Ogródek Robaczka cz. 2
Re: Ogródek Robaczka cz. 2
Zakochałam się w kobiecie.......znaczy w Heidi.......................... 

a ja, jak Cię złapie czyli odwiedze, to najpierw uduszę a potem to
a wiesz za co......no zajrzałam do Ewy, Twojej różanej sąsiadki i akurat miała róże w pojemnikach na sprzedaż......no i mam.....Nostalgię i Sonnenschirma czyli Creme Brulle
jaki fajny prezencik mam na Dzień Dziecka
będę miała już słodką różankę w komplecie teraz tylko czekam na Kawkę jak się obudzi
hehe a ja zaraz jade do Auchan i LM......hehe po maty i po węża, ciekawe co mi jeszcze wpadnie w ręce

a wiesz za co......no zajrzałam do Ewy, Twojej różanej sąsiadki i akurat miała róże w pojemnikach na sprzedaż......no i mam.....Nostalgię i Sonnenschirma czyli Creme Brulle

jaki fajny prezencik mam na Dzień Dziecka

będę miała już słodką różankę w komplecie teraz tylko czekam na Kawkę jak się obudzi

hehe a ja zaraz jade do Auchan i LM......hehe po maty i po węża, ciekawe co mi jeszcze wpadnie w ręce

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ach, Robaczku, te dzwoneczki i bodziszki, to lubię bardzo, bardzo... i kolekcjonuję. No i zachłannie chciałabym mieć wszystko, co niebieskie
. Pięknie u Ciebie, oj, pięknie. A propos EURO, w Gdańsku też pewnie będzie komunikacyjna Panama, ale ja się zaszyję w swoim zielonym świecie (najlepszym) lub opłotkami przemknę się na Kaszuby.
Serdeczności - Jagoda

Serdeczności - Jagoda
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu, jakie hortensje mają już pąki
Czy ostróżki masz z grupy Elatum? Parę lat temu miałam kilka odmian- część gdzieś wyparowała, do reszty straciłam serce...
Czy coś poza hortensjami i ketmiami może kwitnąć u mnie w lecie??
Udanego weekendu

Czy ostróżki masz z grupy Elatum? Parę lat temu miałam kilka odmian- część gdzieś wyparowała, do reszty straciłam serce...
Czy coś poza hortensjami i ketmiami może kwitnąć u mnie w lecie??

Udanego weekendu

- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Ta róża na ostatnim zdjęciu jest naprawdę prześliczna 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja poulsena mam jeszcze Clair Renesans, White Cover i Adventure Palace.
Ta będzie posadzona w donicy.
No, ale naprawdę żałuję, że Twojego powojnika nie było
Ta będzie posadzona w donicy.
No, ale naprawdę żałuję, że Twojego powojnika nie było
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
ach jak sie ciesze ,ze będe miał niebawem Haidi
czy na prawde tek cudnie pachnie na dodatek 

Dziękuję Robaczku za piękne widoki, są balsamem na moje zbolałe serce. Mam dziś totalnego doła. Podłość ludzka nie zna granic...
Oj Robaczku nie potrafię odnaleźć się w swoim ogrodzie przez Ciebie
Co do Ciebie zaglądnę to mam ochotę z buldożerem w swój nieład artystyczny wjechać.
Nie mniej jednak czynisz cuda i chylę się po same kostki, cudownie

Co do Ciebie zaglądnę to mam ochotę z buldożerem w swój nieład artystyczny wjechać.
Nie mniej jednak czynisz cuda i chylę się po same kostki, cudownie

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Pięknie u Ciebie jak zwykle ,nic tylko się zachwycać,podglądam każdy z wątków w którym mam wpis w miarę systematycznie i ciągle nie mogę się nadziwić i nacieszyć że znalazłam to forum, tu mogę zobaczyć tyle rzeczy których nie mam u siebie i tych co wymarzły i tych których nigdy nie miałam... i tak mi dobrze i cudownie że mogę podziwiać wasze ogrody , jedyne czego żałuję to tego że wielu jeszcze nigdy nie widziałam ale to brak czasu i z czasem nadrobię. Pozdrawiam:)
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie i jest co odgapiać, takie zestawienia jak Twoje warte są powielenia do innych ogrodów. 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie wieczorową porą
Dzisiaj miałam pracowity dzionek - rano zaliczyłam giełdę kwiatową, potem kosmetyczkę i z pięknymi paznokciami w kolorze fuksji ...ruszyłam prosto do ogrodu
Marta, pochwal się co kupiłaś w Auchanie
Ja byłam na Franowie i przytachałam w bagażniku parę bylinek i..kolejną Passiflorę
Jagódko, ja też bardzo lubię dzwonki, mam ich kilka ale chętnie obejrzałabym Twoją kolekcję
Kiedy założysz wąteczek? Od początku planowałam urlop na Euro i pierwotnie miałam go spędzić tak jak Ty, zaszyta w swojej prywatnej, zielonej oazie spokoju
Ostatecznie pojawiła się opcja wyjazdu i też mnie to cieszy, bo Euro nie będzie nawet w tv
Monia, hortensje Anabelle są już spore, mają mnóstwo pąków..pozostałe bukietowe (Vanilla Fraise, Pinky Winky) jeszcze w tyle, a Grandiflory daleeeeeeko w tyle, ledwo startują. Na ketmie nie szczególnie liczę, bo zawiodły mnie w ubiegłym roku. To ich drugi sezon, dostaną drugą szansę..ale jak nie zakwitną to wylatują...
Jest tyle pięknych roślinek kwitnących latem...w lesie też sobie poradzą ;-))
Saro, to Heidi Klum - na żywo jeszcze piękniejsza..
Gosia, Clair Renaissance jest cudowna, kupię ją jesienią, jak się sprawuje u Ciebie? White Cover to inaczej Kent, prawda? Mam je u siebie przy ścieżce. Ciekawi mnie, jakie masz doświadczenia z różami Poulsena - odmiany są piękne, a jak z ich zdrówkiem? Rooguchi jest dostępny na e-clematis.pl. gdybym wiedziała jak go ukorzrnić, to zrobiłabym Ci sadzonkę. Zapytam Ewę - ona wie wszystko ;-))
Dorotko, zgodnie z opisem producenta Heidi intensywnie pachnie, ale ja wyczuwam jedynie delikatny zapach. Albo mam katar
Asiu, przykro mi, że masz kiepski dzień..jutro będzie lepiej ..
Parysko...to mnie zmartwiłaś
Nie chcę Cię wpędzać w taki nastrój
Masz piękny ogród, a artystyczny nieład to nic złego
Monikwiaty, ja też ma problem z nadrabianiem lektury ulubionych wątków..a Tyle nowych codziennie się otwiera i chciałabym obejrzeć każdy...Dla mnie Forum to również przełomowe odkrycie - w ciągu 4 m-cy na forum nauczyłam się o ogrodach więcej niż przez ostatnie 2 lata
Majka, odgapiaj do woli, miło mi, że Ci się podoba
Ja już myślę nad 'zgapieniem' paru Souvenirów od Ciebie
Miłego wieczoru kochani

