Leśny ogród Moni68 cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Leśny ogród Moni68 cz.10

Post »

Kochani, witam Was serdecznie :D
Dziękuję za odwiedziny i wszystkie wpisy ;:167 Humor mi się poprawił, bo P od wczoraj już nie gorączkuje i mniej kaszle. Dzień spędziłam na słodkim nicnierobieniu i podziwianiu efektów własnej pracy ogrodowej :lol:

Janeczko, będę podziwiać Twoje piwonie- u mnie jakoś się nie udają. Po prostu nie można mieć wszystkiego :lol:

Wandziu, dziękuję za miłe słowa ;:167 Masz rację- kwiaty tej kaliny rzeczywiście są bardzo podobne do hortensji, zwłaszcza pnącej.

Jolu, dziękuję ;:196 Wygląda na to, że jest już lepiej.

Jacku, uwielbiam rodgersje- są bardzo dekoracyjne. Lepiej rosłyby nad jakimś dużym oczkiem wodnym, ale i tak nie narzekam.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Miłego wieczoru :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniu, życzenia szybkiego powrotu do zdrowia dla P. ;:196 I z bliska i z daleka - śliczności..
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adrianno, dziękuję ;:196

Obrazek Obrazek
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Moniś wracając z Lublina dostrzegłam pewną Szkółkę koło Chełma, nie mogąc się oprzeć namówiłam M
Wstąpiliśmy tam... było mnóstwo Rh pożerałam je wzrokiem i postanowiłam że będę twarda.
U nas na czarnoziemach trudno im się żyje.
Takie cudeńka u Ciebie najlepiej podziwiać.
W lubelskim spore okazy ma Renia
.Zdrówka nawzajem i dla P - też ;:196
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zytuś, u Ciebie może bardziej sprawdziłyby się azalie wielkokwiatowe, które są bardziej tolerancyjne. Na tak dobrej glebie powinnaś sadzić róże :)
Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do formy ;:196

Obrazek Obrazek
Wszystkim życzę udanego tygodnia :wit
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Moniu..cieszę się razem z tobą że Pawełkowi już lepiej. ;:196 . Co do RH...u ciebie same piękności przyprawiające o zawrót głowy. Ja pomalutku odchodzę od nich, nic na siłę. :wink: . Przerzucam się na azalie. Te jakoś sobie u mnie radzą, choć tej zimy także troszkę podmarzły. Miejmy nadzieję że taka zima nie prędko się powtórzy. Pozdrawiam. ;:167
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Tak samo i u mnie Rh marnie rosną i przemarzają a azalie oprócz japońskich pięknie kwitną i ładnie się rozrastają .. Chociaż trudno przejść obok pięknie wyglądającego Rh .. Mam starego 10 letniego , który ciągle choruje , marnie wygląda ale co roku kwitnie nawet go już przeznaczyłam na straty a ten uparciuch znowu kwitnie ,, Chyba mu dosadzę sosnę bo u ciebie ładnie pod nimi rosną ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Monia, Twoje rododendrony są oszałamiające ;:oj piękne wybarwienie i taka ilość kwiatów :shock:
ogród coraz piękniejszy, azalie, irysy..wszystko cudnie rozkwita. Mam nadzieję, ze w ogrodzie znajdujesz ukojenie na smutki, a synek szybko wróci do zdrowia ;:168
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Moniko,u ciebie jak zwykle widoki powalające na kolana.Widzę,że nawet fuksja ci kwitnie,ja nie mogę swoich w tym roku zmobilizować,zastrajkowały wszystkie.Długo masz kalinę onondaga?Ja kupiłam dopiero sobie u Szmita i kwiaty ma przepielne.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Znów zaczerpnę energiii z tych pięknych zdjęć, bardzo mi się przyda na długi dzień.
Nie mogę się napatrzeć. ;:180
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Moniko cieszę się, że synkowi jest już lepiej ;:196
Jeżeli chodzi o Twój ogród, to chyba ma w tej chwili swoje "5 minut"...och ta feeria barw ;:oj
Wyobrażam sobie, jakie wywołuje emocje taki bezpośredni kontakt, skoro nawet działa na nas przez "szybkę".
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani, witam Was serdecznie :D
Bardzo dziękuję za odwiedziny i wszystkie miłe słowa ;:167 Pawcio chyba rzeczywiście czuje się lepiej - temperatura podręcznikowa i od 5.00 (odkąd jestem na nogach :lol: ) w ogóle nie kaszlał. Czekam na telefon lekarki, żeby zdać relację z efektów terapii. Myślę jednak, że idzie ku dobremu :)
Odpowiem w Waszych wątkach- teraz jednak chcę powiedzieć, że maj i czerwiec to rzeczywiście najpiękniejsze miesiące w moim ogrodzie. Dosłownie las zakwitł :lol: Zdjęcia tego nie oddają, często przekłamują kolory kwiatów- pewnie z mojej winy, bo mimo dobrego sprzętu nie jestem asem fotografii :lol: Komunijni goście byli chyba trochę zaskoczeni- niby każdy wie, że kocham rh i permanentnie powiększam ich stan posiadania, to jednak ponad 100 odmian kwitnących lub szykujących się do kwitnienia zrobiła na nich duże wrażenie. I nawet jeśli jakieś młode egzemplarze pokazywały śladową ilość kwiatów, to i tak ginęły wśród innych. A dla mnie to była prawdziwa nagroda za trud, jaki wkładam w ich pielęgnację. Kiedy przekwitną ostatnie krzewy od razu zaczynam za nimi tęsknić :lol: I nic nie jest w stanie mi ich zastapić- hortensje, lilie, hosty, chociaż bardzo je lubię, to jednak nie to samo :lol:

Jednoroczne obsypane pąkami, bo co roku kupuję nowe. Do wszystkiego trzeba mieć serce, a ja akurat nie mam do siania i sadzonkowania :lol: Tym samym co roku mogę mieć inne rośliny. Kiedyś wydawałam na nie krocie- teraz kupuję tylko do trzech wiszących skrzynek na tarasie i do dwóch wiszących koszy (ampli?). W pozostałych donicach, a jest tego trochę, uprawiam niskie dalie. Na tarasowym stole ustawiam dwie- trzy doniczki z niecierpkami lub begoniami, bo na zadaszonym tarasie nic innego nie chce kwitnąć.

Wczorajsze zdjęcia.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Po trzech latach w końcu zakwitły!!
Obrazek
Miłego dnia :wit ;:167
AFRYKA
Mój ogród.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cóż to za fioletowe cudo na trzecim? I podaj proszę nazwę tego pomarańczowego bo też pięknotka.
Wiesz, brakuje mi u Ciebie zdjęć z większej perspektywy. Zbliżenia są cudne ale jak piszesz o ponad 100 odmianach to aż się prosi żeby się zachłysnąć troszkę wszystkim na raz :uszy To musi być dopiero widok
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, z różnych względów staram się nie robić zdjęć z większej perspektywy. Wieloletni bywalcy różnych portali spolecznościowych wiedzą, o czym mówię... Czasami coś tam więcej widać :lol:
Fioletowy to rh Tamarindos. Bardzo podobny do Marcela Monarda, który kwitnie później. Nazwa azalii wyleciała mi chwilowo z głowy- podam, jak tylko mi się przypomni :) Etykiety od dawna nie ma, pochodzi jeszcze z mężowskiego ogrodu.
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

A cóż to za piękność na ostanim zdjęciu?
Ogród wielki i piękny , muszę przeczytać wszystko od początku, więc biegnę do pierwszej części :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”