W moim zielonym świecie

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: w moim zielonym świecie

Post »

Gratuluje medalu, ja dostałam laurkę.
Wiosna to świat piękny i kolorowy, u mnie też powojnik ma pąki i wnet będą truskawki ;:138
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

No to gratulacje dla Mamuśki nr.1 na świecie, za dzieci co potrafią Ją docenić i za wyhodowane przez Nią kwiaty ;:138
Powojnik, teraz sobie przypomniałam z dzieciństwa, że na działce bramka była nim opleciona.
Szybko u Ciebie zakwitł, ma ogromne i piękne kwiaty ;:138 A kompozycja piętrowej donicy bardzo mi przypadła do gustu ;:oj
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

:wit Zazdroszcze tarasu :D i super medal ja dostałam laurke.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Poprzeglądałam sobie Twój wątek i stwierdziłam, że wiele nas łączy. Bardzo kocham kwiaty tak jak Ty, najstarsza córka też jest w liceum ,syn również kończy podstawówkę (mam jeszcze dwoje), i bardzo lubię koty - współczuję straty - niby to tylko zwierzę, ale dla mnie to jakby członek rodziny.Mój kot i koteczka nie raz "przesadzały" mi kwiatki ale wybaczam im to. Ale na temat - prześliczne kwiaty: piękne paprocie(my się chyba nie lubimy),skrętniki (moja nowa choroba),storczyki. Jak tam twoja gardenia? Miałam kiedyś, ale ukatrupiłam, ale się nie poddaję i chyba się skuszę na nową. Muszę tylko złapać jakąś okazję, bo przy czwórce dzieciaków ( w tym jedno ciężko chore) i jednej osobie pracującej o kasę nie łatwo. Rośliny zazwyczaj kupuję tylko jeśli są naprawdę w atrakcyjnych cenach. Mam silną wolę, chociaż czasem ciężko minąć wymarzony okaz :wink:
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kochane, ja też kiedyś dostawałam laurki, ale dzieci wyrosły i miło, że ciągle się im chce coś wymyślać ;:167
fiskomp moje truskawki coś słabo "tyją", dziewczyny w wątkach ogrodowych piszą, że to może być spowodowane przemarznięciem, oby nie :roll:
Marylko ja mam dużo kwiatów, które kojarzą mi się z dzieciństwem, chociażby floksy i malwy. Lubię taki wiejski klimat w ogrodzie ;:196
oksi na tarasie będzie ciąg dalszy obsadzeń, ale ciągle brakuje czasu :( i gratuluję laurki ;:196
Nolinka zatem witam bratnią duszę ;:196 Wierzę, że przy czwórce masz co robić, podziwiam cię, że jeszcze znajdujesz czas na kwiaty, ale rozumiem, że trzeba sobie czymś uprzyjemniać życie, żeby nie zwariować ;:219 A gardenia stoi jak zaczarowana, zgubiła trochę liści, a pąki ani myślą rozkwitać. Słyszałam, że łatwo ją ukorzenić z końcówek pędów, zatem może i mi się uda, tylko musi zacząć rosnąć ;:223 Bo my, tu na FO chętnie się wymieniamy, czekam na twój wątek ;:196
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21

Post »

Sylwio ślicznie u ciebie i kolorowo :) Powojnik bardzo ładny .Tarasu też trochę zazdroszczę .
Współczuję ci z powodu kotka ,wiem co czujesz bo ja w kwietniu musiałam uśpić moją sunię :( .
Pytałam bo miałam nadzieję ,że się poprawiło.
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

ależ u Ciebie ładnie w ogrodzie! a Ty mówisz, że od sąsiada czymś zawiewa... w sumie to dobrze, że ten dom sprzedadzą - wprowadzi się ktoś nowy kto miejmy nadzieję zapała miłością do roślinek... a jak nie to chociaż ładną trawkę posieje ;:224

skrętniczek cudowny ;:167 no i balkonik ;:180 te pięterko mi się spodobało na kwiatuszki ;:224
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Wpadłam do sąsiadki :wit okrężną drogą od Marysi Maski z Małopolski. Po obejrzeniu kilku stron obie szczęki wypadły mi na kolana z zachwytu. ;:oj Imponująca ilość i jak urodziwie kwitnące te domowe. Ogrodowym też nic nie można zarzucić.
Przeleciałam zdjęcia, na treść muszę mieć trochę więcej czasu. Zdradź mi tylko w tajemnicy, w którym miejscu rosną te przylaszczki? Pozdrawiam
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Pięknie u Ciebie, bardzo ładny taras, no i ta doniczka fontanna zrobiła na mnie wrażenie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Medal jak ta lala :) i do tego piękne kwiaty :) powojnik bardzo efektowny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Piękny ten Twój powojnik jak długo już go masz? I jak długo kwitnie?
Awatar użytkownika
APe
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 23:17

