Kwiatowe rozmaitości Heliofitki cz.III

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiatowe rozmaitości Heliofitki cz.III

Post »

Iwonko ja też często w sklepie przeżywam takie rozterki jak ty, ostatnio wczoraj i to w tym samym popularnym sklepie. Tylko że ja nie byłam taka twarda i benia mam w domku od wczoraj :;230 .
Piękne kwitnienia w ciekawy sposób pokazałaś ;:108
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aniu moje grudniki w większości skupiły się na 'produkcji" młodych liści, tylko ten biały, taki jakiś roztargniony :D
Jeżeli chodzi o podpisanie kolorów kwiatów, to świetny pomysł, ale ja muszę poczekać, jak ponownie zakwitną, bo w tej chwili wszystko mi się pomieszało ;:219

Henryku staram się, jak umiem, aby rośliny piękniały, a moje fotografowanie nie zaszkodziło ich urodzie ;:173

Krysiu firaneczka z pająków wygląda zjawiskowo ;:333
Jedyny problem, to to, że one kiedyś urosną i zaczną "straszyć", tym bardziej, że mój syn cierpi na arachnofobię :lol:

Tereniu ja co prawda oparłam się, ale zapomniałam, że kupiłam kilka listków fiołków odmianowych ;:131
Przypomniał mi o tym listonosz :;230
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko hippeastrum cudne (mam do nich słabość) jest to Frseh Lemon. U mnie już wszystkie cebule nabierają sił na następny sezon. ;:63
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

To moje są na tym samym etapie co Twoje ;:108 Dopiero co wczoraj przestał kwitnąć czerwony grudnik. Jestem ciekawa jak to będzie wyglądało w grudniu skoro tak długo i obficie nam kwitły.
Awatar użytkownika
dagg
500p
500p
Od: 9 mar 2012, o 09:20

Post »

Proszę powiedz, jak się nazywa ten cudny kwiatek:
http://images37.fotosik.pl/1512/468eb128cbfa6eb8.jpg ? ;:65
Strasznie mi się ostatnio podobają włochate listki ;:167
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Iwonko, nie wiem czy mam tą arachnofobię ale robalofobię mam z pewnością. Wszelkie chrząszczowate, owadowate,
pełzające i wiszące mogę na obrazku oglądać ew. niektóre w naturze lecz absolutnie nie dotykając :evil:
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Od: 5 gru 2009, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale u Ciebie to się dzieje aż miło, jak kolorowo ;:oj
ja beniusia mam od wczoraj, znam te rozsterki ale co tam :oops:
trzymam kciuki za wszystkie pąki ;:215
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

heliofitka pisze:Oczywiście towarzyszyła temu "burza mózgów"...jaka ta zanokcica jest ładna...ale i tak ją wykończę...ale to tylko 7 zł...ale za to mogę kupić sobie...czy was też czasami dopadają takie rozterki

uczciwie to jeśli chodzi o tą konkretnie paproć to nie mam ani jednej takiej myśli ;:224 bo kiedyś taką miałam i elegancko ukatrupiłam ;:170 teraz jak ją gdzieś widzę to odwracam wzrok a na FO sobie podziwiam z zazdrością ;:108

Hipeastrum cudne - skąd ja to znam - bierzesz odmianę a okazuje się... zwyczajne ;:223 ale to i tak super, że pięknie zakwitł - nieważne, że biały ;:138 bo ja np kupiłam liścia skrętnika na alle.gro i rok minął a ja mam nadal same liście ;:188

grudniki pomieszałaś ;:14 i jak Ty mi teraz fioletowego przyślesz? ;:224

no i także jestem ciekawa Twego storczyka ;:65
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

kURCZE,ale czytania i oglądania od ostatniej wizyty ;:oj .Piękne roślinki ;:oj ;:63
Szczególnie dla multiflory ;:63 .Moja też ma pączki :heja .

A taką rodzinkę pajączków też miałam w ogródku,ale nie pomyślałam by zdjęcie zrobić ;:224 ;:145
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:7 No kochane, chyba wczoraj troszkę was okłamałam ;:131 bo co prawda nie kupiłam żadnego kwiatka, ale zapomniałam,
że zamówiłam listki fiołków odmianowych 8-)
Dopiero, kiedy po południu zapukał do mnie listonosz...jak widzicie też nie jestem święta i trwonię ciężko zarobione pieniążki na zielone :;230
Stałe bywalczynie wiedzą o moim uzależnieniu od fiołków, więc rozumieją, że nie mogłam oprzeć się tej ofercie ;:170
Chciałam zrobić grupowe zdjęcie, ale wyszło mi coś takiego...

