Ogródek-kalejdoskop-lojki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek-kalejdoskop-lojki

Post »

Joluś jaka Ty masz fajna szklarenkę...tak mi się marzy..... ;:173
Ciekawa jestem jakie róże masz od Kamilii , widzę ,ze ładnie Ci rosną ...zobaczymy jak popisza sie moje ,na razie trzy wygladają świetnie ;:108
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Dorotka nie ogarniam tych nazw w każdym razie mam Salitę ,Eden Rose pnące i jeszcze takie pełne bledszy i ciemniejszy róż wyższe 70-80cm i 100-120 cm.ale jakie nazwy to muszę szukać w zapiskach a teraz mi się nie chce podnosić kiedyś ci napiszę.A najlepiej by było jak bym się doczekała kwiatu tylko jakoś ta pogoda nie może się wyklarować ciągle zimne noce przy takiej pogodzie to nie zdążą zakwitnąć. :| Ze szklarenki też się cieszę na drugi rok może uda mi się skombinować gnoju to będzie lepiej rosło bo teraz jakoś marnie.Turkuć tylko szaleje i podjada sobie ile chce bo nawet nie mam kiedy zapolować na niego. :evil: Jak jeszcze gdzieś uchwyciłam to pokażę ci płotek też wyczyn moich chłopów ciężko było ale zrobili. Niestety szukałam i nie znalazłam widzę że trochę zdjęć mi pożarło przy tym formatowaniu dysku zatłukę synka jak nie da się odzyskać zdjęć z Wiednia ;:124 :evil: zakończę przyjemniejszym widokiem bo ten dzień jakiś ciężki dla mnie. Obrazek to co prawda nie mój ogródek ale szwagierki ale tam jest co oglądać niestety nie zgadza się na wciągnięcie do forum a ma pięknie.To jedno nie zaszkodzi podzielę się z wami.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Witaj Jolu masz ładnie rozrośnięte rosliny w ogrodzie ;:138 , iryski moje marzenie ;:oj -niestety z zamówionych nie wyszedł ani jeden ;:223 jak i inne roślinki z tego sklepu.
Miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jak będę rozsadzać to ci wyślę tylko podaj adres i na wszelki się przypomnij ja jak zawsze mam za dużo spraw na głowie jak by nie te badania i wizyty u lekarzy byłoby o wiele lżej.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Dziękuję Jolciu jak na razie to musimy dojść z Halinką co to jest, że mało co chce rosnąć w moim ogrodzie nawet piękne duże hosty od Halinki suszą się mimo, że pod brzozą posadzone. Może coś z ziemią?
;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jolu,ale ty masz trochę chyba róż nowych.Co to jest takie duże zielone liście co pojedyńczo rośnie na trawie przed białymi kwiatkami skalnymi?
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Joluś, zdrowiej kobietko szybko ;:196
Piękne irysy - te kremowe...ach ;:167
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Pani Szlązkiewicz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2006, o 18:51
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Joluś, dziękujemy Ci za przemiłe pogawędki na spotkaniu forumowym ;) Ale mam refleks co ? :;230 Co gorsza nie umiem młodemu na łyżkach zagrać...a pamięta spryciarz mały! ;)
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agatko dziękuję za pochwałę moich irysków mnie też w tym roku się podobają bo troszkę postały nie niszczone deszczami ale już nie długo tej radości więc je uwieczniłam.Zaraz lecę kuknąć do ciebie ostatnio nie mam czasu na forum dopiero skończyłyśmy z córką robić chyba z 200 pierogów bo z pracy jestem na 19.00 a jurto to na 22.00 ale damy radę ;:138 ;:3

Kamilko miło mi słyszeć że mały pamięta wycałuj go ode mnie i jak zechce jeszcze grać na łyżkach to odwróć łyżki brzuszkami do siebie i złap w ten sposób żeby 3 palce począwszy od małego trzymały obydwie łyżki a wskazujący był między nimi i uderzaj o drugą rękę lub kolano,a jak dasz łyżki między kolano i rękę i szybko będziesz obijać od ręki do kolana to dopiero jest orkiestra.Ot i cała instrukcja :;230 Macie słodkiego synka ale on ma też świetnych rodziców szkoda że jesteśmy tak daleko od siebie. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

KUrczę pieczone napisałam odpowiedź dla Ewci i Gosi i mi wcięło,to jeszcze raz.

