Moje ogródki - Gucia.
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko, kolorki u mnie dopiero się zaczynają. W tej części z oczkiem oprócz rododendronów, magnolii i powojników właściwie nic innego nie będzie kwitło. Pomału rozkwitają rododendrony, powojniki po moim pierwszym w życiu cięciu rosną pięknie, nawóz już podsypałam więc mam nadzieję, że też zakwitną.
Joluś, o żagwinie już Ci pisałam na PW
....i co Ty na to?
Bożenko, tyram wyłącznie w P_O, sama widziałaś ile mam pod tym dębem roboty
Kasieńko, u mnie w donicach tarasowych nadal same chwasty
, posiałam tylko w jednej fasolę ozdobna pnącą, którą w ubiegłym roku zebrałam, a co zrobić z pozostałymi......coś nie mam koncepcji!
Dorotko, a ja Twój skalniak regularnie odchorowuję
ale ciągnie mnie do niego bez przerwy
Izuś, pokazywałam zdjęcie tych badyli bobrka trójlistnego, takie długachne porosły. Szczerze mówiąc zastanawiam się, czy już ich teraz dla Ciebie nie oddzielić i gdzieś z boku oczka nie ukorzenić......jak myślisz? Może pogadamy na PW?
Dzięki raz jeszcze za "parko-ogród", naprawdę brzmi dumnie, będzie pięknie jak zakwitną wszystkie cuda od Ciebie
Grzesiu, dzięki , że wpadłeś do mnie. Planujemy "drobne" przemeblowanie na garażu, właśnie z zastosowaniem miniaturowych iglaków, mam nadzieję, że coś Ci się spodoba. Ta duża 'Brewera' znad oczka też zniknie, może będzie więcej miejsca na jakieś kwitnące drobiazgi.
Grażynko, jak miło, że jesteś, czekam na odwiedzinki w realu. Za to zimowe podpatrywanie z daleka, powinnam się pogniewać, przecież obiecałaś , że wpadniesz
Dzięki z a info o Traczu, może nareszcie kupię jednoroczne na tarasy.
I kolejne maluchy do wysadzenia na garaż; pinus silvestris 'Xawery', pinus mugo-'Tyler', ' Jeżek', 'Mops Miget'

Joluś, o żagwinie już Ci pisałam na PW

Bożenko, tyram wyłącznie w P_O, sama widziałaś ile mam pod tym dębem roboty

Kasieńko, u mnie w donicach tarasowych nadal same chwasty

Dorotko, a ja Twój skalniak regularnie odchorowuję

Izuś, pokazywałam zdjęcie tych badyli bobrka trójlistnego, takie długachne porosły. Szczerze mówiąc zastanawiam się, czy już ich teraz dla Ciebie nie oddzielić i gdzieś z boku oczka nie ukorzenić......jak myślisz? Może pogadamy na PW?
Dzięki raz jeszcze za "parko-ogród", naprawdę brzmi dumnie, będzie pięknie jak zakwitną wszystkie cuda od Ciebie

Grzesiu, dzięki , że wpadłeś do mnie. Planujemy "drobne" przemeblowanie na garażu, właśnie z zastosowaniem miniaturowych iglaków, mam nadzieję, że coś Ci się spodoba. Ta duża 'Brewera' znad oczka też zniknie, może będzie więcej miejsca na jakieś kwitnące drobiazgi.
Grażynko, jak miło, że jesteś, czekam na odwiedzinki w realu. Za to zimowe podpatrywanie z daleka, powinnam się pogniewać, przecież obiecałaś , że wpadniesz

I kolejne maluchy do wysadzenia na garaż; pinus silvestris 'Xawery', pinus mugo-'Tyler', ' Jeżek', 'Mops Miget'

Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- Fleur 78
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 lip 2007, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No, Guciaczku, widzę, że na poważnie już się u Ciebie zaczyna!!! Pięknie wygląda ten Twój "zaczarowany las", jak to trafnie określił Grześ.
Prezydent trafił w dobre ręce
i jest naprawdę imponujący! Jego "koledzy" zresztą też piękni!
żagwin masz, widzę, taki sam jak mój...
Jest śliczniutki i bardzo go lubię! 

- gucia
- Przyjaciel Forum
Alutka, " las" się pomału rozrasta w lewą stronę
Zdjęć jeszcze nie robię bo sprzątam i zasypuję stertę gruzu i liści.
Jak posadzę jakieś krzaczory, to dopiero co nieco pokażę. Dzisiaj wojowałam z trocinami, rozsypałam na ścieżki, żeby chwasty trochę pogromić, ale roboty tyle, że szok
Kasieńko, fajnie, że tam jedziesz, ja byłam w zeszłym roku, akurat kwitły rododendrony i azalie, niesamowity widok
Nie zapomnij aparatu.... parę fotek pewnie nam pokażesz

Jak posadzę jakieś krzaczory, to dopiero co nieco pokażę. Dzisiaj wojowałam z trocinami, rozsypałam na ścieżki, żeby chwasty trochę pogromić, ale roboty tyle, że szok

Kasieńko, fajnie, że tam jedziesz, ja byłam w zeszłym roku, akurat kwitły rododendrony i azalie, niesamowity widok

Nie zapomnij aparatu.... parę fotek pewnie nam pokażesz

Moje wątki
Moje wątki
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
No widzisz, czasu tak mało i Ty masz i ja, nawet nie ma kiedy wpaść na dłużej...
na pewno się spotkamy - obiecuję
Wiosna bedzi u Ciebie, że hej już rododendrony - szybko, chyba przemawiasz do nich miło.
na pewno się spotkamy - obiecuję

Wiosna bedzi u Ciebie, że hej już rododendrony - szybko, chyba przemawiasz do nich miło.

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- gucia
- Przyjaciel Forum
Grażynko, trzymam Cię za słowo
Teraz przemawiam do powojników, tyle się namęczyłam przy ich cięciu, że przykro by mi było, gdyby nie zakwitły 

Moje wątki
Moje wątki
- gucia
- Przyjaciel Forum
Kasieńko, od maja jest czynne nawet w weekendy, weź grubszy portfel i pokazuj jakie cuda zdobyłaś

Moje wątki
Moje wątki
- gucia
- Przyjaciel Forum
Oj kup coś, kup
Ja sobie podgapię, bo coś nie mam weny do tych tarasowych donic i skrzynek 

Moje wątki
Moje wątki
- gucia
- Przyjaciel Forum
Kasieńko, ketmia bardzo mi się podoba, ale czy ona przeżyje na tym południowym tarasie?
Moje wątki
Moje wątki