Moje ogródki - Gucia.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Guciu czy ty jeszcze po tej pracy w ogrodzie znajdziesz czas dla nas, bo coś cię ostatnio nie widać :lol:
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko, kolorki u mnie dopiero się zaczynają. W tej części z oczkiem oprócz rododendronów, magnolii i powojników właściwie nic innego nie będzie kwitło. Pomału rozkwitają rododendrony, powojniki po moim pierwszym w życiu cięciu rosną pięknie, nawóz już podsypałam więc mam nadzieję, że też zakwitną.
Joluś, o żagwinie już Ci pisałam na PW :lol: ....i co Ty na to?
Bożenko, tyram wyłącznie w P_O, sama widziałaś ile mam pod tym dębem roboty :roll:
Kasieńko, u mnie w donicach tarasowych nadal same chwasty :cry: , posiałam tylko w jednej fasolę ozdobna pnącą, którą w ubiegłym roku zebrałam, a co zrobić z pozostałymi......coś nie mam koncepcji!
Dorotko, a ja Twój skalniak regularnie odchorowuję :lol: ale ciągnie mnie do niego bez przerwy :D
Izuś, pokazywałam zdjęcie tych badyli bobrka trójlistnego, takie długachne porosły. Szczerze mówiąc zastanawiam się, czy już ich teraz dla Ciebie nie oddzielić i gdzieś z boku oczka nie ukorzenić......jak myślisz? Może pogadamy na PW?
Dzięki raz jeszcze za "parko-ogród", naprawdę brzmi dumnie, będzie pięknie jak zakwitną wszystkie cuda od Ciebie :D
Grzesiu, dzięki , że wpadłeś do mnie. Planujemy "drobne" przemeblowanie na garażu, właśnie z zastosowaniem miniaturowych iglaków, mam nadzieję, że coś Ci się spodoba. Ta duża 'Brewera' znad oczka też zniknie, może będzie więcej miejsca na jakieś kwitnące drobiazgi.
Grażynko, jak miło, że jesteś, czekam na odwiedzinki w realu. Za to zimowe podpatrywanie z daleka, powinnam się pogniewać, przecież obiecałaś , że wpadniesz :cry: Dzięki z a info o Traczu, może nareszcie kupię jednoroczne na tarasy.
I kolejne maluchy do wysadzenia na garaż; pinus silvestris 'Xawery', pinus mugo-'Tyler', ' Jeżek', 'Mops Miget'

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

No, Guciaczku, widzę, że na poważnie już się u Ciebie zaczyna!!! Pięknie wygląda ten Twój "zaczarowany las", jak to trafnie określił Grześ. :D Prezydent trafił w dobre ręce ;:215 i jest naprawdę imponujący! Jego "koledzy" zresztą też piękni! ;:138 ;:138 ;:138 żagwin masz, widzę, taki sam jak mój... :D Jest śliczniutki i bardzo go lubię! ;:168
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21

Post »

Bożenko my chyba przejedziemy się 1- 2 maja do Arboretum w Rogowie na rodzinną wycieczkę :P
Może Konrad coś sobie upoluje na działkę :P
No i moja Mama tam jeszcze nie była :oops: a że jest wielbicielką magnolii to będzie w siódmym niebie :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Alutka, " las" się pomału rozrasta w lewą stronę :lol: Zdjęć jeszcze nie robię bo sprzątam i zasypuję stertę gruzu i liści.
Jak posadzę jakieś krzaczory, to dopiero co nieco pokażę. Dzisiaj wojowałam z trocinami, rozsypałam na ścieżki, żeby chwasty trochę pogromić, ale roboty tyle, że szok :roll:
Kasieńko, fajnie, że tam jedziesz, ja byłam w zeszłym roku, akurat kwitły rododendrony i azalie, niesamowity widok :shock:
Nie zapomnij aparatu.... parę fotek pewnie nam pokażesz :?: :lol:
Moje wątki
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

No widzisz, czasu tak mało i Ty masz i ja, nawet nie ma kiedy wpaść na dłużej...
na pewno się spotkamy - obiecuję :D
Wiosna bedzi u Ciebie, że hej już rododendrony - szybko, chyba przemawiasz do nich miło. :D
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko, trzymam Cię za słowo :lol: Teraz przemawiam do powojników, tyle się namęczyłam przy ich cięciu, że przykro by mi było, gdyby nie zakwitły :cry:
Moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko obowiązkowo :arrow: fotki muszą być :P
Jest tam zbyt pięknie żeby tylko podziwiać przez chwikę :P musi coś zostać na deszczowe dni :P
Ciekawa tylko jestem czy 3 maja będzie otwarte :?:
Zdam relację z pobytu :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kasieńko, od maja jest czynne nawet w weekendy, weź grubszy portfel i pokazuj jakie cuda zdobyłaś :lol: :lol: :lol:
Moje wątki
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja to chyba na balkon :P Konrad powiedział że Babcia niech sama wybiera bo później będą pretenscje :cry:
Więc ja już się nie wtrącam :P
Jak będę miała swoje poletko to dopiero będę szalała :P
Maluchy na balkonie tak szalały że pogryzły mi jednego clematisa :cry: ciekawe czy coś z niego będzie :?:
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Oj kup coś, kup :lol: Ja sobie podgapię, bo coś nie mam weny do tych tarasowych donic i skrzynek :cry:
Moje wątki
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak tylko będzie coś ciekawego zadzwonię :P mam się rozglądać za czymś pnącym czy bardziej jakiś krzaczek :arrow: a może ketmie :?: ja będę miała na balkonie dwie :P klonika mogę Ci przywieść :P :arrow: takiego jednorocznego z nasionek :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kasieńko, ketmia bardzo mi się podoba, ale czy ona przeżyje na tym południowym tarasie?
Moje wątki
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja swoją zimowałam w pracy , ale pani w kwiacirni powiedziała że spokojnie może rosnąć w gruncie tylko trzeba zabezpieczyć żeby przy dużych mrozach nie przemarzła :P tą drugą kupiłam niedawno w centrum ogrodniczym w Warszawie za 10 zł
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Guciu slicznie u Ciebie.Cały czas jestem w szoku ,jak to wszystko ładnie rosnie.Naprawdę nalezy Ci się medal za pracowitośc i stworzenie takiego pięknego miejsca.
Rododendron czerwono -biały -cudowny.To są moje ulubione kolory.Lubię jeszcze róz z bordo :D
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”