Ewunia w ziemi możesz mieć tak jak ja rudę albo inne kopalniane związki i to trzeba by zbadać a pomogli by może w tym ekolodzy oni chyba mają takie możliwości a że to ludzie zakręceni jak my poniekąd to może nie zechcą kasy , wiedziałabyś czy warto inwestować w ogród albo byś coś z tym poradziła a tak to nie wiadomo co robić.U mnie na rudzie tak samo się roślinki zachowują więc jak mogę to wymieniam ziemię tylko ruda u mnie ewidentnie się odznacza kolorem i strukturą jest skałą lub takim niespojnym rudym żwirkiem i łatwo ją oddzielić.Powodzenia ;:196 ;:167

Gosiu ta roślinka ro chyba dziewanna zasiała się sama jak mąż nawiózł ziemi.Jak będą nasionka to zbiorę i się podzielimy.Dzięki za telefon miło że ktoś o mnie myśli ,dobrze że Cię poznałam będziemy się wymieniać wrażeniami to jak okno na świat. ;:138 ;:168
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Tadziu mi dał mikroskopijną sadzonkę na zlocie,ale nie mogę jej znależć w ogrodzie.Jak ona taka duża u ciebie to moja pewnie w tym roku nie zakwitnie.
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

No to i ja przyszłam w odwiedziny. Teraz, gdy już się znamy ze zlotu ( powtarzam po raz 100-ny to była jazda stulecia ;:215 ) - muszę Cię nawiedzać.
Przeleciałam cały wątek , zachwyciłam się roślinkami, kolorami, uchyliłam czapkę - możesz być dumna z siebie i Rodziny, z pracy rąk budować dom to jest " wyższa szkoła pilotażu " - szacun, wielki szacun ;:180
Pozdrowionka dla reszty zlotowców, którzy tu bywają ;:136
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam wszystkich gości przepraszam ale znowu zwalę na pracę ,brak czasu -już odpowiadam:

Gosiu nie czaję o jakiej roślince mówisz ale może jednak zdąży zakwitnąć w tym roku kwiaty mnie zaskakują bo zakwitają niespodziewanie a jeden co miał być na 60 cm. to ma teraz z 10 cm. i już ma pąka więc nic mnie nie zdziwi. ;:167 ;:167

Mariolciu bardzo ci dziękuję aż urosłam od pochlebnej oceny może żeczywiście nie doceniam tego co mam bo pracy było mnustwo i wiele lat a tu jeszcze nie skończone i to dobija ale masz rację co mają powiedzieć ci co mieszkają na wynajętym a tacy są nawet starsi więc jestem szczęściarą. :heja Jak znowu zacznę marudzić wyślij mi diabełka postawi mnie do pionu.Dzisiaj mam wolną niedzielę i pospacerowałam po ogródkach teraz się wypogodziło ale musiałam do was zaglądnąć zanim młode sępy komputerowe się zlecą. :;230 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jak ten czas leci już Boże Ciało i czerwiec a dopiero wyglądaliśmy wiosny choć tak naprawdę to jeszcze ciepło się nie wyklarowało.Troszkę zielonego z mojego ogródka: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazeki jeszcze troszkę Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek niektóre wolno rosną ale myślę że czerwiec troszkę podgoni z roślinkami. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ciężko mi się zabrać do robienia zdjęć ale jak już się dorwię to leci wszystko. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek bardzo cieszą mnie nowe nasadzenia jak zdążą zakwitnąć. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek a mój narożnik robi się już ciasny. Obrazek Obrazek ;:3 ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”