Post »

Takich cudowności jak powojnik w Twoim wątku można znaleźć dużo oj dużo ;:167
Pozdrawiam, Anna
-------------------------------------
Moje kwiatki:)
sylvi
1000p
1000p

Post »

Witam wszystkich miłych gości :wit
Miałam przerwę, bo trochę MUSIAŁAM poturyścić po naszych pięknych górach. W zasadzie to cieszy mnie, że moi goście lubią łazikować, jest to lepsze od siedzenia na kanapie, tylko trochę nogi bolą :lol: moje jeszcze dziś czuję :;230 Jedynie syn jest szczęśliwy, że zwiał od nas nad morze na ostatnią zieloną szkołę, bo on jedyny w rodzinie nie pała miłością do pieszych wędrówek :roll: Jedyne co mogło lepiej dopisać to pogoda, bo parę razy konkretnie nas zmoczyło ;:222

Za to w ogródku, choć porządnie podlało, to narobiło zniszczeń wśród kwiatów, najgorzej oberwały piwonie, wiszą teraz takie rude nieforemne kule zamiast kwiatów, a i truskawki zaczynają podgniwać, muszę na nowy sezon załatwić skądś słomę, tylko jeszcze nie wiem skąd ;:131 Rh też by pewnie jeszcze cieszyły kwiatami, gdyby nie deszcz....

kasiuta74 twój powojnik też jest piękny, dzięki ;:196
mniodkowa przyznam ci się, że już nie mogę się doczekać jakichś sąsiadów, właśnie, żeby zaczęli coś działać w ogrodzie, ale jakoś nie ma razie chętnych ;:185

delosperma witam rodaczkę, fajnie znaleźć kogoś z okolicy ;:138 dziękuję za miłe słowa w stronę moich roślinek, a przylaszczki przywiozłam z lasów między Lipą a Pisarzowicami, nie całkiem zgodnie z prawem :oops: bo przecież są pod ochroną

Stokrotkania trzynastka APe zawstydzacie mnie takimi komplementami ;:196 powojnik ma dość pospolity kolor, ale kwiaty duże, a doniczka fontanna - cóż nie ma odpływów wody i przez to jest dość kłopotliwa do podlewania

Maska akurat tego powojnika mam dopiero czwarty rok, a rośnie razem z innym, późniejszym, gdy ten kończy kwitnienie w lipcu tamten zaczyna :D Mam prawie identycznego, tylko starszą odmianę, jednak biedaczek jeszcze nie kwitnie, bo został wiosną skoszony do samej ziemi przez mojego M. gdy wiosną wycinał pozostałości po zeszłorocznych bylinach ;:14 Tak bywa gdy chce się kimś wysłużyć ;:145
sylvi
1000p
1000p

Post »

no dobra, chyba wypada coś pokazać, choć po deszczach widoki są kiepskie, a w domu jakoś wszystko stanęło w miejscu, chyba włączę CO, żeby zrobiło się cieplej ;:174
Obrazek Obrazek
tę lilię kupiłam w tym roku i nie wiem czemu urosła taka karłowata, liczę że w przyszłym znormalnieje, a druga też tegoroczna taka sama
Obrazeknie wiem czemu się przewróciła?!?
Róż jak na razie nie zapowiada się wiele, bo przemarzły, ale coś tam rozkwita
Obrazek Obrazek
za to juki zapowiadają się całkiem całkiem
Obrazek Obrazek Obrazek rozkwitające hosty na tle przemoczonych piwonii
Obrazekulubiony badyl M. parzydło leśne
Obrazek znowu juki, ale chyba w lepszym ujęciu
Obrazek a to jak widać dzika róża kupiona za normalne pieniądze w ogrodniczym, można się czasem naciąć, ale polubiłam ją, jak cała rozkwita jest bardzo efektowna
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
a to kilka doniczkowych w ogrodzie :wit
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Sylvio nie narzekaj ;:14 wszystko u Ciebie jest piękne,kolorowe i kwitnące.Bardzo mi sie podoba bramka wejściowa z różą pnącą . No i kwiaty pnącza urocze. Co zrobiłaś że masz tak kwitnacą fuksję,jest super ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”