Lukrecjowy ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Lukrecjowy ogród

Post »

Nadrobiłam zaległości w śledzeniu wątku i bardzo spodobały mi się świeczniki zarówno te smakowite jak i te z rojnikami, GENIALNE i zarazem proste w wykonaniu. ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Kozino ;:196 bardzo mi miło Obrazek
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Na miły początek dnia ;:3

hosty pokazują się w pełnej krasie...

Obrazek Obrazek

kwitnie Rouge Cardinal, a czyściec wełnisty też nieźle daje czadu

Obrazek Obrazek

jeszcze momencik i zakwitniemy...

Obrazek Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam niedzielnie Nelu, ależ piękne rośliny na pięknych rabatach! Jednak żwirek naprawdę efektownie wygląda i super uwypukla urodę kwiatów... Czy chwastujesz na kolanach każdy milimetrowy chwaścik? Takiego porządku dawno nie widziałam :)
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Widzę, że rojniki szykują się do kwitnienia.Hostowisko bardzo ładne.Masz jakieś miniaturowe?
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

:wit Agnieszko istotnie przepiękny dzień się zaczął, świetny aby wreszcie odpocząć w ogrodzie. Dziękuję za miłe słowa i docenienie trudu utrzymania ogrodu w jako takim porządku. Niestety chwasty rosną jak na drożdżach, więc długotrwałe klęczenie nad nimi jest niejako wpisane w dzień powszedni. Jak to nasza znajoma Jola mówi: "codziennie po godzince..." Nie powiem, denerwuje mnie to ciągłe odchwaszczanie, coraz częściej zastanawiam się nad przerobieniem rabatek i wyłożenie agro, tak jak zrobiła to Jola. Rzeczywiście sprawdza się świetnie - tak zrobiłam właśnie tę z rojnikami - chociaż tam mam spokój. Ale jak przerobić tę z bylinami, kompletnie nie wiem, kępy są już duże, wykopać, wyłożyć włókniną i wtedy sadzić na nowo? Muszę się zastanowić, popytać innych, bardziej doświadczonych, a potem ewentualnie przerobić. Nie zdążyłam zadać pytania u Ciebie, ale widziałam fotki derenia Kousa, jest oszałamiający - jak szybko się rozrasta? Kwitnie obłędnie! Pozdrawiam Obrazek

Jurku mam trzy miniaturowe lub karłowate, jak kto woli. Dwie o lancetowatych zielonych listkach z białą cienką obwódką i jedną w kolorze żółtym. Pstryknę fotki i wkleję. Tej żółtej straszliwie dokuczył majowy przymrozek, teraz ma ledwie kilka listeczków. Niestety, tam gdzie je kupowałam rośliny były tylko oznaczone "hosta". Odmiana do ustalenia, ale i tak się cieszę, że je mam. Obrazek
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Rabatka z hostami piękna i mam co do niej pytanko, ona jest cały czas na sloneczku czy zacieniają coś :?:
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Kozino o cieniu raczej trudno mówić, gdyż bardzo niewiele a na dodatek ażurowego daje wierzba szczepiona na pniu. W zasadzie rosną w pełnym słońcu. Dość dobrze sobie dają radę być może dlatego, iż ziemia na tym kawałku ogrodu jest nieco inna, dużo dłużej zachowuje wilgotność, a ja też im dogadzam specyficznym koktajlem z biohumusa :wink:
Awatar użytkownika
martinez_82
500p
500p
Od: 1 wrz 2008, o 10:18

Post »

Piękne hostowisko jesrem pod wrażeniem
;:oj
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Nelu wspaniałe hostowisko ;:oj
Halinka pomogła zrobic mi jedno pod brzozami ale niestety roślinkam tam się nie podoba. Mam dwa miejsca z hostami i na zadnym pięknie mi nie rosną ;:185
;:196
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28

Post »

Lukrecjo, patrzę i nie dowierzam....Ogrodowy zawrót głowy jeśli zdjęcia oddają rzeczywistość to masz dwudziesto paroarowy swoisty RAJ:)...wracam do oglądania zdjęć Twojego ogrodu ;:oj
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p
Od: 2 cze 2012, o 22:16

Post »

Lukrecjo witaj :wit pełen podziw dla ciebie i trzymam kciuki za ciężką prace w utrzymaniu takiego ogrodu ślicznie tu u ciebie bardzo mi się podoba zapraszam do mnie może pomożesz mi opowiedzieć na nurtujące mnie pytania :) Pozrawiam
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Witam kolejnych nowych Gości jest mi niezmiernie miło poznać kolejne "zielono zakręcone" osóbki Obrazek Dziękuję wszystkim za miłe słowa i zapraszam ponownie - gość w dom..., znaczy do ogrodu... jakoś tak to chyba szło?

Martinez to początek mojej miłości do "kapust" jak je niektórzy określają na tym FO :;230 Plan hostowy na przyszły rok jest ambitny, mam nadzieję, że rozmnożę i zdobędę tyle sadzonek, ile mam na razie w głowie :heja

Jacku mieć duży ogród... ma swoje plusy i minusy. Mały szybciej zagospodarujesz, a z takim "hektarem" - co byś nie posadził, na początku jest mini-mini i nie ma efektów. Popełniłam też mnóstwo błędów podczas planowania, część z tego przerobię, jeszcze tego lata, a reszta już na rok przyszły. Nudno nie będzie z pewnością! Zdjęcia nie oddają rzeczywistej powierzchni, na Obrazek wydaje się to wszystko malutkie, a jak wchodzę w te chaszcze czuję powierzchnię, oj czuję, ale jak miło! :;230 Pozdrawiam Obrazek

Colli :wit witaj również, z przyjemnością do Ciebie wpadnę, na wielu sprawach się nie znam, odpowiem na wszystkie najlepiej jak będę umiała Obrazek

Ewciu dobrze, że jesteś! Obrazek A może te brzózki wypijają im całą wodę? Moje rosną w słońcu, ale mają stale wilgoć... może dlatego im nie pasuje?
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28

Post »

Lukrecjo i tej przestrzeni Ci zazdroszę.
Żona mi mówi,że szczęściem jest u nas mały ogródek,bo w przypadku większego do domu wracał bym na noc :wink: Uwielbiam przestrzeń i eksperymentowanie w doborze roślin.na pewno długo nie będziesz narzekała na brak wolnej przestrzeni,a to znaczy,że Twój ogród cały czas będzie przechodził swoistą metamorfozę...
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

Czy ten Rouge Cardinal ma takie dwubarwne kwiaty ? Rozumiem,że młode pąki są czerwone, a z czasem różowieją ? Hostowisko masz cudowne , bardzo ładnie kontrastują z tymi kamyczkami ;:108
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”