Ogródek AGNESS cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 11

Post »

Tajeczko dziękuję ;:196 .......zgadza się, goździki należą do jednych z moich ulubionych roślinek....chociaż powiem szczerze, ze długa jest ta lista ulubieńców 8-) :lol: U Ciebie goździki nie chcą rosnąc, ale za to wspaniale rośnie mnóstwo innych pięknych roślin....dużo lepiej niż gdziekolwiek .....wystarczy spojrzeć choćby na rododendrony....
Moje iryski już zaczynają przekwitać....myślę, ze jeszcze 3-4 dni i będzie po nich....
Ja również bardzo Cię pozdrawiam ;:196

Witaj Konwalio :wit
Moje goździki już prawie wszystkie kwitną, jeszcze tylko pozostały kropkowane. Pierwsze kępki pewnie niedługo będą już przekwitać....

Grażynko faktycznie jaśmin rozpoczął już kwitnienie :D Z tym klimatem to u mnie jest tak....wiosna przychodzi później niż w większości kraju.....we wszystkich ogródkach już kwitną hiacynty i tulipany, a u mnie dopiero zaczynają krokusy....ale później wszystko idzie momentalnie, roślinki zakwitają na wyścigi i doganiają inne rejony :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jaśmin w kwiatach..... ;:224 u mnie dopiero pąki robi. :roll:
Poszalały te rośliny i kwitną jak chcą.
Pewno przez tę pogodę huśtawkową.
Ledwo u Jacka poczytałam o posłonkach a tu proszę.
Śliczne maleństwo. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Dopisać, Aguś ;:196 A czy ten pierwszy bodziszek, po jaśminie, ma takie duże kwiaty, jak sugeruje zdjęcie? :shock:
Teraz nie mogę oderwać oczu od białego goździka z różowym oczkiem. On wygląda na podwójnie pierzasty, albo i potrójnie :lol: Jest taki subtelny i dystyngowany :D Dostałam podobny od sąsiada, ale jest tylko pojedynczo pierzasty i czysto biały. Moze machniom? :wink:
Lepiej już nie pokazuj takich śliczności, a przynajmniej nie zachęcaj do sępienia, bo Ci pół ogrodu wysępię! :lol:
Aguś, to naturalne, że z własnego ogrodu nigdy nie jesteśmy do końca zadowoleni i całe szczęście! Zawsze znajdzie się coś, co jeszcze nie spełnia naszych oczekiwań i co można przerobić.
Gdyby już nie było nic do zmiany, to ogródkowanie stałoby się strasznie nudne :roll:
Ale jak człowiek ma trochę wyobraźni i fantazji, to zawsze wymysli coś nowego, co można w ogrodzie realizować :D
Aha! Cieszę się bardzo, że pokazałaś takie fajne zdjęcia posłonków! Jacek opisał mi jak rosną, co w połączeniu z Twoimi zdjęciami dało mi pełny obraz. A potrzebne mi to, bo wkrótce będę pikować posłonki :tan no i muszę szukać dla mich miejsc :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko, roślinki jakoś wyjątkowo się spieszą w tym roku....u mnie razem kwitną krzewuszki z rododendronami....nie przypominam sobie takiej sytuacji....zawsze jedne kwitły chwilę po drugich....w ogóle pogoda jest nieprzewidywalna i strasznie dziwna....przeplątane upały z zimnem....
Jaśmin faktycznie już zakwitł....rośnie za huśtawką....ale jest tak zimo, ze nawet nie relaksuję się tam i upajam zapachem....mam nadzieję, ze będzie cieplej i będzie można trochę pocieszyć sie tym wspaniałym aromatem....

Izuniu zapisałam goździka i oba bladoróżowe bodziszki :D Jak tylko na coś masz ochotę to pisz....przecież nie będę wysyłała pustego pudełka 8-) :lol: Bodziszek aż chodziłam zmierzyć 8-) :lol: kwiatki ma takiej samej wielkości jak te drugie, 3 cm, tylko inny kształt, więc może wydają się większe :D
Bardzo ciekawa jestem Twoich posłonków, ich kolorków .... :D
A zmiany w ogrodzie są ciągle....kombinuję, zmieniam, przesadzam....będąc na dworze nie potrafię usiedzieć na tyłku..... :;230
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Te goździki co ostatnio pokazałaś to moja wielka miłość i symbol lata dla mnie. Niestety jest to miłość bez wzajemności- zawsze giną. Będę się wpatrywała w Twoje i wyobrażała sobie jak pachną.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzięki Aguś ;:196
Sama jestem ciekawa tych posłonków! Tylko czy one w tym roku jeszcze zakwitną? ...
Bo ja lubię sadzić kolorami, a jak mi nie pasują, to muszę przesadzać :lol:
A przesadzania to ostatnio mam dosyć. Nie mam czasu na nic innego :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olgo pachną naprawdę wspaniale, szkoda, że nie chcą się u Ciebie utrzymać , tym bardziej, ze je bardzo lubisz....ale zapraszam do mnie ;:196