Dzisiaj miałam pracowity dzionek - rano zaliczyłam giełdę kwiatową, potem kosmetyczkę i z pięknymi paznokciami w kolorze fuksji ...ruszyłam prosto do ogrodu

Julka, nie tylko Tyjulka_ pisze:Zakochałam się w kobiecie.......znaczy w Heidi..........................

Marta, pochwal się co kupiłaś w Auchanie

Jagódko, ja też bardzo lubię dzwonki, mam ich kilka ale chętnie obejrzałabym Twoją kolekcję

Monia, hortensje Anabelle są już spore, mają mnóstwo pąków..pozostałe bukietowe (Vanilla Fraise, Pinky Winky) jeszcze w tyle, a Grandiflory daleeeeeeko w tyle, ledwo startują. Na ketmie nie szczególnie liczę, bo zawiodły mnie w ubiegłym roku. To ich drugi sezon, dostaną drugą szansę..ale jak nie zakwitną to wylatują...

Saro, to Heidi Klum - na żywo jeszcze piękniejsza..
Gosia, Clair Renaissance jest cudowna, kupię ją jesienią, jak się sprawuje u Ciebie? White Cover to inaczej Kent, prawda? Mam je u siebie przy ścieżce. Ciekawi mnie, jakie masz doświadczenia z różami Poulsena - odmiany są piękne, a jak z ich zdrówkiem? Rooguchi jest dostępny na e-clematis.pl. gdybym wiedziała jak go ukorzrnić, to zrobiłabym Ci sadzonkę. Zapytam Ewę - ona wie wszystko ;-))
Dorotko, zgodnie z opisem producenta Heidi intensywnie pachnie, ale ja wyczuwam jedynie delikatny zapach. Albo mam katar

Asiu, przykro mi, że masz kiepski dzień..jutro będzie lepiej ..

Parysko...to mnie zmartwiłaś

Monikwiaty, ja też ma problem z nadrabianiem lektury ulubionych wątków..a Tyle nowych codziennie się otwiera i chciałabym obejrzeć każdy...Dla mnie Forum to również przełomowe odkrycie - w ciągu 4 m-cy na forum nauczyłam się o ogrodach więcej niż przez ostatnie 2 lata

Majka, odgapiaj do woli, miło mi, że Ci się podoba

Miłego wieczoru kochani

No nie uwierzysz ale poza matami nic bo najzwyczajniej w swiecie nie mialam jakby to wziac...hehe ledwo co widzialam spoza tych mat ale powojnik Allanah
mnie zachwycil to pewnie po niego pojade

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu, u mnie ketmie do tej pory dobrze sobie radziły. Niestety, tej zimy nie przetrzymały, więc więcej sadzić ich nie będę. Jakie konkretnie rośliny masz na myśli, bo mnie nic do głowy nie przychodzi 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Kasiu z tą zdrowotnością jest różnie. Mam je dopiero 2 sezon. Wszystkie zakupione w zeszłym roku. Może musiały się zaaklimatyzować. Ale dla kwiatów Clair jestem gotowa się poświęcić i pryskać, nawozić i co tam jeszcze.
No jak byś mi go ukorzeniła, to musiałybyśmy się spotkać
Czytałam na wątku zlotowym, że ludzie już chcą planować następny zlot i na jesieni.
Ale ich wzięło
Tylko, czy to nie będzie za zimno?
A swoją drogą to zapraszam do mnie
No jak byś mi go ukorzeniła, to musiałybyśmy się spotkać

Czytałam na wątku zlotowym, że ludzie już chcą planować następny zlot i na jesieni.
Ale ich wzięło

Tylko, czy to nie będzie za zimno?
A swoją drogą to zapraszam do mnie