Leśny ogród Moni68 cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Leśny ogród Moni68 cz.10

Post »

Moniś cieszę się, że Pawełek lepiej sie czuje, antybiotyk zadziałał i teraz będzie już tylko lepiej...U mnie córa też chora, na antybiotyku....te skoki temperatur bardzo osłabiają organizmy....
Różaneczniki bajeczne ;:138
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękny pokaz azaliowo-różanecznikowy i jakiś powojnik się tam chyba zaplątał ;:224 :?: Kolorów pełna gama ;:167
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Monia, wiem o co Ci chodzi z tymi zdjęciami. Też staram się celować obiektywem. Mi chodziło o więcej roślin na raz a nie okolicę. Tak żeby porównać kompozycje i łączenie kolorów. Reszta to prywatny obszar ;:168
Jak przypomni Ci się azalka z nazwy to będę czekać. Rh zapisany. Dzięki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Monisiu ;:196 Twoje Rh i azalie nie mają sobie równych, chyba że pojedziemy do arboretum .Mam nadzieję ,że domownicy powoli powracają do zdrowia .Pięknie muszą wyglądać realu te kwitnące Jakarandy .Szkoda ,że u nas nie rosną no chyba ,ze w palmiarni.Wyprawa była bardzo interesująca, a szczególnie zabytki.Szkoda ,ze nie było czasu na zwiedzanie ogrodów.Sąsiadowy prezencik hmmmmm
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniczko bardzo współczuję Ci choroby Pawełka. ;:167
Wyobrażam sobie, jak dużo przeszłaś ostatnio.
Nie ma nic gorszego od choroby dziecka.
Cieszę się razem z Tobą, że Synek lepiej się czuje.

Ponad 100 odmian różaneczników i azalii, to naprawdę wspaniały widok, a w dodatku las.
Czy te cudne rośliny na ostatniej fotce, to może Trójlisty?
Pozdrawiam Cię serdecznie. ;:196
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Rh i azalie zachwycają różnorodnością kolorów, tyle roślin kwitnących jednocześnie to musi być cudny widok.
Jeśli się nie mylę, to drzewo jakarandy widziałam u nas w Köln, czy to możliwe? Wprawdzie klimat tu trochę cieplejszy, ale w tym roku było -18 stopni. Kwitło na początku maja, a na ulicy było naśmiecone fioletowymi kwiatami w kształcie dzwoneczków.
Pawełkowi życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Monisiu jak zawsze zachwycam się tym co pokazujesz :) co to liście co pisałaś że po 3 latach wreszcie zakwitły ?
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Ciesze się, że Pawcio zdrowieje. Nie ma nic gorszego od choroby dziecka.
Mój Kuba miał przez dwa dni ostrą biegunkę i już myślałam, ze wylądujemy w szpitalu, ale na szczęście przeszło.
Twoje kwasoluby daja prawdziwy popis, ja niestety w tym roku musiałam obejść się smakiem, ale mówi się trudno
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Wiedziałam, że tu czeka mnie uczta. Cudowny bajkowy świat. Masz wspaniałe warunki do uprawy Rh i równiez pod nimi host. Marzę o takim zestawieniu. Ale czy na moim gliniastym podłożu jest to możliwe? A może lepiej uciekać z nimi na piach? Ale tam znowu słońce. Monka, gdzie mam szukać inf. na ten temat ? Poradź.
Pawełkowi zdrówka życzę. A martwić się musisz, jak każda mama. Bez zmartwień dziecka się nie wychowa. ;:167
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witaj Moniu!
Tym razem nie wytrzymałem i dokumentuję spacer po Twoim przepięknym leśnym ogrodzie bo rh masz przeprzepiękne nie mówiąc o innych cudeńkach.U nas w tym roku zima spowodowała znaczne szkody w różanecznikach ale może lato je podratuje i znów będą nas cieszyć swą urodą.
Pozdrowienia Edward :wit
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Kochani, witam Was serdecznie :D
Dziękuję za odwiedziny i wszystkie miłe wpisy ;:167 P czuje się coraz lepiej, nawet apetyt powoli wraca. W poniedziałek przyjedzie lekarz na kontrolę, ale bez względu na jej wynik do szkoły pójdzie już po Bożym Ciele.
Wczorajszy dzień upłynął mi na walce z korzeniami- we wtorek wieczorem kurier przywiózł zamówione żurawki i hosty od Igi. Dzisiaj dalszy ciąg prac :lol:
Rośliny, które w końcu raczyły zaszczycić mnie kwiatami to trójlisty. Mam jeszcze jedną odmianę, może w przyszłym roku pokażą, na co je stać :lol:

Omoshiro
Obrazek Obrazek

Veronica`s Choice. Obok wielka ubiegłoroczna azaliowa pomyłka :lol:
Obrazek Obrazek

Rodgersje są w pełni kwitnienia
Obrazek Obrazek

Zabrałam stąd jednego rh- miały już za ciasno i posadziłam hortensję Phantom. Uatrakcyjni to miejsce kwiatami latem.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I na zakończenie- przyklad "korzonków" sosny, z którymi walczę przy sadzeniu czegokolwiek. Bez siekiery się nie obywa :lol:
Obrazek
Miłego dnia :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Moniko, ostatnio bywam u Ciebie po cichu, oglądam te kwitnące cudowności ale jakoś nie mam weny pisarskiej :oops: :wink:.
Wczoraj sadziłam rośliny w kąciku koło kilkuletniego lilaka i miałam problem z korzeniami (jak patrzę na to co Ty wykopujesz powinnam napisać korzonkami :lol: ), wtedy pomyślałam właśnie o Tobie, że pewnie posadzenie każdej rośliny to walka z podziemną plątaniną ;:219 .
Piękne rodgrersje, mam jedną od ubiegłego roku i cały czas jest nieduża :? , języczki rosnące obok dawno już ją przerosły, a Twoje bardzo okazałe :D .
Phantom to świetny wybór, w tej chwili jest na szczycie mojego rankingu hortensji bukietowych :lol: . Na pewno będzie mu u Ciebie dobrze :).

Dobrze, że P lepiej się czuje :D .
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Współczuje korzeni ;:223 choć z drugiej strony wolę chyba korzenie niż twardą skorupę gliny wymieszanej z gruzem budowlanym...
Rodgresje piękne, szkoda, że mam taki mały ogród :(
Dobrze, że synek wraca do zdrowia - niby im dziecko większe, tym łatwiej, ale my mamy cały czas czujemy ten niepokój za każdym razem gdy pojawia się choroba lub inny problem dotyczący naszego dziecka
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Moniś różaneczniki wciąż bajecznie zdobią Twój ogród.....a clematisy cudo....Muszę posadzić sobie Osmohiro, powiedz mi proszę o nim coś więcej, czy jest zdrowy i wytrzymały??? bo delikatesów nie chce, zbyt dużo straciłam tej zimy....A ten wyjątkowo mi się podoba.....a może mogłabyś mi polecić jakieś odmiany???
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Monia też mam takie korzonki. Mam dwie siekiery, jedną do mniejszych i drugą 2 kg do większych. A często włącza się też M z piłą spalinową do akcji. Dopiero potem ziemia i sadzenie czyli jak zdobywano Dzikie Mazowsze :;230
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”