Wiejski eksperyment Pat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski eksperyment Pat

Post »

żyjemy, ale młodsza właśnie uświadomila sobie, ze jest osobnym człowiekiem, ma własny charakter i zamierza go kształtowac...w kierunku awanturniczym :evil: A do tego je jak chlop malorolny, więc matka jest dość ujajona :roll:
Mleko od krowy odstawione na twaróg jest, bo ja się boję pić, żeby mlodej nie zaszkodzić, a starsze dziecko też musi się stopniowo oswajać z naturą :wink:
Z nowości ogrodniczych...po nakryciu pomidorow przed przymrozkami jestem na dobrej drodze do wyhodowania odmiany plożącej...owszem przeżyły, ale leżą pokotem na ziemi :;230 Dziś palikowanie, jak dzieci pozwolą..jak nie, to bedę owoce spod ziemi wykopywać :wink:
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hm, ciekawa jestem, jak by smakowały takie "ziemniakomidory". I jak toto przyrządzić? ;:224
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kochana Pat, lubię twoje poczucie humoru, a o pomidorach płożących to nawet na głos w pracy koledze przeczytałam.
Mój synek wczoraj dzielnie pomagał mi w ogródku, bo arbuza chciał siać. najpierw chciał jeść, ale nie będę specjalnie do miasta po kawałek arbuza jechać to wcisnęłam mu, że trzeba posiać i będzie można jesć. Oczywiście posialiśmy ledwo aksamitkę, bo najpierw trzeba odperzowić mój warzywniak, a dopiero siać. Za to wyniósł mi gdzieś mój pomocnik nasiona titonii i nie będzie tych kwiatków u nas. Albo wyrosną gdzieś i nie będę wiedziała co to, bo kwiatki-chwasty otulą je.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Pat najważniejsze, że pomidory przetrwały. Powiedz dzieciom, że jak przywiążesz do palika to łatwiej im będzie zbierać pomidory, bo po okrywowe trzeba się będzie czołgać.
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Wielkie całuski dla Pati i Sary. ;:79
Awatar użytkownika
stokrotka-77
200p
200p
Od: 21 lut 2011, o 21:42
Kontakt:

Post »

Co tam Pati słychać u Twoich Pociech i w Twoim ogrodzie? :wit
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pat ogarnia się i dzieci. A ogród ma niemały, więc jest z tym wszystkim zajęcia.

Mam nadzieję, że dalsze leczenie Sareńki układa się dobrze i z jej stópkami jest coraz lepiej ;:167
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

No u nas niestety mnóstwo roboty z leczeniem Sary: co tydzień jeździmy do Wrocławia na zmianę gipsu, potem prawdopodobnie jeszcze operacja i sporo miesięcy rehabilitacji, a mała już ma dość unieruchomienia i marudna nieznośnie. Starsza stara sie jak może być dobrą siostrą, ale brakuje jej uwagi mamy i też bywa nieznośna, więc generalnie jak mam czas o tej 23 usiąść do komputera w celach innych niż zawodowe, to już tylko po to, żeby go wyłączyć :wink:

Na szczęście ogród mimo braku uwagi żyje własnym życiem, warzywa rosną, mamy za sobą pierwszy zbiór poziomek (2 sztuk :D ) i rzodkiewek, pomidory plożące po podwiązaniu odzyskały wigor i kwitną...jeszcze gotowe zaowocować, obalając tym samym teorię, że to wymagające warzywa, bo rosną praktycznie same, bez mojej interwencji :roll: Kwiaty pracowicie wsadzane z wielkim brzuchem, też się w większości przyjęły i być może wygrają rywalizację z mszycami,ale nadal jeszcze mojemu ogrodowi baaaardzo daleko do Waszych, które podgladam, jak tylko czas pozwala :wink:
Awatar użytkownika
stokrotka-77
200p
200p
Od: 21 lut 2011, o 21:42
Kontakt:

Post »

Kochana to sił Ci życzę i cieeeerpliwości. Trzymam kciuki za Sarę i jej nóżki. Szkrabek musisię nacierpieć...ech szkoda. Buziaki i jestem z Wami całym sercem ;:196 .
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pat trzymaj się dzielnie z leczeniem Sary i miej troszkę czasu dla Florci. Ona mniej więcej w wieku mojego Patryka, to wiem jak potrzebuje ciepełka mamy.
Życzę dużo zdrówka dla maleńkiej i dla Was ;:196
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Patysiu, ja też trzymam kciuki za powodzenie wszystkich Twoich spraw. Dasz radę, bo jesteś silna kobitka, a ogród niech Ci sam rośnie, bo nie on jest teraz najważniejszy. Choćby Ci nie wiem, jakie zielsko porosło, to przecież po zimie i tak go nie będzie i na wiosnę można będzie zacząć od nowa.
Mocno Cię ściskam i przesyłam najlepsze życzenia :)
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Pati ściskam mocno i kciuki Trzymam za maluszka i Was tam wszystkich ;:333 ;:4
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Patko o Sarunię nie pytam bo to oczywiste że ona jest na pierwszym miejscu,ale jak ty się czujesz?Czy fizycznie wróciłaś już do formy po cesarce?Kocham swoją gromadkę bardzo,ale czasami człowiek ma ochotę trzasnąć drzwiami i wyjść.Dajesz radę? ;:196 -Bejka
beatann
500p
500p
Od: 18 wrz 2010, o 09:32
Kontakt:

Post »

Piękny stary sad . Mój M by się zakochał.
Awatar użytkownika
dzieci2
200p
200p
Od: 20 lip 2011, o 19:52

Post »

:wit Poczytuję sobie czasami Twój wątek i jestem pełna podziwu, że się porwaliście na taki dom. Ale on jeszcze Wam odpłaci ciepłem i wygodą.
Ogród masz uroczy - stary - jak u babci. Musisz posadzić "stare" kwiaty - malwy, piwonie. Cudnie.
Ucałuj dziewczynki.
A Tobie życzę mnóstwo cierpliwości, sił, miłości i podziwiam Cię za optymizm.
pozdrawiam
Asia ;:7
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”