Obrazek

Niestety nie oddaje ono urody liści i nie pokazuje ich wielkości (a niektóre są naprawdę ogromne!), więc postanowiłam "rozbić" liście na dwa zdjęcia ;:108

Obrazek Obrazek

Wśród liści były również dwie...przepraszam trzy sadzonki ;:333

Obrazek

Pewnie niektórzy zastanawiają się, co mnie cieszy w tej zieleninie ;:173
Oooo przepraszam, nie wszystkie są zielone...

Obrazek

...a nawet te zielone potrafią przybierać interesujące "niefiołkowe" kształty ;:167
A tak po prawdzie...czy ja muszę tłumaczyć zielonozakręconym, dlaczego je kocham :wink:

Obrazek

Teraz odpowiem na Wasze posty ;:173
Przepraszam, że tak krótko, ale obawiam się, że zamiast postu, wyszłaby mi książka telefoniczna i nie wiem, czy naraz przeszłaby taka objętość.

Dorotko powiadasz, że to Frseh Lemon. Nawet nie wiesz, jak cieszę się, że to nie kolejne białe dyskontowe hipeastrum :heja
Pozostałe cebule obrastają w "tłuszczyk", tylko ta, to majowy nabytek, więc musiała popisać się.

Aniu moje grudniki są na trzech różnych etapach: obrastają w nowe liście, kwitną i...umierają.
Znowu dwa przelałam ;:145

Dagmaro ta włochata roślinka to Echeveria 'Set Oliver'. Piękna, nie ? i jaka miła w dotyku :D

Krysiu nawet nie domyślasz się, ile masz szczęścia mieszkając w bloku.
Dopiero przeprowadzając się do własnego domku dowiedziałam się, jak bogaty jest świat owadów ;:163

Moniko tylko mocno trzymaj te kciuki, bo ze storczykiem to mój pierwszy raz, a hoja za każdym razem robi mi na złość,
zrzucając pąki :(

Aga faktycznie z tym fioletem, to musimy poczekać do grudnia ;:224 ale mam odłożonego grudnika kwitnącego na żółto, bo o ile pamięć mnie nie myli, to takiego też chciałaś ;:224

Jolu nie było tego tak wiele, bo nie mam czasu na pisanie...teraz też woła mnie ogród, bo kupiłam sobie trzy hortensje i wypadałoby je posadzić, nim (nareszcie) spadnie deszcz. Obiecali ;:47

Kochani miłego dnia. Buziaki...oczywiście wyczerpałam limit "buziek" ;:100
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko ale zaszalałaś ;:111 ;:111 ;:112
Jak to wszystko urośnie i zakwitnie ;:333
Życzę powodzenia w uprawie.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Zaszalałaś fiołkowo super :D jak to wszystko ukorzenisz i zacznie kwitnąć to będzie widok :tan hoduj hoduj jak będziesz mieć dużo to się powymieniamy ;:196
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Gdzie wchodzę, tam mnie kuszą ;:108 Ty mnie kusisz coraz bardziej o rozszerzenie kolekcji na odmianowe, tylko cały czas mam opory, bo gdzie ja to wszystko wstawię. ;:222
Jeśli chodzi o grudniki, to mi na szczęście udaje się ich nie przelać, może dlatego, że podlewam tylko raz w tygodniu i stoją na słonecznym parapecie, więc to wszystko wyparowuje ?
Na listki to pewnie fortunę wydałaś. Odmianowe nie należą do tanich.. ;:108
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Śliczne listki.A szczególnie te pstrokate ;:oj ;:63
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu już nie mogę doczekać się, kiedy listki wypuszczą maluchy, choć od posadzenia nie minęło 24 godziny :;230
Całe szczęście, że teraz nie jest jesień/zima, bo wtedy martwiłabym się, czy przeżyją, ale wiosną :!: ...wszystko garnie się do życia ;:224

Celinko pamiętam, jak pomór wykończył Ci fiołki i wysłałam Ci kilka na pocieszenie...
Miałam wtedy ogromne wyrzuty sumienia, że są to głównie kundelki ;:131 ale teraz kochana, jak to wszystko zaszaleje :heja to możesz być pewna, że się z Tobą podzielę.

Aniu niestety nie stać mnie na drogie zakupy, bo jestem osobą niepracującą :lol:
Zresztą szczegóły na pw.
Jeżeli chodzi o grudniki, to sama się dziwię, jak po 20 latach uprawy mogłam je przelać ;:223

Jolu one są niesamowite do tego stopnia, że już nie muszą kwitnąć...oczywiście sadzonki, nie listki :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”