, właściwie na razie pączków :) Serdeczności!
Aneczko, kiedy moje róże dogonią Twoje? Niecierpliwię się... dobrze, że zrobiło się ciepło i słonecznie... dziękuję za odwiedziny!
Ewuniu, i ja jestem w niedoczasie... zaglądam do zaprzyjaźnionych wątków, ale czasu nie wystarcza na sensowne wpisy... podziwiam i biegnę dalej... Widzę, że obie niecierpliwie czekamy na różane królewny... Ewuś, czy zamówiłaś coś na jesień? Mnie trochę nosi... Dzięki za uznanie dla zdjęć!
Andrzej, miło mi, że lubisz oglądać moje fotki, ale bardziej mnie cieszy, że siewki się przyjęły :)
Maryniu, powiem Ci że ja też się gubię i nie pamiętam jaką różę gdzie posadziłam... dokopuję się do etykiet, bo niewiedza mnie trochę denerwuje :) Dobrze, że mamy zdjęcia i możemy dopasowywać kwiaty... Ach ten Papa - ociąga się strasznie ;-))
Jula, nie mogę się wykładać na leżaku, bo muszę odszczurzyć na Twój przyjazd ;-)

Zostawiam kilka zdjęć, z piłkarskim pozdrowieniem :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”