Izuniu wydaje mi się, że zakwitną dopiero w przyszłym roku...a kolorki...... przesadzanie to coś co ogrodnik kocha najbardziej ;:224 :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Aguś piękne bodziszki ;:170 U mnie w tym roku białe zastrajkowały ,ale są i cieszę sie że może za rok ;:108 Co to te posłonki pierwszy raz i widzę i słysze o takiej roślince bardzo delikatne i mega urocze .Cociaż musze przyznać ,że na Twoich zdjęciach nawet mlecze to istne dzieła sztuki ;:180
Pozdrawiam i zycze miłego weekendu ;:168
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aguś, ja zawsze kochałam przesadzanie. Potrafiłam przesadzać po kilkanaście nawet roslin dziennie. Ale ... wtedy dawałam tylko obornik pod rosliny, a teraz :roll: Kopię dół, wybieram 2 wiadra piachu, mieszam ziemie z gliną ... Wiesz ile to wszystko zabiera czasy? Daję radę przesadzić 2, 4 rośliny dziennie ... Ale w przyszłości nie będę musiała codziennie latać z wężem i konewka po całym ogrodzie, a rosliny będą zdrowsze i ładniejsze, więc sie męczę :lol:
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Aguś jak się z tego posłonka nie da nic dla mnie oddzielic to zabiorę teściowej całego (ma dwa) ;:108 w najgorszym wypadku może uda mi się u niej zebrac nasionka a może gdzieś uda mi się kupić... Sliczne te goździki ja je strasznie lubię bo pięknie pachną. Ja dwie lilie trzymałam w tunelu i jedna już ma spore pąki ale wysdziłam je przedwczoraj a teraz zimno to nieprędko zakwitną.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Piękne te posłonki, takie delikatne. To wieloletnie rośliny?
Bodziszki urocze- mają coś w sobie te delikatne kwiatki - wszystkim się podobają.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danuś białe bodziszki na pewno w przyszłym roku zrekompensują Ci obecny brak kwitnienia :D
Posłonki to takie malutkie krzewinki, lubiące skalniakowe warunki.....czyli dość sucho i słonecznie . Obsypane mnóstwem kwiatuszków , mogą być białe, żółte i różne odcienie różu :D Mój żółty niestety przepadł, w tej chwili mam białe i 2 odcienie różu.
Tobie również życzę miłego weekendu ;:196

Izuś Twoje sadzenie każdej roślinki to prawdziwa harówa :shock: Bardzo Cię podziwiam, bo ja zbyt leniwa jestem na takie sadzenie :oops: Ale widać po roślinkach, ze mają się świetnie i wspaniale się odwdzięczają za trud jaki im poświęcasz :D

Iwonko
posłonki można próbować ukorzenić z gałązki, ale to jest dosyć trudne i niezbyt często się udaje....Zabieraj teściowej cały krzaczek 8-)
Faktycznie bardzo się ochłodziło, teraz roślinki przystopują, a te, które kwitną nie będą tak szybko przekwitać.....żeby tylko dobrze popadało, u mnie dziś trochę podlało, ale nie za wiele....po tak długim suchym okresie to i padać musi kilka dni, żeby wszystko dobrze sie nawodniło....

Iduś tak posłonki to wieloletnie krzewinki, są takie delikatne i subtelne z wyglądu, ale dosyć wytrzymałe :D Są zimozielone i nawet jak trochę podmarzną to po przycięciu powinny ładnie się zregenerować :D
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś ,jak zwykle pięknie u Ciebie a gożdziczki cudowne i już czuje ich zapach ale też jest to miłość bez wzajemności ,ale w tym roku też kupiłam no i niech nawet będą jeden sezon,ale niech będą bo je bardzo lubię ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś wybacz kochana, lecz ja od dziś już tu nie wchodzę
gdyż
czuję się znokautowana
(nie pomnę już nawet, który to raz)
:;230
Tak nie można!!
Pękam od tych cudowności, które tu serwujesz i przez Ciebie teraz na posłonki zachorowałam, choć pierwsze objawy pojawiały się już chwilę wcześniej. Choruję na wszystko, co u Ciebie zobaczę, Ty wiesz :wink:
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu pewnie że mimo, ze tylko przez rok, ale nich cieszą :D

Aniu jesteś niesamowita ;:196 Ciesze się bardzo, ze podobają Ci się moje krzaczorki....a tak to już z Forum jest, ze przeglądając ogrodowe wątki coraz to nowe roślinki wpadają nam w oko 8-) :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”